Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Gecikme faizi caiz midir?

Gecikme faizi caiz midir?

ßaran
Alınan yollukların enflasyon farkından dolayı uğradığı kaybı değerlendirilerek alınabilir. Enflasyon farkını aşan kısım bir fakire veya hayır kurumuına verilir.

Düşük de olsa faizli bir muameleye girmek caiz değildir. Şimdilik muamele faiz sayıldığına ve istikbaldeki durumu meçhul olup her an değişmesi mümkün olduğuna göre hüküm değişmez. Yalnız borcu kapatmak hususunda Ebû Yusuf a göre durum değişir. Meselâ bir kimse bir milyon liralık parayı bir seneliğine faizle birbuçuk milyona verirse faizli olduğundan haramdır. Yalnız bir sene sonra daha önce verilen bir milyon para enflasyon sebebiyle ödeme anında birbuçuk milyona tekabül ederse onu, yani başlangıçta verdiği bir milyon mukabilinde birbuçuk milyon alması caizdir. Çünkü bu para, altın ve gümüş olmadığı ve değeri itibarî olduğu için kendisine itibar edilen değere göre muamele görür.

Okudunuz mu?  Sürekli Vesvese Hali

Halil Günenç


Cevap: Gecikme faizi caiz midir?

mehmetnurı
s.a
bir sitenin yöneticiliğini yapıyorum,aidat ödemeyen site sakinlerine gecikme cezasi uyguluyorum,bazilari faizdir bazilari faiz deyildir diyorlar lütfen açıklık getirirseniz memnun olurum.
NOT:kaynak gösterirsanız iyi olur


Gecikme bedeli faiz mi

Bu kategoride yer alan Cuma namazının farzından sonra zuhri evvel olarakmı son sünneti olarakamı niyet edece başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gecikme faizi caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.