Anasayfa
12 Eylül 2021, 2:36

İçinde korku, dehşet ve huzursuzluk hissi duyulduğunda hangi dua okunmalıdır?

İçinde korku, dehşet ve huzursuzluk hissi duyulduğunda hangi dua okunmalıdır?

ßaran

İçinde korku, dehşet ve huzursuzluk hissi duyulduğunda şu dua da okunabilir:

"Euzü bir kelimatillaha’t-tammati min gadabihi ve şerri ibadihi ve min hemezatiş-şeytani ve en yehdurun."

Anlamı: "Allahın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah’ın tam kelimelerine sığınırım

Okudunuz mu?  Olması tıbben imkansız şeyler dua ile gerçekleşir mi

Açıklama: Hz. Halid bin Velid (ra) bir gün Peygamber Efendimize (sav) gelerek:

"Ya ResulAllah, içimde korku ve sıkıntı var, insanlardan uzaklaşmak istiyorum" dedi. Peygamber Efendimiz (sav) Ona "Yatacağın zaman bu duayı okursan, o hallerden kurtulursun" buyurmuştur.

Böyle durumlarda bu duaya sabah-akşam temiz bir niyetle en az yedi gün devam edilmelidir.

Okudunuz mu?  Vücuttaki kılları almak

Korku ve nazar gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: "Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım" O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî).

Okudunuz mu?  İslam'da Allah (c.c)'a yaklaşmak için nasıl vesile edinilir?

Dua Hazinesi – Bilal Eren


Cevap: İçinde korku, dehşet ve huzursuzluk hissi duyulduğunda hangi dua okunmalıdır?

HADİE
içinde korku ve benzeri sıkıntıları taşıyan kişi bu duayı okuyabildiği gibi kuranı kerim de okuyabilir ayrıca nas ve felak sureleride okunup Allah’a sığınılmalıdır

Okudunuz mu?  Evlenmeden önce ilişkiye giren tarafların evlendikten sonraki ilişkileri zina olur mu

içimdeki korku, içindeki korkuyu atmak için dua, islamda huzursuzluk

Bu kategoride yer alan İslamiyet korku dini midir. Yetmiş üç fırka hadisini açıklar mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinde korku, dehşet ve huzursuzluk hissi duyulduğunda hangi dua okunmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.