Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Tesettüre uygun olmayan elbiseyi imal etmek ve satmak caiz midir?

Tesettüre uygun olmayan elbiseyi imal etmek ve satmak caiz midir?

mumine
Soru
Abiye ve gelinlik üzerine çalışan bir dükkanımız var. Bu elbiseleri de kendimiz imal edip yine kendimiz satıyoruz. Ancak bazı modeller islami giyinişe uygun olmuyor. Bazı müşteriler tamamen kapalı model elbise talep ederken bazıları dekolte ağırlıklı modeller talep edebiliyor. Bu durumda islam anlayışına ters olan modellerden kazanılan paranın durumu ne olur? Helal kazanç statüsünden çıkar mı?

Okudunuz mu?  Amin Kelimesinin anlamı nedir?

Cevabımız

Tesettüre uygun olmayan elbise ve gelinlik tarzı elbiseleri satmak caizdir.. O elbiseyi alıp yanlış şekilde kullanan kişi mesul olur.
Selam ve dua ile…
Sie
Çünkü helal olan bir mal satılmaktadır


Cevap: Tesettüre uygun olmayan elbiseyi imal etmek ve satmak caiz midir?

HADİE
kişi helal kazanabilmek için islami kuralların uygun olduğu işlerle meşgul olmalıdır yaptığı helal malı satan kişi bundan mesul sayılmaz fakat doğru bir niyet üzerine kullanılmassa bundan alan sorumludur denmiştir

Okudunuz mu?  Salânın anlamı ve dindeki yeri nedir?

tesetture uygun olmayan kiyafetlerin satisi

Bu kategoride yer alan Yetişkin bir kız abisinin yanında nasıl giyinmelidir? Kardeşler arasındaki tesettür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettüre uygun olmayan elbiseyi imal etmek ve satmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.