Anasayfa
20 Mayıs 2022, 23:28

Evcil kedileri kısırlaştırmak caiz mi?

Evcil kedileri kısırlaştırmak caiz mi?

ßaran
Kendilerine hiçbir fayda vermeyecek ve hatta zarar verecekse hayvanları kısırlaştırmak caiz değildir. Fakat evde beslenen kedi ve buna benzer diğer hayvanlarda durum farklıdır. Bu tür hayvanlar beslendikleri ortam dışındaki hayvanlarla bir araya geldiklerinde çeşitli hastalıklar kapabilmekte ve bu hastalıklar yüzünden ömürleri kısalmaktadır. Kısırlaştırma gibi çözümler bu tür hayvanlar için zarardan çok fayda sağlamakta, hatta ömürlerini uzattığı söylenmektedir. Dolayısıyla bu tür hayvanları kendilerine gelebilecek zararları onlardan gidermek ve onlara fayda sağlamak kuralına göre kısırlaştırma caiz olmalıdır.

Okudunuz mu?  Cenazenin Yıkanması

Cevap: Evcil kedileri kısırlaştırmak caiz mi?

İslam
Kendilerine hiçbir fayda vermeyecek ve hatta zarar verecekse hayvanları kısırlaştırmak caiz değildir


Yanıt: Evcil kedileri kısırlaştırmak caiz mi?

Ecrinim
baran kardeş isabetli bir konu, benim burada sonrmak istediğim şu;
annemlerin müstakil evleri var, bahçelerinde de sokaktan edinilmiş birkaç kedi iken şimdi bu sayı zamanla 30 u aştı ve her sene malum sayıları da artıyor,annem zaman zaman bunları kısırlaştırmak konusunda fikir soruyor,sokağa atmak istemiyor düzenli olarak da Allah c.. rızası için besliyor,sayıları sürekli arttığı için bakmakta zorlanabiliyor zaman zaman bu noktada kısırlaştırılmasında bir sakınca var mı aceba,aydınlatırsanız çok makbule geçecektir,Selam ve Dua ile

Okudunuz mu?  Tesettüre uygun olmayan elbiseyi imal etmek ve satmak caiz midir?

kedi kisirlastirmak gunahmi, kedi kısırlaştırmak günah mı, kedileri kısırlaştırmak günah mı

Bu kategoride yer alan İnsanlığın yaşı ne kadardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evcil kedileri kısırlaştırmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.