Anasayfa
12 Ekim 2021, 21:42
Hadisler
Yönetici

Dil zinâsı; Göz zînası; Harama bakmamak (göz zinası); Zinâ

Dil zinâsı; Göz zînası; Harama bakmamak (göz zinası); Zinâ

Hoca
Dil zinâsı;Göz zînası;Harama bakmamak (göz zinası);Zinâ

Dil zinâsı;Göz zînası;Harama bakmamak (göz zinası);Zinâ konusunda 1 sayfada 1 kayitli hadis var
Fasil:KİTÂBÜ`L-AHKÂM
Konu:Dil zinâsı;Göz zînası;Harama bakmamak (göz zinası);ZinâRavi:Abdullâh b. Abbâs
Baslik:GÖZ, DİL, NEFİS ZİNÂLARI HAKKINDA EBÛ HÜREYRE RADİYA`LLÂHU ANH HADÎSİ
Hadis:Rivâyete göre, müşârün-ileyh: "Ebû Hüreyre radiya`llahu anh`in Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`den şu rivâyetinden daha küçük günâha benzer hiç bir şey görmedim" demiştir: Ebû Hüreyre Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`den rivâyet ederek der ki: Allah Âdem-oğluna zinâdan nasîbini takdîr etmiştir. Hiç şüphesiz Âdem-oğlu (ezelde) mukadder olan bu âkıbete erişecektir. İmdi göz zinâsı (mahremi olmıyan kadına şehvetle) bakmaktır. Dil zinâsı da (zevkle) görüşmektir. Nefsin de (zinâ) temmenî ve iştihâsı vardır (bu arzu da nefsin zinâsıdır). Tenâsül uzvu ile bu a`zânın hepsinin arzularını ya gerçekleştirir (fi`ile çıkarır) yâhut (bırakarak) yalanlar.

Okudunuz mu?  Vitir Namazından Sonra Yapılacak Secde ( Çok Önemli Kesinlikle Öğrenin ) "

HadisNo:2132


Cevap: Dil zinâsı; Göz zînası; Harama bakmamak (göz zinası); Zinâ

Ecrinim
Allah Âdem-oğluna zinâdan nasîbini takdîr etmiştir. Hiç şüphesiz Âdem-oğlu (ezelde) mukadder olan bu âkıbete erişecektir. İmdi göz zinâsı (mahremi olmıyan kadına şehvetle) bakmaktır. Dil zinâsı da (zevkle) görüşmektir. Nefsin de (zinâ) temmenî ve iştihâsı vardır (bu arzu da nefsin zinâsıdır). Tenâsül uzvu ile bu a`zânın hepsinin arzularını ya gerçekleştirir (fi`ile çıkarır) yâhut (bırakarak) yalanlar

Okudunuz mu?  Nefsin mertebeleri

Rabim muhafaza eylesin..
Allah c.c. razı olsun hocam


Yanıt: Dil zinâsı; Göz zînası; Harama bakmamak (göz zinası); Zinâ

meryemgül1
Allah Âdem-oğluna zinâdan nasîbini takdîr etmiştir. Hiç şüphesiz Âdem-oğlu (ezelde) mukadder olan bu âkıbete erişecektir. İmdi göz zinâsı (mahremi olmıyan kadına şehvetle) bakmaktır. Dil zinâsı da (zevkle) görüşmektir. Nefsin de (zinâ) temmenî ve iştihâsı vardır (bu arzu da nefsin zinâsıdır). Tenâsül uzvu ile bu a`zânın hepsinin arzularını ya gerçekleştirir (fi`ile çıkarır) yâhut (bırakarak) yalanlar.
Allah c.c.razı olsun hocam emeğinize sağlık

Okudunuz mu?  Besmele çekmek ile ilgili hadisler

Soru: Dil zinâsı; Göz zînası; Harama bakmamak (göz zinası); Zinâ

TatarRmzn
< Rabim muhafaza eylesin.. >
Amin.
Allah razı olsun hocam.


mum
El ayak göz kulak zinası ile ilgili hadis

"Hiç şüphe yok ki, Allah, âdemoğlunun zinadan nasibini yazmıştır. Buna erişecektir. Gözlerin zinası bakmak, kulakların zinası dinlemek, dilin zinası konuşmak, elin zinası tutmak, ayağın zinası da yürümektir. Kalb ise heves eder, temenni eder. Tenasül uzvu bunu tasdik eder veya yalanlar." (bk. Buharî, Kader 9, İstizan 12; Müslim, Kader 20, 21; Ebû Dâvûd, Nikâh 43)

Okudunuz mu?  Sunnet Vahiydir

göz zinası ile ilgili hadisler, göz zinası ile ilgili ayetler, zinayla ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Evlilik için verilecek mehir miktarı ne kadardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dil zinâsı; Göz zînası; Harama bakmamak (göz zinası); Zinâ Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.