Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:16
Makale
Yönetici

Yara iyileşmesi

Yara iyileşmesi

ßaran
BİR YERİNİZ kesildi mi hiç? Ya da kolunuzu bir yere vurdunuz mu?

Rahman ve Rahim olan Allah, bizleri yaratırken bazı sebeplerle yaralanacağımızı bildiği için yara onarım sistemleri yerleştirmiş bedenimize. Öyle sistemler ki; açılan bir damar hemen pıhtılarla kapatılıyor, hasarlı doku birleştirilip üzerine bir kabuk örülüyor.. Zamanla kabuk da düşüyor ve iyileşiyor yaralar..

Okudunuz mu?  Ali Ercan - Medineye Varamadım - ilahi sözleri


Ben bu kabuğu beğenmedim deyip kabuğu kaldırırsak, yaranın daha geç iyileşmesine neden oluyoruz. Eğer yara yerini mikroorganizmalara karşı temiz tutmazsak, iltihap gelişiyor ve küçük bir yara büyüyebiliyor.

İnsan hayatında maddi yaraların yanı sıra, bazen daha çok acı hissettiren manevi yaralar açılabiliyor. Kayıplar, başarısızlıklar, vefasızlıklar, aldatılmalar, boş vermeler ..

Okudunuz mu?  İsmi Nur Efendim - Hasan Dursun ilahi sözleri

Rabbu’l-âlemîn, insanın bu yaralarına da tıpkı maddi yaralar gibi devalar ihsan ediyor. Unutmak gibi bir nimet, yeniden başlamak gibi bir fırsat sunuyor.

Yarasının şeklini beğenmeyip onu daha da kanatan, kabuğunu kaldıran bir kimse, devanın gelmesini de geciktiriyor.

Hatta bir isyan yahut gaflet vesilesi yapılan yaralar da tıpkı mikroorganizmalara açık bir kesi gibi iltihaplanıyor, küçük bir yara büyüdükçe büyüyor, derinleşiyor.

Okudunuz mu?  Ağlama Küçüğüm Şiir

Vücudumuza aldığımız bir darbe sonucu bir yara olsa, mükemmel bir sistemle önce damarlarda daralma gerçekleşir, o bölgeye giden kan azaltılır ve damar ucu tıkanarak kan kaybı önlenir. Tıpkı ruhen yaralandığımızda içimizde hissettiğimiz sıkıntı gibi. Allah’ın Kâbız isminin tecellisi gibi.

Ardından hemen aktif bir damar genişlemesi sağlanır ve o bölgeye giden kan akımı artar. Kâbız isminin ardından Bâsıt ismi görünür; açıp genişleten.

Okudunuz mu?  Çanakkale-Gezi Yazısı

İşte üzüntülerimizden sonra, sıkıntılarımızdan sonra bizi bekleyecek olan tecelli de inşaAllah budur.

Derdin devasının sunulacağını, Rahman ve Rahim olan Allah’ın, hata yapacağını bildiği kulu için hatayı iyileştirme şartlarını sağlayacağını hatırlamak gerek.

Etrafta fazlaca açık yara varken, bu yaralardan istifade edip insanları kötü davranışlara sevk eden kimselerden, mikroplardan sakındığımızdan daha da fazla sakınmalıyız.

Okudunuz mu?  Arapça ay doğdu üzerimize sözleri - Taleal- Bedru (arapça söz)

Yaralarımızın tez zamanda, geride iz kalmadan iyileşmesi duası ile…

Yazar: Rabia Nazik Kaya


Yorum: Yara iyileşmesi

ASUDE
çok güzel bir konuya temas etmiş aslında deri veren Allah dermanınıda veriyor fakat insan buna sabredip metanetle karşılamalıdır eğer aksi olursa durum daha kötüleşir

Okudunuz mu?  İslamda vatan sevgisi

yaraların iyileşmesi için dua, yaranın iyileşmesi için dua, yaranın çabuk iyileşmesi için dua

Bu kategoride yer alan Roman İsimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yara iyileşmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.