Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Çarşaf giymek farz mıdır? Bir cemaate mensup olmak şart mıdır?

Çarşaf giymek farz mıdır? Bir cemaate mensup olmak şart mıdır?

ßaran
Tesettür farzdır. Ancak çarşaf giymek farz değildir. Pardesü ile de tesettür sağlanabilir, illa da çarşaf giyilecek diye bir şey yoktur.

Bir hocaya bağlanmak gibi bir mecburiyet bulunmamaktadır. Kişi güvenilir kaynaklardan İslamiyeti öğrenip yaşayabilir. İlla da bir cemaate bir hocaya bağlanmak gibi bir mecburiyet söz konusu olamaz. Ancak bir cemaat içerisinde bulunmanın da faydaları vardır.

Okudunuz mu?  Müstehcen resimler ve görüntüler

SİE


Cevap: Çarşaf giymek farz mıdır? Bir cemaate mensup olmak şart mıdır?

zehraoku
Carsaf takva elbisesidir.


Ebu A.MUS’AB
Tesettürü çirkin göstermek isteyenler, ona "kara çarşaf" yakıştırması yapmışlar, çarşaf ile tesettürünü sağlayan kadınlara ise "kara cahil, örümcek beyinli, yobaz, gerici, aşırı dinci" gibi iftiralar atmışlardır. Esas cahillerin ta kendisi bu iftiraları atan ve bu iftiralara inananlardır.

Okudunuz mu?  Cinlerden kurtulma yolları nelerdir?

Kişi cemaat kavramını iyi bilmeli, her kalabalık cemaat değildir. Her hocayım, şeyhim diyende dediği gibi değildir.

Allah ile aramda bir aracı olsun, benim isteklerimi Allah’a iletsin, Onun rahmetini, faziletini bana aktarsın diye düşünen zihniyet, farkında olmadan Allah C.C. a (Haşa) bir kral, bir hükümdar, bir üst düzey yönetici gözüyle baktığının farkında değildir. Çünkü ancak ulaşamayacağınız kimselere aracılar vasıtası ile isteklerinizi iletirsiniz. Oysa Allah C.C. kuluna şah damarından daha yakındır.

Okudunuz mu?  Baba ve anne, evlatları arasında ayırım yapabilir mi?

Bu gaflet uykusuna dalan kimselere tavsiyem, bu tarikatlerin başlangıcını ve evrelerini bir incelesinler. Kim kurmuş? kim kuralları belirlemiş? bunu mutlaka öğrensinler. Korkmasınlar çarpılmazlar.


Soru: Çarşaf giymek farz mıdır? Bir cemaate mensup olmak şart mıdır?

Lemme
Baran Kardeş Hangi Kitaba Göre Fetva Veriosun Çarşaf Farzdır..

Okudunuz mu?  Şeytan Ve Cinden Korunma

kanarya
< Baran Kardeş Hangi Kitaba Göre Fetva Veriosun Çarşaf Farzdır.. >
peki sen neye göre farz dedin kardeşim?


Ecrinim
Tesettür farzdır. Ancak çarşaf giymek farz değildir. Pardesü ile de tesettür sağlanabilir, illa da çarşaf giyilecek diye bir şey yoktur.
Bir hocaya bağlanmak gibi bir mecburiyet bulunmamaktadır. Kişi güvenilir kaynaklardan İslamiyeti öğrenip yaşayabilir. İlla da bir cemaate bir hocaya bağlanmak gibi bir mecburiyet söz konusu olamaz. Ancak bir cemaat içerisinde bulunmanın da faydaları vardır

bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim,eline sağlık


kara çarşaf giymek, islamda çarşaf giymek, siyah çarşaf giymek

Bu kategoride yer alan Neden yahudiler Müslümanlara bu kadar düşman? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çarşaf giymek farz mıdır? Bir cemaate mensup olmak şart mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.