Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:36
dualar
Yönetici

Tavaf Ve Mültezem’de Okunacak Dualar

Tavaf Ve Mültezem’de Okunacak Dualar

Hoca
TAVAF VE MÜLTEZEM’DE OKUNACAK DUALAR


KABE’Yİ TAVAF EDERKEN
Rabbimiz! Bize dünyada hasene (iman ve Salih amel) ver. Ahirette de bize hasene ver ve bizi cehennem azabından koru. (Bakara Suresi, 201)
KABE’NİN RUKÛNLARI ARASINDA
Bismillahi vAllahu ekber.
Allah’ım! Sana iman kitabını tasdik, ahdine vefa ve Nebi Muhammed (s.a.v.)’in sünnetine uymakla… (Beyt’inin tavafına başlıyorum.) (İbn Hacer, et-Telhis el-Habir; 2/247 Said İbnü’l-Müseyyeb’den; İbn Kudame el-Muğni; 5/215)
RUKN-İ ŞAMİ’DE
Allah’ım! Bunu kabul olunan bir hac kıl. Şükür olan bir gayret ve affedilen bir günah eyle. Rabbim, bağışla ve acı yine bildiklerini bağışla. Sen gerçekten yüce ve kerem sahibi olansın.
RUKN-İ YEMANİ’DE
Allah’ım! Ben küfürden, fakirlikten, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden sana sığınırım ve yine dünya ve ahiretin aşağılanmışlığından sana sığınırım. (es-Samurrai, el-Müstevab;4/205-208)
RUKN-İ IRAKÎ’DE
Allah’ım! Beni şüphelerden, şirkten Allah ve Rasulu’ne karşı gelmekten, küfürden ve nifaktan, kötü ahlaktan, ailem, malım ve çocuklarımda kötü dönüşümlerden ve kötü görünüşten koru.
MÜLTEZEM’DE DUA
A. Mültezem’de Dua:
Ey bu değerli evin sahibi! Boynumu cehennem ateşinden azad eyle ve beni kötülüklerin hepsinden ve şeytanın şerrinden koru. Bana rızık olarak verdiklerinle beni yetinir kıl. Bana verdiklerinde bana bereket ver. Allah’ım! Beni bu misafir kullarının en hayırlılarından kıl. Beni bağışla ve bana acı. Çünkü Sen’sin bağışlayıcı ve acıyıcı olan. Allah’ım! Ben Sen’den ölüm anında bir rahatlık (selamet), hesap anında bir bağışlama diliyorum. Ey Allah’ım! Muhammed’e ve O’nun tüm ashabına salat ve selam eyle. (Ebu Davud: 1481; Tirmizi: 3477; Nesai, el-Mücteba: 3/44)
B. Hacer-i Esved ile Kabe’nin Kapısı Arasında (Mültezem’de) Dua:
Allah’ım! Bu ev Sen’in evin. Bu harem Sen’in haremin. Bu makam da cehennem azabından sana sığınanların makamıdır. Allah’ım, beni cehennem ateşinden ve recmedilmiş şeytanın şerrinden koru ve beni kıyamet günü korkularından emin kıl ve dünya ve ahiret sıkıntılarından beni kurtar.

Okudunuz mu?  Gayrimüslim Selam Verirse Ne Yapılır?


Cevap: Tavaf Ve Mültezem’de Okunacak Dualar

@hmet
tavaf sırasında insan dilediği gibi dua eder içten


Yanıt: Tavaf Ve Mültezem’de Okunacak Dualar

ravzanur
hiçbir dua bilmiyorsak,günlük zikir-dersleri okumakta bile fayda olacağını söylemişti büyüklerimiz
Allah razı olsun mum kardeşim,inşaAllah söylenir vaktinde

Okudunuz mu?  Namazın Sonunda Dua

Soru: Tavaf Ve Mültezem’de Okunacak Dualar

Ecrinim
Rabbim cümlemize o mübarek yerlere gitmeyi nasip etsin..
Allah c.c. razı olsun hocam,emeğinize sağlık


meryemgül1

Rabbimiz! Bize dünyada hasene (iman ve Salih amel) ver. Ahirette de bize hasene ver ve bizi cehennem azabından koru.

Okudunuz mu?  Arapça Bereket Duası ve Türkçe Anlamı

Amin amin Allah c.c.razı olsun hocam.


kabeyi tavaf ederken okunan dua, tavafta okunacak dualar, tavaf da okunan dualar

Bu kategoride yer alan Hapşıranın Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tavaf Ve Mültezem’de Okunacak Dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.