Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Ümmü Sıbyan Cini – Faruk Beşerin soru vecevabı

Ümmü Sıbyan Cini – Faruk Beşerin soru vecevabı

Hoca
Ümmü Sıbyan Cini: Ben hamileyken 8 aylık ve 5 aylık 2 bebek kaybettim.Doktorlar önce bir şey bulamadılar fakat sonra yapılan testlerde kanda pıhtılaşmayla ilgili problemler buldular. Bunun yanında bazı büyüklerim de bana ümmü sübyan dan bahsettiler. Ümmü sübyanı çok araştırdım ama ben hiç bir şey bulamadım. Bu konuda beni aydınlatırsınız çok sevinirim. Olmayan şeylere inanıp yanlış şeyler yapmak istemiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.İlginiz için simdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  SübhanAllah ne demektir?

bizim cevabımız

Bazı el kitaplarında ümmü sübyan (sıbyan) denen bir cinin bulunduğu, bunun hamile kadınlara musallat olup, onların çocuklarını düşürdüğü anlatılır. Bunu ispat etmek için de hadis diye şöyle bir söz nakledilir: Yeni doğan çocuğunuzun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursanız ona ümmü sıbyan denen cin dokunamaz . Ama araştırıldığında hiçbir hadis kaynağında böyle bir hadisin bulunmadığı görülür. Aksine bunun mevzu/uydurma olduğu bildirilir. (Bkz. Zehebî, Mîzan IV/397;Heysemî, Mecmauz-zevâid; Tahrîcul-İhyâ II/61) Bu söz muhtemelen bölgesel kültürlerden ve mitolojilerden geçmiş batıl bir inanıştır. Müslümanlar da bunu bilahare hadis diye nakletmişlerdir. Zaten burada bir çelişkinin bulunduğunu görmek de zor değildir. Çünkü bu sözde ümmü sıbyanın çocuk doğduktan sonra zarar verebileceğinden söz edilirken, söylentilerde onun anne rahmindeki çocuğu düşürdüğü anlatılır. Yeni doğan bebeğin sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunması sünneti vardır ve bu başka bir şeydir. Hadis diye nakledilen bu söz ise, bu doğru bilgiye yanlış şeyler katarak vermeye çalışmaktadır.
Sizin durumunuzdan çok açık şekilde anlaşılacağı gibi, probleminiz tıbbi bir problemdir ve çaresi de, tıbbın tavsiyelerine uyarak tedavi olmaktır. Cinlerin bazen insanlara vesvese vermek gibi küçük zararlarının dokunması mümkündür, ama bunun çaresi temiz olmak, banyo ve tuvalet edebine riayet etmek ve her meşru işe besmele ile başlamaktır. Bunlara uyulduktan sonra cin denen varlıkların insanlara zarar verebilmeleri söz konusu olamaz ve onlar sanıldığı kadar da güçlü varlıklar değildir. Bir hadisi şeriflerinde Efendimiz (sav): Cinsel ilişkiye başlarken bismillahi’l Azîm. Allahümme cenn—-‘ş-şeytane ve cennbi’ş-şeytane mâ-razektenâ, derseniz çocuğunuza cinler ve şeytanlar zarar veremez buyurmuşlardır. Anlamı şudur: Yüce Allah’ın adıyla. Allah’ım! Bizi şeytandan, şeytanı da bize vereceğinden uzaklaştır . Bunu Arapça’sı ile söylemek şart değildir. Türkçe de söyleyebilirsiniz.
Faruk BEŞER yanıtladı

Okudunuz mu?  Nikah tazeleme

Cevap: Ümmü Sıbyan Cini – Faruk Beşerin soru vecevabı

maliyyn
Yeni doğan çocuğunuzun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursanız ona ümmü sıbyan denen cin dokunamaz birde şöyle düşünmek lazım hani demişsiniz ya ”Zaten burada bir çelişkinin bulunduğunu görmek de zor değildir Çünkü bu sözde ümmü sıbyanın çocuk doğduktan sonra zarar verebileceğinden söz edilirken, söylentilerde onun anne rahmindeki çocuğu düşürdüğü anlatılır ” doğan çocuk bir kız olsun sağ kulağına ezan sol kulağına da kamet okundu ona ümmü sıbyan dokunmaz. bu kız büyüdü evlendi hamile kaldı ona ümmü sıbyan zarar veremeyecekse karnındaki bebeğinede zarar veremez. Belkide böyle düşünülmesi gerekir….

Okudunuz mu?  Yırtık pantolonla namaz kılınır mı?

Cevap: Ümmü Sıbyan Cini – Faruk Beşerin soru vecevabı

Hoca
dua ve yorumlarınız için teşekkürler


ümmü sıbyan, sıbyan, faruk beşer soru sor

Bu kategoride yer alan Cinlerden korunmak için muska takmak şirk midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ümmü Sıbyan Cini – Faruk Beşerin soru vecevabı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.