Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:30

Salaten Tuncina duası, meali ve fazileti nedir?

Salaten Tüncina

Amenna
Ellâhümme salli alê seyyidinê Muhammedin ve alê êli seyyidinê Muhammed: Allahım, Efendimiz Hz. Muhammed’e ve Onun ailesine (soyuna) salat (rahmet) eyle!
Salêten tüncînê bihê min cemî’il-ehvêli vel-êfêt: Öyle bir salat eyle ki, o salatla bizi bütün korku ve afetlerden koru!
Vetegdî lenê bihê cemi’al-hâcêt: Ve bütün ihtiyaçlarımızı gider!
Vetütahhirunê bihê min cemi’is-seyyiêt: Ve bütün günahlarımızı temizle!
Veterfeunê bihê ındeke e’ledderacêt: Ve bizi en ali derecelere yükselt!
Vetübelliğunê bihê egsal-ğâyêt: Ve bizi gayelerin en yücesine ulaştır!
Min cemi’ıl-hayrâti filhayêti ve ba’del-memêt: Ve bizi hayatta da ölümden sonra da hayırların bütününe ulaştır!

Birahmetike yê erhamerrahımîn:
Rahmetinle bunları Senden istiyoruz ey Merhametlilerin en merhametlisi!
(3 defa) Hasbünellâhü ve ni’melvekîl: ALLAH bize yeter; O ne güzel vekildir.
Ni’mel-mevlê ve ni’mennesîr: O, ne güzel dosttur, ne güzel yardımcıdır.
Ğufrâneke Rabbenê ve ileykel-mesîr: Bizi bağışla Rabbimiz, dönüş Sanadır.
Êmîn yê Mücîbeddeavêt: Amin, ey bütün dualara cevap veren (Allahım)!
Velhamdü lillêhi Rabbil-âlemîn: Hamd (şükür, övgü, minnet), âlemlerin Rabbi olan ALLAH’a mahsustur.

Okudunuz mu?  Euzu billahi mineşşeytanirracim sözünü Peygamberimiz söylemiş midir?

Salaten Tüncina’yı Okuyun

Eşref Ruşen, Çanakkale’nin adsız kahramanlarından biri olan, Afyon’un Sandıklı kazasının Kusura Karyesi’nden Hüseyin oğlu Mustafa Onbaşı ile olan mülakatını Anadolu delikanlısının orijinal, tabii ifadeleri içinde şöyle anlatır:
Yüzbaşımız önümüzde:
– "Haydi evlatlarım, anamız bizi bugün için doğurdu" diyerekten, elindeki kılıçla İngiliz’in ikinci istihkamına da girdik, oradan
da kaçırdık İngiliz’i.
–"Eee bu İngiliz cesur mu bari?"
–"Askeri korkaktır, yani… Denizden gücü çoktur. Yoksa karada yüzü yoktur. Bir kere Türk’ün askerini gördü mü, gerisi geriye kaçmaya gücü yeter; yoksa başka bir şeye yetmez." Anlattığı fecaatli boğuşma sahnelerini, ölüm anlarını daha belirtebilmek için sözlerine ellerinin işaretlerini katarken gördüm ki, sağ elinin şehadet parmağının yarısı yok. Sebebini sordum. Mühimsemez bir eda ile dedi ki:
"– Orada düştü gitti."
– "Anlat, anlat yaralanınca nasıl oldun?"
– "Ben gızgından bilmeden yaralandım. Arkadaşlar dedi ki: "Sen yaralanmışsın Mustafa Onbaşı. Yeninden kan sızıyor…" Bir de baktım, parmağım da yok. "Eh, ben yaralanmışım" dedim.
– "Bari insan o aralık bir şey düşünebiliyor mu?"
– Hiçbir şey düşünemiyor. Yalnız korkmuyor. O ateşin içinde öleceğini mi kalacağını mı bilemiyorsun. Zabitlerimiz bize tembih ederdi ki: "Oğlum, Salaten Tüncina’yı okuyun" derdiler. Bilenlerimiz okurdu. Bilmeyenlerimiz de tekbir alırdı.
– Derler ki muharebede bizim askerlerin gözüne yeşil sarıklı askerler görünürmüş; siz de gördünüz mü onlardan?
– "Hayır efendim, biz görmedik. Yalnız kuşlar vardı. Yeşil yeşil. Ateşin arasında gezerlerdi. Sonra zeytin ağaçlarına konarlardı. Başka bir şey görmedik. İşte o zeytin ağaçlarını kurşun, gülle kırmış, yıkmış, dalını budağını karıştırmış. O yeşil kuşlar oraya konarlardı. Kurşun murşun, Allah tarafından, onlara dokunmuyordu."

Okudunuz mu?  Kaç çeşit hadis vardır ve isimleri nelerdir?

öncelikle şunu belirteyim ki sadece dua etmek çözüm değil bizlerde elimizden geleni yapacağız gücümüzün yetmediği ve yaptklarımızın hayırlı olması için dua etmeliyiz
sonra sadece ALLAH cc istemeliyiz içten bir dua olsun benim olsun selametle


Salaten Tuncina duası, meali ve fazileti nedir?

ßaran
Saleten tüncina duası:

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ عَلَي آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُنْجِناَ بِهَا مِنْ جَمِيعِاْلاَحْوَالِ وَ اْلآفاَتِ وَ تَقْضِي لَناَ بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ وَ تُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّآتِ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلَي الدَّرَجَاتِ وَ تُبَلِّغُنَا بِهَا اَقْصَي الْغَيَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِي الْحَيَاتِوَ بَعْدَ الْمَمَاتِ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Okudunuz mu?  Kuran okunan eve cin girer mi?

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ ındeke a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike Yâ erhame’r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni’mel vekîl, ni’mel mevlâ ve ni’me’n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke’l-masîr."

Okudunuz mu?  Kuran okurken tesettür nasıl olmalı. Başı açık okunur mu? emzirirken kuran okumak

Anlamı:
"Allahım! Efendimiz Muhammed’e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."


Yanıt: Salaten Tüncina; Tuncina duası, meali ve fazileti nedir? Bu dua okunurken, bazı

gül_zeynep
Allah(c.c.) razı olsun. Paylasim için.

Okudunuz mu?  Halhal takmak günah mı?

Soru: Salaten Tüncina

Ecrinim
Allah c.c. razı olsun güzel paylaşımlar için
emeğinize sağlık


Hoca
< Maneviyat büyüklerinden Ebu Musa, fırtınalı bir havada gemide imiş. Müthiş bir fırtına gemiyi batırmaya ramak kaldığı sırada Peygamber Efendimize iltica etmiş:

Ya ResulAllah, gemimiz batacak, içindeki bunca masumlar suya gark olup ölecekler. Lütfen bize bir kurtuluş çaresi göster!..

Okudunuz mu?  Göbek deldirmek yani/piercing takmak Günahmı?

O sırada kulağına şöyle bir hitap vaki olmuş: Ey Ebu Musa! Tüncina duasını okuyun! Yani, kurtaran duayı okuyun, kurtaran duayı…

Demiş ki: Ya ResulAllah, bu Tüncina duası hangisidir, biz bilmiyoruz?

Efendimiz (sav) bugün namazlardan sonra okumakta olduğunuz (salaten Tüncina)’yı okumuş, bunu okuyun, diye tenbih buyurmuş.

Okudunuz mu?  Haksız yere adam öldürmenin dindeki hükmü nedir?

Gemide ki yolcular hep birlikte bunu Ebu Musa’dan öğrenip okumuşlar, fırtına dinmiş, sağ salim karaya ayak basmışlar.
>
Uydurma hikayelerle bu salavatın kaynağı olduğunu ispatlamaya çalışmanın anlamı yoktur.
Bu bir salavattır, hadislerde geçmez ama dileyen okur dileyen okumaz.


Kayıtsız Üye
salaten tüncina indirmek istiyorum yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  Gayri müslim ülkede alkolun ticareti

Salaten Tuncina duası, meali ve fazileti nedir?


Kayıtsız Üye
Nerden biliyosun uydurma oldugunu?rüyasinda goermues olamaz mi?senin mantigina yatmamasi bu olayin olmamasina delalet etmez


Kayıtsız Üye
mən bu duanı öyrənməyə çalışıram


salaten tüncina, salatı tüncina, salaten tuncina

Bu kategoride yer alan Şafi mezhebine göre köpek neden haramdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Salaten Tuncina duası, meali ve fazileti nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.