Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:23
itikad
Yönetici

Allahtan Başkasına Güvenmeyin!

Allah’tan Başkasına Güvenmeyin!

İnşirah
Allah’tan başka dost edinenlerin hâli, kendine bir ev edinmiş olan örümceğin hâli gibidir. Hâlbuki evlerin en zayıfı örümceğin evidir, eğer bilselerdi. (Ankebut sûresi, 41. âyet-i kerîme.)
Cenâb-ı Hak kullarını cehaletten çıkarmak için buyuruyor ki, Beni bırakıp da benden başka dost tutanların hali örümceğe benzer. Örümcek bir ev yapmış kendini muhafaza etmek için. Rüzgâr örümceğin evinin bir tarafından girer öbür tarafından çıkar. Parmağınla tutsan yıkılır. İşte Allah’tan başkasına tapınan ve mala, mülke, rütbeye, riyasete, karıya, kocaya, oğla, kıza vs. güvenenin misali örümceğin evine güvenmesi gibidir. Muhakkak evlerin en zayıfı da örümceğin evidir. Örümcek, kendi kurduğu eve güvenir saray zanneder, hâlbuki o ne eve benzer ne de bir şeye. Örümceğin evi örümceği kurtarmadığı gibi o ilâhlar da ve güvenilen şeyler de o kişiyi kurtarmaz. O ilâhlar bir menfaati celbedemez, bir zararı da def edemezler. Bir arpa, buğday, karpuz, pirinç vs. bittiremezler. O ilâhların kulakları var duymaz, gözleri var görmez, ağzı var konuşmaz. Yani Allah Celle Celâlühu onları rezil ediyor. Örümceğin evi ne ki sizin taptıklarınız da ne olsun. allah-u Teâlâ demek istiyor ki, Daima bana dayanın, bana güvenin. Benden başka iyilik yaratan yok, kötülük yaratan da yok! Beni sevin!
Allah’ı sevmek, ibadeti sevmekle, Resûlullah’a ittiba ile oluyor. Gevşek gevşek yaşıyoruz… Filimler, çalgılar, şarkılar, dedikodular vs. avanak insanların işidir. Nefeslerini çok ucuz şeye harcıyorlar, vakitlerini çok ucuz şeye satıyorlar. Dünyada evin var ama dünyada kalacak, ahiret de lâzım. Dünyadaki yüzüğün, bileziğin, hanın, dükkânın dünyada kalacak. Bizimle gelecek olan; namaz, oruç, hac, zekât, zikrullahdır. Çoğunluğa bakmayalım, çoğunluğu bu dosdoğru yolu kaybetmiş. Namaz, oruç, hac, zekat, zikrullah yok; cahilane yaşıyorlar. Ahirete gidince çok pişman olacaklar; bir daha dünyaya da gelmek yok. Dünyaya gelmek bir keredir. Ne yapacaksan şimdi yap. Amel edeceğiz ama gene de amelimize güvenmeyeceğiz. Biz bu dünyaya yemek, içmek, evlenmek, doğmak, doğurmak için gelmedik; onlarda olacak ama onlar için gelmedik. Allah’ı bilmek ve ibadet etmek için geldik. Eğer yapabilirsek ne mutlu; eğer yapamazsak ne yazık, ne de yazık!


Cevap: Allah’tan BaŞkasina GÜvenmeyİn!

mumsema
Sadece ALLAH’a (cc) güvenen kul, kuvvetli bir kuldur.
Said en-Nebaci (r.h.)

Muttakilerden olunuz. Şirk dışta da olur, içte de. Dıştaki şirk putlara tapmaktır. İçteki şirk ise ALLAHı (c.c.) bırakıp insanlara dayanmak, onlara güvenmek ve zararı da, faydayı da onlardan bilmektir.

Abdülkadir Geylani (k.s.)

Okudunuz mu?  İman ile İslamın Şartları (İslam dininin ilkeleri)

Ey dost! Sadece ALLAH’a (c.c.) yönel! O’ndan başkasına tam güvenme! Her şey O’nun dilemesi ve izniyle olur. Hiçbir kulun ve mahlukun rızasını ALLAH’ın (c.c.) rızasından önceye alma!
Abdülkadir Destuti (k.s.)


Yanıt: Allah’tan BaŞkasina GÜvenmeyİn!

ihramlı
onlarda olacak ama onlar için gelmedik. Allah’ı bilmek ve ibadet etmek için geldik. Eğer yapabilirsek ne mutlu; eğer yapamazsak ne yazık, ne de yazık!

Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Melekler ile insanlar arasındaki farklar

Soru: Allah’tan Başkasına Güvenmeyin!

ihramlı
Dünyaya gelmek bir keredir. Ne yapacaksan şimdi yap. Amel edeceğiz ama gene de amelimize güvenmeyeceğiz. Biz bu dünyaya yemek, içmek, evlenmek, doğmak, doğurmak için gelmedik; onlarda olacak ama onlar için gelmedik. Allah’ı bilmek ve ibadet etmek için geldik. Eğer yapabilirsek ne mutlu; eğer yapamazsak ne yazık, ne de yazık!
güzel ve anlamlı………………….

Okudunuz mu?  Mucize nedir?

paylaştığın için teşekkürler


Allahtan başkasına güvenme, Allahdan baskasina guvenme

Bu kategoride yer alan Allah´ın incire ve zeytine yemin etmesinin hikmeti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahtan Başkasına Güvenmeyin! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.