Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:31

Nuh (a.s) gemi yaparken ona kim yardım etmiştir?

Nuh (a.s) gemi yaparken ona kim yardım etmiştir?

ßaran
Nuh (a.s) gemi yaparken ona kim yardım etmiştir?

HZ.NUH (a.s) gemi yaparken ona yardım eden iki meleğin adı nedir?

Bizim gözetimimiz altında ve vahyimiz doğrultusunda, gemiyi yap (Hud, 11/37) mealindeki ayetin ifadesine göre, Hz. Nuh, herhangi bir melek olmadan, doğrudan Ceba-ı hakkın ilhamıyla gemiyi yapmıştır. Gördüğümüz bütün tefsir kaynaklarında bu husus böyle algılanmıştır. (Bkz. Taberî, Râzî, İbn Kesir, Beydavî, Nesefî, Ebu’s-Suud efendi, Fethu’l-Kadir, Alusî, ilgili ayetin tefsiri).

Okudunuz mu?  Evli bir kadın, eşinden boşanmadan başka bir erkekle evlenebilir mi?

Bazı alimlere göre, ayette çoğul olarak geçen Bi a’yunina=Bizim gözetimiz altında ifadesinden maksat, Hz. Nuh’a yardım etmek ve onu korumak üzere görevlendirilmiş meleklerdir. (Kurtubî ve Şevkani/Fethu’l-Kadir, Hud, 37. ayetin tefsiri).

Özetlersek; bu konuyla ilgili araştırmalarımızda Hz. Nuh’a yardım eden meleklerin ismine rastlamadık. Yukarıda ifade edildiği üzere, Alimlerin cumhuruna göre, Hz. Nuh’un gemiyi yapması doğrudan Allah’ın vahiy, ilham ve yardımıyla olmuştur.

Okudunuz mu?  Her türlü rahatsızlık ve sıkıntısı olanlar için tavsiyeler

SİE


Cevap: Nuh (a.s) gemi yaparken ona kim yardım etmiştir?

CizReLi
ALLAH Razı Olsun
Bizleri Bilgilendirdiğin İçin


37.AYET TEFSİRİ, Allaha kufue edeni

Bu kategoride yer alan Taşıyıcı annelik caiz mi? Değilse nedenleri nelerdir? Tüp bebek yoluyla çocuk sahibi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nuh (a.s) gemi yaparken ona kim yardım etmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.