Anasayfa
20 Ocak 2024, 4:51
Sizden
Yönetici

Dua için cuma günü ögle ile ikindi arası

Dua için cuma günü ögle ile ikindi arası

harunbaba06
selamün aleyküm dua etmek için uygun zamanlar dan biri Cuma günü öğle ile ikindi arası kıymetli vakitlerdir. derken cuma günümü perşembe günümü oluyor


Cevap: dua için cuma günü ögle ile ikindi arası

Hoca
< selamün aleyküm dua etmek için uygun zamanlar dan biri Cuma günü öğle ile ikindi arası kıymetli vakitlerdir. derken cuma günümü perşembe günümü oluyor >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
yazdığına göre cuma günüdür. bu yazdığın hadis ise kaynağını verirmisin kardeş?

Okudunuz mu?  Bu Hadis´i aciklarmisiniz? (Sahih-i Buhari: 6/357)

Yanıt: dua için cuma günü ögle ile ikindi arası

harunbaba06
hocam cuma günü ve gecesi derken perşembe gecesi oluyor o yüzden sordum cuma mı perşembe mi diye
[url]www.bizimsahife.org/dua/index-26.htm Duânın Kabul Edilmesinin Şartları 3- Kıymetli vakitlerde duâ etmelidir

Cuma günü ve gecesi, ezân vakti, ezan ve ikâmet arası, her günün seher vakti, gecenin ikinci yarısı, Receb’in ilk gecesi, Şâban’ın onbeşinci gecesi, Bayram geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı, her günün zevâl vakti, Cuma günü öğle ile ikindi arası kıymetli vakitlerdir. Bu vakitleri ganimet bilmelidir.

Okudunuz mu?  Yara bandı izi gusle engel olur mu

Hastalık hâli, aile ve vatanından uzak kalındığı zaman, farz namazlardan sonra, İhlâs sûresi okunduktan sonra, yağmur yağarken, düşmanla karşı karşıya gelince, oruçlu olduğu zaman, kalbinde incelik hissettiği anda duâ etmelidir. Çünkü kalbdeki incelik rahmet kapısının açık olduğuna işarettir.Rabbimiz, seher vakti, "Duâ eden yok mu kabul edeyim!” buyurur.

Okudunuz mu?  Tuvaletten çıktıktan sonra bir akıntı geliyor

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

"Dertli müminin duâsını ganimet bilin!” .

"Beş vakt farz namazdan sonra yapılan duâ kabûl olur”

"Gecenin son üçte birinde, dünya semâsını rahmetiyle dolduran Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, onu mağfiret edeyim. İsteyen yok mu, istediğini vereyim, duâsını kabûl edeyim.”

Okudunuz mu?  Allah beni boşuna yaratmış :(

"Oruçlunun duâsı reddolunmaz.”

"Üç duâ vardır ki, Bunların kabul edileceğinden şüphe yoktur. Mazlumun duâsı, misafirin duâsı ve babanın evladına duâsı "


Soru: dua için cuma günü ögle ile ikindi arası

islamdostu
teşekkürler paylaşım için


cuma günü öğle ile ikindi arası okunacak dua, cuma günü ikindi ile akşam arası okunacak dua, cuma günü ikindi ile akşam arası

Bu kategoride yer alan Zümer suresi 74.ayetin latince okunuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua için cuma günü ögle ile ikindi arası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.