Anasayfa
28 Aralık 2023, 15:13

Mezinin ve diğer sıvıların bulaştığı iç çamaşırı veya çamaşırlar ile namaz kılınabilir mi

Mezinin ve diğer sıvıların bulaştığı iç çamaşırı veya çamaşırlar ile namaz kılınabilir mi

mumsema
Mezi, vedi, idrar necistir hanefi mezhebine göre menide necistir. Bu sıvılar avuç içinden büyük ise bu necaseti temizlemek gerekir. Bu şekilde namaz kılınmaz. En güzeli damla olsa dahi çamaşırı değiştirmektir.


Mezî veya vedînin bulaştığı bir elbise ile namaz kılınır mı?

Hoca
Mezî veya vedînin bulaştığı bir elbise ile namaz kılınır mı?
Cevap: Mezî veya vedî, idrar gibi, pis olup bulaştığı yeri yıkamak gerekir. Şayet avuç içi kadar bir yer, bahsi geçen mayi ile ıslanmış ise, o halde namaz kılmak caiz olmaz.


Cevap: Mezî veya vedînin bulaştığı bir elbise ile namaz kılınır mı?

HADİE
islamiyette temizlik çok önemlidir özelliklede kişisel temizlikler tuvalet sonrası temizliğe, gusül grektiren durumlara dikkat etmek, ibadetin daha feyizli yapılmasına ve ibadeti sevmeye işaret eder


Cevap: Mezinin ve diğer sıvıların bulaştığı iç çamaşırı veya çamaşırlar ile namaz kılınabilir mi

arifselim
< Hocam meni bulaşmış kilot ile gusül alsak kabul olur mu? >
Meni, hanefi mezhebine göre necistir. Bununla gusül abdesti geçerli olur ama bu ya yıkanmalıdır yada değiştirilmelidir. Bu meni ile namaz kılınmaz.

Okudunuz mu?  Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

Kayıtsız Üye
hocam benim sorunum sürekli mezi gelmesi veya gelme şüphesi taşımam. çamaşırıma baktığımda herhangi bir belirti görmesem de kurumuş olma ihtimalini düşünüp kokluyorum, kokunun var olması durumunda ne yapmalıyım. büyük ihtimal uyku sırasında olmuş bir akıntı kurumuşsa nasıl davranmalıyım? meni anlaşılıyor ama mezi öyle değil malesef. tüm açıklamalar mezinin olduğu yerin yıkanması yönünde, evet ama neden tekrar ıslatayım? zaten taharet alıyoruz, organ işi tamam da bu çamaşır işini ne yapacağız? mezi akmışsa ve çamaşır da kurumuşsa ne yapmalıyız? saygı ve dua ile.


arifselim
Gözünle görmediğin sürece koklamaya asla gerek yoktur. Hatta sürekli vesvese oluyorsa boş yere bakmana bile gerek yok. Sen önemsedikçe bu vesvese büyür ama terkedersen ondan kurtulursun.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam ben 3 gün bazen 4 gün üst-üste gusül almak zorunda kalıyorum bazen aynı gün içinde 2 defa bile gusül almak zorunda kalıyorum ama rüyamda ilişkiye girmediğim halde kilot ad ıslaklık oluyor ben mezi mi yoksa zevk suyu mu olduğunu anlayamıyorum sürekli banyo yapıyorum bazende rüyamda arkadan ilişkiye girdigimde veya giyinip vaziyette sürüngenle oldugunda haz alıyormuş gibi bir akinti geliyor bunuda ayirt edemiyorum mesala mezi gelse çok mu gelir az mi gelir bide ben penisilin ucuna içine pamuk koyuyorum mezi gelse o pamuğu ordan çıkarabilir mi zevk suyu nasıl olur biraz yapışkan gibi olabilirmi

Okudunuz mu?  Doktorluk mesleği ve mahremiyet

arifselim
Aleykum selam. Mezi demek zevk suyu demektir. Meni ise erkek yada kadının orgazm olması durumunda çıkar. Erkeğin menisi beyazdır, yoğundur, kokuludur ve meziden çok daha fazla akar. Mezi ise çok ince yapışkan ve su gibi şeffaftır. Meni ile meziyi karıştırmak nerdeyse asla mümkün değildir. Meni gelmedikçe gusül almana gerek yoktur. Mezi sadece namaz abdestini bozar ve kirlenen yer temizlenir.


Kayıtsız Üye
Sabah namazını kıldım sonra kilotuma baktım çok az kuru mezi gördüm namazim kabul olur mu hanifiyim


arifselim
Hanefilerde el ayası denilen miktardan daha küçük necasetler temizliğe engel değildir. Bunun nedeni ise bunlarsan tamamen sakınmanın mümkün olarak görülmemesinden dolayıdır.


Kayıtsız Üye
Şimdi gün içerisinde gezerken kadınlara bakarken zevk suyu geliyor o elbise ve iç çamaşırını anında değiştirmek gerekir mi


Selam2
Böyle bir elbise ile ibadetlerini yapamazsın. İbadetini edeceğin zamana kadar değiştirmeyebilirsin. Sakıncası yok. Yaptığın şeyde haramdır.

Okudunuz mu?  İsm-i Âzam duası diye bir dua var mıdır?

Kayıtsız Üye
hayırlı günler. eşimden çarşafa azar azar bulaşan mezi,uyurken benim pijamama değerse ,ben o pijama ile namaz kılabilir miyim,yoksa değiştirip mi kilmaliyim.ne olur cevap yazın.


Adil
Mezi ile idrar aynı derece necistir. mezi bulaşmış veya idrar bulaşmış aynıdır. Pijamaya mezi bulaşmış ise o kısmı yıka veya değiştirip namazını kılman gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam benim sorum rüyamda hiç bise gormedim ama 8 saat sonra kilotta az bir yaşlık gördüm gusül abdesti almam gerkirmi ve kaç saate kurur kilotta.


Adil
Yaşlılık dediğin menimidir mezimidir. Meni ise gusül alacaksın. Mezi ise o bölgeyi ve çamaşırını yıkaman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
İç çamaşırıma mezi bulaşırsa sonradan kuru olduğunda farkettim acaba pantolonuma da bulaşmışmıdır

Hocam uyurken boşaldiğimda sadece elbise degistirrsem ve abdest alirsam namaz olunur mu?


Arkat
– Kurumuş mezi bulaşmaz sadece o giysini değişitirirmen gerekir.

– Boşaldığında gusül alman farz olur. Gusülsüz namaz kılınmaz.


Kayıtsız Üye
Sayin hocam meninin bulastigi iç çamaşırıni yikadiktan sonra tekrar lekesi kaliyosa onda o iç çamaşırıyla namaz olurmu


abdullahbiri
Yıkandıysa sorun yok izi kalabilir namaz kılınabilir.


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm hocam be gusül alirken azima veyada butnuma kaç defa aldigmi unutuyorum kabul olurmu abdest

Okudunuz mu?  İdrar mahallinden akıntılar geliyor, çamaşırı ıslatıyor Bu durumdane yapmak gerekir?

Prens
Aleykümüsselam. Bunun bir önemi yok bir defa yapmışsan yeterlidir. Sünnet olan üçtür.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam.benim sorum şöyle.
Rüyada necaset oldum pantlonum kirlendi ve o pantolonu değiştirdim yikamadan askıya astım kuruduktan sonra o pantlonu ovalayip serptikten sonra giyip namaz kilabilirmiyim.simdiden Allah razı olsun

Selamün aleyküm
Uykudan uyandığımda rüya gormedigim halde iç çamaşırımda ıslaklık goruyorum bu meni mi mezi mi ayirt edemiyorum çünkü yuz üstü yatigim için sürtünme olduğunu fark ediyorum bundan dolayı gelen sıvı meni mi mezi mi bilemiyorum


arifselim
Aleykum selam. Meni sadece hanefi mezhebine göre necistir. Meni kuruduktan sonra ovalanıp temizlenebilir.

– Aleykum selam. Meni ayırt etmemek mümkün değildir. Meni erkekte çok yoğun, fazla, yapışkan ve kokuludur. Eğer meni değilse gusle gerek olmaz.


Kayıtsız Üye
halıya meni gelmiş gibi hissettim ama hiçbir şey yoktu ama ufack geldiğini hissettm ve temizlemeye çalıştm o halının ustunde namaz kabul olurmu


arifselim
Hissettim ne demekle ne demek istediğini anlamıyorum kusura bakma. Ya vardır yada yoktur. Eğer varsa temizlenecek yoksa o yer necistir ve üstünde namazda olmaz.

Okudunuz mu?  Cünüp bulunan bir kimse veya âdet gören bir kadın Kur'an-ı Kerim'i dinleyebilir mi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim bir sorum olacak gun içinde sık sık mezi geliyor bende yani hissediyorum 1 saat kadar geciyor ve ben namaz kilacagim zaman iç çamaşırıma baktığımda bir sey goremiyorum ama ondan 1saat önce gelmisti hissetmistm dahret alacagim zaman da dikkat ediyrm yok yada kurumus mezinin nereye aktigida belli değil ne yapmam gerek


biyolog26
Aleykümüsselam. Ter harici bir leke varsa zaten o çamaşırı değiştirmen gerek idrar veya mezi ne fark eder.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm meni konusunda el ayası kadar demişsiniz fakat bu tek seferde mi yoksa ufak ufak olup el ayasını geçerse mezi yine de namazın sağlığına engel midir?

Meni yazmışım yanlışlıkla mezi olacak hocam.Bi de aynı şekilde mezi gelmesi durumda iç çamaşırdan uzuvada bulaşır mı ya da pantolona bunlarında yıkanması gerekir mi çok az mezi gelmesi durumunda.
Teşekkürler


Hoca
Mezi necistir ve bir damlası bile namaz kılmaya engeldir yıkanmalıdır


Kayıtsız Üye
Fakat konunun başında;
Eğer yaş bir madde ise, el ayası dediğimiz avuç içinden daha geniş bir alana yayılmamış olması şarttır. El ayasından fazla bir kısmı ıslatmış olan pislik, namaza mânidir. Namaz kılabilmek için bu miktardaki pisliklerden temizlenmek farzdır.

Okudunuz mu?  Çarşaf giymek farz mıdır? Bir cemaate mensup olmak şart mıdır?

Bu miktarlardan aşağı olan pislikler, namazın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak yine de bu miktar pisliğin -eğer mümkünseyok edilmesi sünnettir.

Bununla beraber aşağıdaki yorumlarda yine aynı şekilde, Hanefilerde el ayası denilen miktardan daha küçük necasetler temizliğe engel değildir. Bunun nedeni ise bunlarsan tamamen sakınmanın mümkün olarak görülmemesinden dolayıdır. yazılmış yanlış anladıysam kusura bakmayın, böyle koşullardaki çamaşırımla namaz kılabilir miyim?


arifselim
Konunun en başında izah edildiği gibi hanefilerde durum bu şekildedir. Bu konuda yinede elinden geldiği kadar hassas ve temiz olmaya dikkat edilmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben şafiiyim ve günlük beyaz akıntılarım için ped kullanıyorum. Sorum şu o pedi her vakit için değiştirmek mi lazım (çok az akıntı olsa bile) yoksa avuç içi kadar olmadan mecburiyet yok mudur ?
İkinci sorum da ben zammı sureleri sanki hocaların okuduğu gibi okumuyorum. Bu namazımı bozar mı ?


mum
Ped kirlenmişse değiştirmek gerekir bir damla da olsa, ölçü avret yerinin dışına sıvı çıkmasıdır.

Kur’an okuma konusunda bir hoca hanıma gidin sizi dinlesin. Şayet makamlı okuma diyorsanız bir sakıncası yok.

Okudunuz mu?  Üçten dokuzâ şart olsun demek boşamak mıdır?

Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleykum. Mezi bulasan ic camasidla namaz kılınır mi ? Mezi ince bir sivi oldugundan dolayi kisa sure icerisinde kuruyup yok oluyor
Camasiri degistirmem gerekirmi dedigim gibi olsasa?


mum
Meni mezi ve idrar bulaşan elbise ile namaz olmaz


Kayıtsız Üye
Sayin hocam biryerde < çok miktarda mezi gelmişse iç çamaşırı çok ıslanmışsa gusül abdesti almak daha sağlamdır >
diyor bu doğru mudur mezinin çok olması az olması gusül almak için fark eder mi, uyanikken? Eger doğru ise bu ıslaklık ne kadar olmasi gerekir HOCAM EN DOĞRU BILGIYI SIZDEN OGRENIYORUZ CEVAPLARSANIZ COK MEMNUN OLURUM ALLAH RAZI OLSUN bu siteyi kuranlardan


Aahil
Mezi gusül GEREKTİRMEZ
zaten daha sağlamdır diyor. Almazsan Cünüp olmazsın


Kayıtsız Üye
Yatağımda beyaz tabaka gibi bir leke gördüm ama bazen ayağıma jel gibi bir ilaç sürüyorum belki o bulaşmış ve kurumuşta olabilir. Ama aklıma ya necis olan birşeyse diye düşünce geliyor. Onun ne olduğunu bilmediğim için temizliğini yapmak gerekli değil mi? Yoksa illada yapmam mı lazım? Veya mezi ise bile yatağın üzerine su serpmek yeterli olur mu? Çünkü elbiseye bulaşsa su serpmek yeterli. Ama yatağı bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Eşhedü enla ilahe illAllah anlamı ?

ACİLSERVİS
İllada temizlemen gerekmez. Kurumuş mezi veya meni elbisene bulaşmaz. Yatakta ta namaz kılmadığına göre sorun yok.


Kayıtsız Üye
çok çok önceden meni bulaşmış bir pantalon ya da eşofman vs var ancak bu bunca zamanda defalarca kez çamaşır makinesinde yıkanıyor. şimdi bununla ibadet etmekte bir sakınca var mıdır yoksa ovalamak gerekli midir?

ve burada yazanları okuduktan sonra çok büyük şüpheye düştüm ben ya o giydiğimiz iç çamaşırlarda, alt giysilerinde kurumuş meni var ise ne olacak? yani o elbiseler makinede yıkanıyor ama ovalanmadı hiç. şimdi emin de olamayız ki hangisinde vardır, hangisinde yoktur… o kadar namaz kıldık şimdi o namazların hepsi eksik mi? bu saatten sonra evdeki tüm kıyafetleri tek tek tek ovalamak mı lazım emin olmak için? birtakım takıntı hastalıklarım var ve şeytanın da işine geliyor bu devamlı bana vesvese veriyor, devamlı içime şüphe düşüyor ve o andan sonra ibadetlerimde hep takıntılı oluyorum. bu sitede buradaki yorumları okuyunca da oldu bu. yardım eder misiniz lütfen. çok teşekkürler şimdiden herkese. hayırlı akşamlar.


arifselim
Boş yere şüphe etme ve vesvese ile hareket etme. Sadece kesin bilgi ile hareket et. Geçmişte şöyle mi yok böyle mi olmuş demen gerekmez. Gözünle görürsen temizlersin yoksa bir şeye gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon nedir? Kısaca

Yardım14
Hocam eşimle beraber uzun bir yolculuğa çıkmıştık 2 gün özel aracımızda konaklamak zorunda kaldık bir yakınlaşma yaşadık( birliktelik oldu) sonra o aracımızı bir iiki ay sonra sattık. Fakat vesvesemi yapıyorum bilmiyorum ama acaba aracın bir yerine (meni mezi) bulaşmışmıdır diye düşünmekten alamıyorum kendimi. Ne yapmam lazım


ACİLSERVİS
Meni veya mezi bulaşmıştı diyelim bunun ne sakıncası olabilir. Olsun bulaşmış olsun .


Kayıtsız Üye
Birşey soracam lütfen cevap yazarmısınız. Benim spermim geldiğinde veya rüyada spermin geldiğinde donuma aktı don pislendi donu değiştirmekmi gerek yoksa don kullanılamaz hale gelip çöpe mi atmalıyız. Bana böyle olduğunda ben donumu bir keresinde çöpe attım.


ACİLSERVİS
Donunu çöpe atacaksan ve mantıklı bu durumu düşünecek olursak kendini de çöpe atman lazım. Çünkü sende spermden yaratıldın. Çamaşır sadece sıradan bir şekilde yıkanacak yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Sürekli mezi geliyor gibi hissediyorum bu durum beni çok rahatsız ediyor. Külotuma bakıyorum iz yok ama sürekli bakmak zorunda kalıyorum külotuma mezi eşimle ne zaman konuşsam bir zevk filanda olmuyor ama geliyor yani dışarıda oluyorum üstümü değiştiremiyorum. Namaz kalıyor ibadetlerde sıkıntı yaratır. Ve o bölgeyi yıkamak zorunda mıyız?

Okudunuz mu?  Hz. Asiye hakkında bilgi verir misiniz?

Ensar
Medi ve mezi tüm mezheplerin görüşüne göre necis hükmündedir. Gelen bu akıntılar kalın ise ve bunun yanında 3 gramdan çok ise namaza engel olur. Eğer bir bozuk para altında bir lekeyse namazın sıhhatine engel değildir.
Siz eğer defalarca kontrol ettikten sonra herhangi bir leke yoksa dahaçok ardına düşüp bu işi takıntı haline getirmeyin. Eğer leke varsa zaten o yeri ıslak elinizle ovar temizlersiniz.


sperm bulaşan elbise ile namaz kılınır mı, mezi iç çamaşıra bulaşırsa namaz kılınır mı, mezi bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Üç talakla boşanma nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezinin ve diğer sıvıların bulaştığı iç çamaşırı veya çamaşırlar ile namaz kılınabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.