Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Gusül abdestinde kuru yer kalması (şafii mezhebine göre)

Gusül abdestinde kuru yer kalması (şafii mezhebine göre)

ßaran
1- Gusül abdestinde tertib şart değildir. Bu bakımdan yıkanmayan yeri fark edildiği zaman o kısım yıkanabilir.

2- Şüphe ile amel edilmez. Bu bakımdan şüphe eğer vesvese haline gelmişse bu şüphe dikkate alınmaz. ancak vesvese değilse o kısım yıkanır.

Okudunuz mu?  İlk cehenneme giden kişi kimdir?

SİE


Cevap: Gusül abdestinde kuru yer kalması (şafii mezhebine göre)

HADİE
gusül abdesti bir abdest çeşididir diğer abdestler gibi onunda bir farklı bir tarafı vücudun tamamen yıkanmasıdır güsül abdesti alırken şüpe duyulan yer tekrar yıkanırken vücutta kuru yer kalmaması esastır

Okudunuz mu?  Şeytanın sonu ne olacak?

safii mezhebinde gusulde kuru yer

Bu kategoride yer alan İslamiyet korku dini midir. Yetmiş üç fırka hadisini açıklar mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde kuru yer kalması (şafii mezhebine göre) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.