Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:13
itikad
Yönetici

Şok Şok Şok İşte Şeytanın Resmi Bir Alim Tarafından Çizdirilmiş

Şok Şok Şok İşte Şeytanın Resmi Bir Alim Tarafından Çizdirilmiş

dereboyu
< şaka değil gerçek. Bu resim bir alim tarafından çizdirilmiş. Alim nerden biliyormuş derseniz rüyasına girmiş. Bilirsiniz şeytan iyilik yapanları ve birilerinin iyilik yapmasına vesile olanları sevmez. Bu zaat ta o şeytan tarafından sevilmeyen kişilerden. ilk görünce bende inanmamıştım ama Şeytanın Hileleri adlı bir kitabı okudum ve o kitapta şeytanın Peygamber Efendimizle Allah’ın emri üzerine konuşmasını anlatıyor. Bu olay olurken Efendimizin yanında Sahabelerde var. olayı zaten Onlar rivayet ediyor. Bu kitapta şeytanın Efendimizin yanına geldiğindeki şekli tasvir edilmiş. Karşılaştırdım bu resmin aynısı. Bu kitabı okuyunca benimde kuşkum kalmadı. İşte resim. Ha unutmadan şeytanın birkaç tane sûreti var.Bu resim onun en basit sûreti.işte resim
>

internet ortamınnda fink atan bu resim hakkında sizler ne düşünüyorsunuz,


Cevap: Şok Şok Şok İşte Şeytanın Resmi Bir Alim Tarafından Çizdirilmiş

Hoca
şeytan ateşten yaratıldı cinlerdendir ve cinlerde görünmezler.
biri rüyasında görmüş diye şeytanın şekli bu değildir.

Okudunuz mu?  Haram aylar (Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb) neden "haram aylar" diye adlandırlır

Yanıt: Şok Şok Şok İşte Şeytanın Resmi Bir Alim Tarafından Çizdirilmiş

dereboyu
bazı kişilerin demesine göre alimin birisi rüyasında görmüş ve çizmiş:D

ve resimin üzerindede oyun ismi yazıyor:D


Soru: Şok Şok Şok İşte Şeytanın Resmi Bir Alim Tarafından Çizdirilmiş

Hasret Rüzgarı
alim biri görse bire çizemez o resmi kaldırmaca başka bişe değil artık napsakta gündeme otursak diye çapalıyorlar başka işleri yok 😀


Hükümdar
Yine yahudi ya da din düşmanlarının işi hiç aklı başında müslüman buna inanır mı

Bakalım daha neler görcez !


Amenna
Resmin kenarında yapılan açıklamada mefisto-faust oyunu yazıyor.


sıla_emir
çok saçma
şeytan ateşten yaratıldı bu ne böyle


Ziyad Şafi
ay daha neler 🙂
ya bu resimdeki şeytandan çok YAHUDiYE benziyor 🙂
a bir de oyun ismi var 🙂
ay bir de boynuna tesbih takmış 🙂 ya bu şeytan tesbih kullanıyormu bu gün kaç kişiyi kandırdı diye hesaba alsın 🙂
ya bırakın ya insanları kandırmak için neler yapıyorlar deccal yardımçıları…her çirkinlik yapar bunlar…ne kadar güldüm bir bilseniz !:rolleyes:

Okudunuz mu?  Mirac Gecesinde Peygamberimize Verilen Hediyeler

elifjik
inanmıyorum…!!
bu herkesin aklındaki şeytan tasviri zaten..
ama ben şeytanın aklımızdaki gibi bir yüze sahip olduğunu sanmıorum..
burdaki tip de insan tipidir zaten…
bu tip tamamen kurmaca..
ayrıca bir alimin çizdiğini fln da düşünmüyorum…

gnede paylaşım için teşekürler kardeşim…
ALLAH c.c razı olsun..


esin-ti
Çizgifilmlerdeki cadılara benziyor:):):):)Sadece KOMİK:)
< ay bir de boynuna tesbih takmış 🙂 ya bu şeytan tesbih kullanıyormu bu gün kaç kişiyi kandırdı diye hesaba alsın 🙂
>

Belkide işlediği ve işlettiği günahlardan tövbe edecektir:)


23kemal
( BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM )ne kadar saçma bir resim güya azazelin yani iblisin resmi buymuş 🙂
( arkadaşlar inanmayın ) bu gibi şeylere zaten yüceler yücesi kitabımız ( kuran-ı kerim ) de anlatılan ayetlerdeki ve hadislerdeki şeytan şekline benziyormu ben ancak bu resime gülüp geçerim kimse kusura bakmasın


OGOG
c. Şeytan Kelimesi

İstiàze ederken "Estaîzü billâh" denilir veya "Eùzü billâh" denilir. Eùzü, el-iyâze mastarından; esteîzü de el-istiàze mastarından oluyor. Araplar el-iyâze –aynla, peltek ze ile– şerrinden sığınmak için; el-liyâz da hayrı taleb için demişlerdir. Elûzü bihî, yâni ondan hayır taleb ediyorum; eùzü bihî, ona sığınıyorum mânâsına kullanılan bir kelime.

Okudunuz mu?  Muhammed Bin Abdulvahab Hazretleri

Şeytan kelimesine gelince; bu şeytan kelimesi ( ) şetane kökünden çıkmıştır. Arapçada şeytan kelimesi ordan türemiştir. O fısk-ı fücûrüyla her türlü hayırdan uzak olduğundan, şetana uzak olmak mânâsına geldiğinden öyle şeytan diye mübâlâğa sîgası, mübâlâğa görünüşü, şekliyle böyle bu kelime konulmuştur.

Lügat alimi, dil bilgini İmam Sibeveyh :

(El-arabu tekùl: Teşeytane filânün.) "Araplar, ‘Filânca şeytanlaştı.’ derler." demiştir. Yâni fısk ü fücûruyla her türlü hayırdan uzaklaştı, şeytan gibi oldu, mânâsına deniliyor. Onun için bunun şatana kökünden geldiği de teşeytana denilmesinden anlaşılıyor. Başka ihtimalleri reddediyor. Bu bakımdan her şerli insana –cin olsun, insan olsun, hayvan olsun–şeytan denildiğini beyan ediyor.

Hatta Hazret-i Ömer böyle bir hayvana binmiş, o da böyle serkeşlik yapmış. Kırbaçla vurmuş, ondan sonra yine devam etmiş. Hayvandan inmiş, "Beni bir şeytanın üstüne bindirdiniz." demiş.

Okudunuz mu?  Şeytanla ilgili sözler

Demek ki hayvan olsun, insan olsun, görünmeyen mahlûkatlar olan hakîkî şeytanlar olsun; hepsine bu şeytan kelimesi kulanılıyor.

Şeytan için başka isimler var. İblis var, Kur’an-ı Kerim’de geçen bir kelime. Şeytan da ayrı bir kelime, aynı mânâya kullanılıyor.

Racim kelimesine gelince; racîm de recmedilmiş, mercûm mânâsına. Yâni faîl veznindeki kelimeler, ism-i mef’ul mânâsına da geliyor, ism-i fâil mânâsı da eğer fiil müteaddî ise iki mânâ da olabilir. Burada racîm, yâni matrûd, recmedilmiş, taşlanmış, kovulmuş, hayırdan uzaklaştırılmış demek.

(Ve cealnâhâ rucûmel-lişeyâtîn) Mülk sûresinde, bu ayet-i kerimeyi hatırlayacaksınız. Bu kayan yıldızların, şeytanlara bir recm olarak kaydığı beyan edilmiş oluyor.

(Ve hafiznâhâ min külli şeytânir-racîm) "Biz onu her racim, recmedilmiş şeytandan koruduk. (İllâ menisterakas-sem’a) ancak kulak hırsızlığı yapanlar hariç. Böyle semâdaki haberleri anlamak için kulak kabartıp, onları anlamaya, dinlemeye çalışan, (feetbeahû şihâbün mübîn) aşikâr bir böyle bir yıldız kayması ona çarpar ve o dinlemeyi engeller." mânâsına.

Okudunuz mu?  Şeytanın yemini

allah-u Teàlâ Hazretleri’nin rahmetinden kovulmuş, recmedilmiş ve böyle tardedilmiş olduğundan şeytanın sıfatı racîmdir.

Başka sıfatları var tabii. Laîm deniliyor. Yâni allah-u Teàlâ Hazretleri kendisine rahmetini vermeyeceğini beyan ettiği için, rahmetten uzak mânâsına, mel’un mânâsına laîm de deniliyor, racîm de deniliyor. Bu mahlûka karşı uyanık olacağız.

Onun için bir işi yaparken, bu İkra’ sûresinden anladığımıza göre, "Bismillâhir-rahmânir-rahîm." diye Allah’ın adıyla başlayacağız. Bize emredildiğine göre, tavsiye edildiğine göre, "Eùzü billâhi mineş-şeytânir-racîm." diye Allah’tan yardım isteyeceğiz. O işin Allah’ın rızasına uygun olup olmadığını düşüneceğiz, uygunsa yapacağız. Uygun değilse, tabii ona hiç girişmemek gerekir.

Ama hayırlı veya benim dünyama faydalı olan bir şeyi de yaparken, elbette besmele ile başlayabilirim. Siz de başlayabilirsiniz. O zaman da şeytan yarı yolda araya girip, saplama yapıp kandırmasın, yanlış fikirler ile aklımı çelmesin veya gevşetmesin; fikrimi, kalbimi ters istikàmete döndürmesin diye bu da önemli oluyor. allah-u Teàlâ Hazretleri’ne sığınacağız.

Okudunuz mu?  Hacamat Yapıp Kazanç Elde Etmek Caiz Midir?

"Eùzü billâhi mineş-şeytânir-racîm." diyerek de sığınılabilir. "Estaìzü billlâh; Allah’tan istiàze ediyorum, yâni sığınmamı taleb ediyorum." diye de olabilir.

(Festaiz billâhi mineş-şeytânir-racîm) "Allah’tan sığınma iste!" diye ayet-i kerime emredildiği için, bazı hadis-i şeriflerde o sîga kullanılmıştır.

Meselâ bir hadis-i şerifte Peygamber SAS, buyuruyor ki… Sûre-i Haşr’ın sonundaki üç ayet-i kerimeyi biliyorsunuz, Huvallàhullezî… ayetleri. "Bu sûre-i Haşr’ın sonundaki ayetleri sabahleyin üç defa, ‘Estaìzü billâhis-semîil-alîmi mineş-şeytânir-racîm. Eùzü billâhis-semîil-alîmi mineş-şeytânir-racîm.’ der okursa, akşama kadar yetmişbin melek onun için dua eder. Kim akşamleyin aynı şekilde okursa, sabaha kadar yetmişbin melek ona dua eder, onun hayrını ister." diye bildiriliyor.

Evet, aziz ve sevgili kardeşlerim! Hem Kur’an-ı Kerim’in tefsiri için bunlar bahis konusudur. Kur’an-ı Kerim’i okumaya başlarken eùzü-besmele çekeceğiz. Hem de herhangi bir işe girişirken eùzü-besmele çekeceğiz.

Biz de eùzü-besmeleyi çekiyoruz, anlamını da düşünüyoruz. Allah’tan yardım istiyoruz. Allah’tan yaptığımız hayırlı işi tamamlatmasını niyaz ediyoruz. Bir de bu esnâda şeytanın bizi çelmelememesini, engellememesini, hedefi saptırtmamasını da düşünüyoruz ve şeytandan, şeytanın vesvesesinden, hîlelerinden, oyunlarından, tuzaklarından allah-u Teàlâ Hazretleri’ne sığınıyoruz.

Okudunuz mu?  Ali şeriati kimdir?

allah-u Teàlâ Hazretleri bizi korusun… Her türlü şer sahibinden, yâni insanların ve cinlerin şeytanlarından korusun… Ve bizi her türlü hayırları işlemeye muvaffak eylesin…

Mahmud Esad Coşan (rh.a)


mrtcvk
Şeytan cin’dir.Cinler gözükmez gerçek değildir.Hadi gerçek diyelim.Hayatımızı nasıl yaşıyorsak aynı şekil devam.


iliman
iyide neden sadece seytan’i çizmemiste arka planida çizmis;)


open
Elınıze Saglık Tesekkurler

Şok Şok Şok İşte Şeytanın Resmi Bir Alim Tarafından Çizdirilmiş


a.asar
Şeytanın başı tarif edilirken zakkum çiçeğinin tomurcukları gibi diye tarif ediliyor zannederim bu da açık sarıdan kızıla doğru giden bir renk değişimi içerir. Aynı zaman da zakkum çiçeğinin tomurcuğunun şekline bakaçak olursanız yakılmış bir kibritin yükselen alevinin şekline benzer ki bu da zannımca (zanla konuşmak doğru değildir ama ayette bu benzetme geçtiği için yorumluyorum. Allah affetsin.) şeytanın yaratıldığı maddeyle de şeklen bir uyumunu ortaya koyar. Doğrusunu ancak Allah bilir. Gerçi şu an o resmin benzemesi ya da benzememsi bizi hiç ilgilendirmez ama o resmi görünce haddim olmayarak yazma gereksinimi hissettim.

Okudunuz mu?  Satanizm; ve Çeşitleri

gül sema
saçma!… Rabbim şeytanı bizden uzak tutsun..


Desert Rose
Çok korkunç bir tasfir ama gerçeği eminim ki dahada korkunçtur bu konuda Mum hocama katılıyorum onlar dumanlı ateşten yaratılmıştır görünmezler gördüğünü iddea edenler sadece hayaline yansıyan görüntülerdir Allah c.c bizlerden kimseyede göstermesin onu
bizleri onların şerrindende korusun… (amin)😮


KaLPNuRu
aLim br insan seytani görse veyahut cinleri görse bile remini cizdirmez.
Onlar nasıl olsa sekilden sekle girer.

Ve bence nasıl göründükli önemli degil.

Önemli olan tek sey : " Allah ümmet-i Muhammed`i Seytanin serrinden korusun ! ( Amin )


esin-ti
🙂
Gülesim geldi.Madem çizen alimmiş suret çizmenin yanlış olduğunu bizden daha iyi bilmesi gerekmiyor mu?Saçmalık!Pes doğrusu!


ibrahim_6321
Arkadaşlar Ne Bu Sorular.resmin üzerinde Oyunun Isma Yazıyor Anlamadım Ben Ya

Okudunuz mu?  Mehmet Paksu Kimdir?

OGOG
l

S A Ç M A S A P A N B I R M E S A J

Müminler Bu Saçma Dalgalara Gelmemeli.


zennu
bu yaslı bir insana benziyor şaetan atesten yaratılmışdırgaliba fazla film izlemiş


karakasırga
Ben de gördüm rüyamda buna pek benzemiyor. Daha çok iriyarı domuz suretinde.Elimle boğuyordum…


efsane34
insanlar şeytan olmuş her gün görmüyormuyuz? sokaklarda caddelerde
bütün tv kanalları gazete ve medya şeytana hizmet etmiyormu?
Rabbimiz şeytanın ve şeytanın arkadaşları olan insanlardan mü’minleri korusun…


ÜSTÜNBAŞ
İşlerin’de sorunun varsa,derdin varsa hiç merak etme Her İşte Bir Hayır Vardır…

YÜCE ALLAH’ IM !!. BİZLERİ ŞEYTANLA MUHATAP ETME. BİZİ İMAN VE KURAN’ DAN AYIRMA.. AMİN..


EbediEdeb
Bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış. Bu kaynağı bile belirsiz, saçma resme yorum yapmaya bile gerek yok.

Euzubillahimineşşeytânirracîm.


serdar95
selamunaleyküm
hocam durduk yere çok yemin ediyorum ne önerirsiniz duası falan varsa sölermisiniz

saygılarımla


meryemgül1
< şeytan ateşten yaratıldı cinlerdendir ve cinlerde görünmezler.
biri rüyasında görmüş diye şeytanın şekli bu değildir.

>

çok doğru hocam yorumunuz için Allah c.c.razı olsun:)

Okudunuz mu?  Bayram namazı hutbesinin hükmü nedir

mevlut usta
ben depek inanamadım gerçekten olmaz öyle bir şey


deniztonyalı
inandırıcı değil


Zeineb
Bu şeytan olamayacak kadar güzel bir adam resmine benziyor 😀


hande82
ojeli bu hem :p


esin-ti
her insan kendisine kötülüğü çağrıştıran bu pisliği hayalinde canlandırmıştır.hepimiz bir tane çizelim o zaman..=)

tövbe esteğfirullah..


Kayıtsız Üye
:))))) maşAllah tırnakları da manikürlüymüş şeytanın kırmızı ojeler falan :)))


okan çolak
Burada bu kadının başı açık bakmak caiz olmayabilir 😀


şok hasret dergisi, şeytanın şekli, şeytan resmi

Bu kategoride yer alan Cinler Nasıl Varlıklardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şok Şok Şok İşte Şeytanın Resmi Bir Alim Tarafından Çizdirilmiş Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.