Anasayfa
31 Ekim 2023, 6:13
Ali
Yönetici

Firavunun 3000 yıllık ibretlik secde eden cesedi

Firavunun 3000 yıllık ibretlik secde eden cesedi

CizReLi
Selamun aleyküm
Öncelikle Forumda Aradım ibretlik hikayeler veya resimler diye bulamadım bende Ölüm ve kıyamet Bölümüne actım yanlışlık yaptıysam özür

Firavun eski Mısır’da hükümdarlara verilen ad ve ünvan dır. Tevrat, İncil ve Kuran’da geçen olayların ve bahsedilen Firavun’un Ramses-II olduğu öne sürülse de henüz kanıtlanamamıştır. Firavunlar hakkında söylenenlerin en doğrusunu kuşkusuz Allah bilmektedir. Kur’an’da bildirdiğine göre zulüm ehli (zalim) insanlar olmuşlardır ve bu yüzden Allah tarafından cezalandırılmışlardır. Firavunlar Eski Mısır’da yarı tanrı yarı insan kabul edilmekteydiler. Her firavunun bir tanrı ile ilişkisi bulunurdu. Örneğin Ramses (Ra), Akhenaton (Aton) gibi… Devletin ekonomik olarak güçlü olduğu dönemlerde firavunlar kendi adlarına tapınaklar, sunaklar, heykeller imar etmişlerdir. Firavular öldüklerinde ise firavunlar vadisi ismi verilen bir yere gömülmülüyordı.

Okudunuz mu?  Bir fitreyi bölerek bir kaç kişiye vermek olur mu?

Kuran-ı Kerim (Yunus Suresi,92. Ayet) Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Firavunun son anda secdeye kapanması ve derisinin hala çürümemiş olması ve insanlariçin Yüce Allah, tarafından bu ayetiyle firavunun cesedini geride kalanlara bir delil ve ibret olarak bırakacağını bildirilir. Firavunun bu ibretlik mumyası Kahire müzesinde sergilenmektedir.

Okudunuz mu?  Günlük Vird

Firavunun 3000 yıllık ibretlik secde eden cesedi


Cevap: Firavunun 3000 yıllık ibretlik secde eden cesedi

uyku_tutmaz
"Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, bizim ayetlerimizden habersizdirler. (Yunus-92)"

🙁 "insanlardan çoğu", insanların çoğu müslüman değil mi zaten

Okudunuz mu?  Ölünün arkasından kötü söz söylemek

Yanıt: Firavunun 3000 yıllık ibretlik secde eden cesedi

CizReLi
konuya cevap verdiğin için teşekürler


Soru: Firavunun 3000 yıllık ibretlik secde eden cesedi

HAYRUNİSAGÜLL
Allah razı olsun cizreli kardeş, bu ibretlik görüntüyü bizlere ulaştırdığın için……..


sıla_emir
Allah c.c razı olsun sizden ..ibretlik bir resim..

Okudunuz mu?  Dünyada İki Yüzlü Olanların Ahirette Ateşten İki Yüzü Olacağına Dair

secde eden firavun, firavunun resmi, firavunun secde eden cesedi

Bu kategoride yer alan Mü'min Deccali Görünce Ne Söyleyecek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Firavunun 3000 yıllık ibretlik secde eden cesedi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.