Anasayfa
23 Ekim 2022, 12:57
sizden2
Abone

Evde köpek beslemek.. köpek balkonda olursa melek girmeme imkanı varmı?

Evde köpek beslemek.. köpek balkonda olursa melek girmeme imkanı varmı?

kuklakukla12
Selamunalekum
arkadaşlar bizim bir köpeğimiz var 7 yasında 7 yıldır bizimle fakat biz son 2 yıldır namaza basladık fakat köpek balkonda yasıyor gezmeğe götürürkende halıları katlıyoruz ve geçiriyoruz yani eve hiç bisiyini bulastırmıyor.
bir sakıncası olurmu ve melek girmeme imkanı varmı.?


Cevap: evde köpek beslemek

LeyL!
ve aleykumusselam

Köpek Beslemek:

Av, ziraat, sürü, ev bekletme vb. sebeblere dayalı olarak köpek beslemenin caiz olduğu konusunda ulema ittifak etmiştir. Ancak hırsız korkusu gibi zaruri bir sebep olmaksızın evde bulundurulmasını hoş karşılamamışlardır (ibnü’l-Hümâm, Fethu’l-Kadîr, Bulak 1319, VI, 246; İbn Âbidin, Reddü’l-Muhtâr, Kahire 1386-89/1966-69, V, 226-227). Hz. Peygamber (s.a.s.) ziraat, koyun, ev bekletme, av gibi bir sebep olmaksızın köpek besleyenin sevabından her gün bir kırat (bir başka rivayette iki kırat) eksileceğini (Buhârî, "Hars", 3, "Bed’ül-halk", 7, 17; "Zebâih", 6; Müslim, "Müsâkât", 51-60; Nesâî, "Sayd", 10- 14, 24……) ayrıca içinde köpek bulunan eve meleklerin girmeyeceğini haber vermiştir (Buhârî, "Bed’ül-halk", 7,17……). Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s) Cebrail ile, belli bir saatte buluşmak üzere sözleşmişler, ancak içeride bulunan köpek sebebiyle Cebrail gelmemiş ve köpeği farkeden Rasûlüllah derhal çıkarılmasını emretmiş ve köpek çıkarıldıktan sonra Cebrail’le görüşebilmiştir (Buhârî, "Bed’ü’l-halk", 7,17, "Meğâzî", 12, "Libâs", 88,94; Müslim, "Libâs", 81-84….; Fahreddin er-Râzî, Mefâtihu’l-Cayb, Kahire 1934-62, XXXI, 210). Şafiiler ihtiyaç yokken köpek edinmenin haram olduğu görüşündedirler (Nevevî, Şerhu’l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, X, 236).

İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır (Nevevî, a.g.e., XIV, 84; Aynî, Umdetü’l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139). Ayrıca aralarında köpek ve çan bulunan yolcularla meleklerin arkadaşlık etmeyeceği de Hz. Peygamber tarafından ifade edilmiştir (Müslim, Libâs, 103).

Hadiste geçen "kırat", lüzumsuz olarak köpek edinen mü’minin sevabından Allah katında malum bir miktarın eksilmesini ifade eder (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, VII, 131). Buradaki kırat konusunda ise farklı görüşler vardır. Bu fark insanlara eziyet konusunda birbirinden farklı iki tür köpeğe nisbetle yapılmış olabileceği gibi, köy-kent ayrımına göre de ifade edilebileceği belirtilmektedir. Zira, fazla insanın yaşadığı yerde rahatsız olanların sayısı da artmaktadır. Bunun yanında daha önce bir kırat olan ceza, ağırlaştırmak suretiyle iki kırat’a çıkarılmış olduğu üzerinde de durulmuştur (Nevevî, a.g.e., X, 239; Aynî, a.g.e., XV, 203).İhtiyaç olmaksızın köpek edinmenin yasaklanması konusunda özellikle durulması ve köpek besleme konusunda ağır bir müeyyidenin getirilmesi onun kudurganların % 92,5 kısmını teşkil etmesi ve kuduza yakalanma ve yayma konusunda hayvanlar içinde ilk sırada bulunmasından da kaynaklanabilir. Kuduzu, saldıran köpekler verebileceği gibi, kendisini sevdiren, serbestçe istediği insanı yalayan hatta kendine acındıranlar da aşılayabilirler. Bu durumdaki hastalık, tedbir almakta kusur ettirdiğinden çok daha tehlikeli olduğu düşünülürse bu konudaki titizlik daha kolay anlaşılır. Hiç evden çıkarılmayan veya diğer köpeklerle temas etmeyen köpekler bile evdeki kudurmuş olan bir kediden veya fareden de mikrobu alıp hastalığı yayabileceği gibi Ekinokok= kist idatik hastalığını aşılamak cihetinden de tehlike arzeder. Kuduz, hayvanın yalnız ısırmasıyla değil yalaması veya salyasının bulaşmasıyla da sirayet edebilir (Tecrid-i Sarih Tercümesi, VII, 133- 143)

Bu açıdan bakıldığında fukahânın köpeğin artığını necis sayması ve yaladığı kabın cumhura göre yedi, Ebû Hanîfe’ye göre üç defa yıkanmasının gerekli olduğu (Azîmâbâdî, Avnu’l Mabûd, Medine 1388/1968, I, 135) konusundaki görüşleri ve saldırgan köpeğin öldürüleceği konusunda ittifak’ın bulunması (Nevevî, a.g.e., X, 235; Avnî, a.g.e., XV, 202; ibn Cüzey, el-Kavânînü’l Fıkhiyye, Beyrut, ty., s 294) çok manidardır.

birde bunu oku kardes insaAllah

>>> forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/50300-evde-kopek-beslemek-namaza-mani-olur-mu.html

Okudunuz mu?  Tuvaletten sonra idrar damlası gelmesi

Yanıt: evde köpek beslemek

kuklakukla12
çok sağol
bide ama biz balkonda besliyoruz ve atamayız çünkü onu atarsak ölür


Soru: evde köpek beslemek

Sedanur
ve aleykumusselam ve rahmetullah

kardeş hayvam barınkalarına verebilirsiniz…


LeyL!
< çok sağol
bide ama biz balkonda besliyoruz ve atamayız çünkü onu atarsak ölür >

ya Sedanur un dedigi gibi hayvan barinkalara verebilirsin veya bahce varsa orda beslemelisin


kuklakukla12
bahçe yok balkonda bakıyoruz ama hiç eve pisliği bulasmıyor.
çok sağolun Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Araf ehli Kimlerdir ?

LeyL!
< bahçe yok balkonda bakıyoruz ama hiç eve pisliği bulasmıyor.
çok sağolun Allah razı olsun >

amin ecmain olsun, karar vermelisin, ya köpek ya melek 🙂


aysel
s.a leyl güzel bir seçim ya köpek ya melek:)katılıyorum.


ay_yıldız
bir yerden sonra köpekten vazgeçilmesi de çok zor,7 sene olmuş kolay deil…
kuklakukla12 ye aynen katılıyorum evi değiştirin…:)

Okudunuz mu?  Dinden Uzaklaşmaya Başladım

Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben köpek kedi besliyorum fazla sayıda toplamları 20i bulur yavruladılar felan ama evimde değil müstakil evde hergün yemeklerini vermek için gidiyorum kendi evimde değil yani onlara bakıyorum aynı şeymi evimde olmadığı için alakası yokmu şimdi duyunca birden meleklerin girmicek olduğunu şaşırdım ve üzüldümde

Okudunuz mu?  Namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor

Kayıtsız Üye
kedi yasak değilde neden köpek yasak ikiside Allah’ın sessiz kulları değil mi?Biz sokaktaki köpekleri beslerkende mi günaha giriyoruz


arifselim
Kedi ve köpek beslemek günah değildir. Günah olan sadece köpeğin evin içinde beslenmesidir. Dışarıda köpeklerin beslenmesi günah değildir. Aksine ihtiyacı olan herhangi bir hayvana yedirmek, içirmek veya iyilikte bulunmak sevaptır.

Okudunuz mu?  Şirke Küfre düşünce ne yapmalıyız ???

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm!,

Ben bu konudan pek emin olamıyorum. Evde köpek var diye Melek gelmiyecekse ozaman Dünyaya’da gelmemesi gerekmez’mi? Ayrıca sadece köpek değil, resim bulunan eve’de melek girilmez diye hadis var. Kimin evinde resim yok? Hadi o yok, artık kimlerde Televizyon yok? Sokaklarda posterler her yerde. Ben bu hadislerin doğruluğu konusunda emin olamıyorum, ki bir’de bazı köpekler var, yalnız kalamazlar. Dışarda yaşamaya güç yetiremeyen küçük köpekler ChiHuaHua gibi. Hatta sahibi onu yalnız bıraksa üzüntüden alamağa başlarlar. Şimdi bu köpekleri bırakalım acı’mı çeksinler? Bu sadece benim görüşüm. Siz’de bu sorularıma bir yanıt olarak bir cevaplar verirseniz sevinirim? Veya birde yoksa Melek derken evler için ayrı Melekten’mi bahsediliyor? Yinede Allah (S.W.T) en doğrusunu bilir elbet ve Allah (S.W.T) bizleri günahlarımızdan dolayı bağıslasın inşAllah.

Okudunuz mu?  Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır sözü

Selam ve Dua ile…


mum
Kardeş sen hadisi yanlış anlamışsın
Köpek resim ve put olan eve RAHMET melekleri girmiyor. Yoksa yazıcı mekler sizi asla terk etmez.


balkonda köpek beslemek günahmı, balkonda köpek beslemek, evin balkonunda köpek beslemek günahmı

Bu kategoride yer alan Vitir namazı ramazanda neden cemaatle kılınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evde köpek beslemek.. köpek balkonda olursa melek girmeme imkanı varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.