Anasayfa
8 Haziran 2021, 6:19

Bir şeyi çok istemek caiz midir, aşık olduğum kızla evlenmek için ısrarla dua edebili

Bir şeyi çok istemek caiz midir, aşık olduğum kızla evlenmek için ısrarla dua edebili

ßaran
Evet meşru olan bir şeyi ısrarla istemek caizdir. Bu notada daha çok günah ve malayani meşgaleler kasdedilmiş. İnsanın asıl vazifesini yapmasına hiç bir dünyevi meşgalenin engel olmaması üzerinde durulmuştur. Bu konuyu 32. sözdeki hakikatler açıklar. Yani herşeyi Allah hesabına sevmek…

Okudunuz mu?  Peygamberimizin amcaları ve diğer aile büyükleri kimlerdir?

Buna göre bir kimse eşini Allah hesabına sevdiği zaman bu sevgi meşru olur. Bir kimsenin eşini sevmesi latifelerinin sultanıyla Allah’a bağlanmasına ve onu sevmesine engel değildir. Bu durumda sizin sevdiğiniz şeyin Allahın koyduğu sınırlar içinde olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Yani haramı sevmemeye ve haram metodlarla sevmemeye çalışmalısınız.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimi abdestsiz okumak günah mıdır

Aşık olmak günah değildir. Bir hadiste, bir kadına aşık olup onu gizleyen ve kimseye söylemeden ölen birinin şehit olacağı ifade edilir. Bu nedenle aşık olmak insanın elinde olan bir şey değildir.

Sizin de onu düşünmeniz elinizde olmadan aklınıza gelmesi caizdir. Ancak mukaddes şeyleri feda edecek kadar tapar gibi sevmek doğru değildir. Eğer evlenme imkanınız ve onu dini ölçüler dairesinde istedip almanız mümkünse hemen istetmenizi öneriirz.

Okudunuz mu?  Başı açık kadın ile evlenmek

Eğer bu mümkün değilse demekki hakkınızda hayırlı değilmiş deyip, Allah’tan helal süt emmiş iyi bir eşi nasip etmesini isteyip aramak gerekir.

Hakkımızda neyin hayırli olduğunu bilemeyiz. Belkide mutlaka olmasını istediğimiz bir şeyin sonradan keşke olmasydı deme ihtimali vardı. Bu nedenle isterken hayırlısını istemek olmazsa sabır ile beklemek en güzelidir.

Okudunuz mu?  Kocanın eli öpülür mü ?

Hz. Meryemin annesi bir erkek evlat istemişti. Allah ona bir kız verdi. O çok üzülmüştü. Şimdi o annemize sorsak sen erkeklerden onlarca ama kızlardan bir tane Meryem hangini istersin elbette tek Meryem’i isteyecektir. Çünkü Kızı Peygamber Annesi oldu.

İşte biz de buna göre hareket etmeliyiz.

Okudunuz mu?  Evlenince günahlar silinir mi

Biz Allah’ın kullarıyız. O nasıl isterse öyle hareket etmek durumundayız. Nişanlı bile olsa nikahları yoksa kadın ve erkeğin beraber yalnız kalması haramdır. Çünkü nişan nikah değildir. Şahitler yanında nikahlanmalı ki oturup kalkmak helal olsun.

Örneğin senin bir bahçendeki meyveyi birisi senden izin alsa yese ne güzeldir. Senden izin almadan yerse ve ne farkı var derse ne yaparsın?

Okudunuz mu?  Yatarken dua ve sûre okunur mu?

Allah bize izinsiz dolaşmayı yasaklamıştır. İzin almak da nikah kıymakla olur

SİE


Cevap: Bir şeyi çok istemek caiz midir, aşık olduğum kızla evlenmek için ısrarla dua edebili

AYSEVEN
duada ısrarcı olmak aslında iyi görülür fakat istenen şeyin doğru helal olması gerekir budurumda kendisine hayırlı olan kişi ile evlenmek için dua eden kişinin bundan ötürü günah alacağı zannedilmez

Okudunuz mu?  Hz ibrahim kabeyi neden inşa etti?

Allahtan bir şeyi çok istemek, Allahtan sevdiğini istemek, Allahtan istemek

Bu kategoride yer alan Allah'a nasıl şükretmek gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir şeyi çok istemek caiz midir, aşık olduğum kızla evlenmek için ısrarla dua edebili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.