Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:53
sizden03
Abone

Karşı cinse selam vermek haram mıdır?

Karşı cinse selam vermek haram mıdır?

hande82
Benim sorum şu; bir bayan erkeklere selam verebilir mi?Diyelim ki bir yere gittik kapıyı erkek açtı selamun aleyküm dersek harammış diye duydum veya erkeklerin olduğu bir cemaat…günah mıdır?


Cevap: karşı cinse selam vermek haram mıdır?

fecr
Bu konuda Hanefi bilginleri; kadının erkeğe, erkeğin de kadına selâm verebileceğini, ancak erkeğin genç kadına, genç kadının da erkeğe selâm vermesinin mekruh olduğunu söylemişlerdir.

Selâm veren kadın yaşlı ise, erkek onun selamını duyacağı şekilde sesli olarak alır, genç ise içinden alır. Erkeğin selâm vermesi halinde de selâm verdiği kadın gençse, selâmı içinden, yaşlı ise sesli olarak alır.

Yine erkek aksırdığında kadın “yerhamükellah” diye “tesmit” te bulunursa, kadın genç ise erkek onu içinden, ihtiyar ise sesli olarak cevaplar, denmiştir.

(Bu konuda bk. Halîl Ahmed, Bezlü`l-mechûd XX/l4O; Aynî XVNI/299; Ibn Abidîn VI/369)


Yanıt: karşı cinse selam vermek haram mıdır?

hande82
Allah razı olsun cevabın için tam olarak şöyle mi yani; selamı sessiz almalıyız ama selam vermesekde olur yani öylemi???

Okudunuz mu?  Tehlil hatmesi nedir?

Soru: karşı cinse selam vermek haram mıdır?

meryemgül1
Böyle bir soruyu paylaştığınız için Allah razı olsun kardeeeş


ceylin35
Benimde Aklıma Takılan Bir Soruydu Bu Allah Razı Olsun


Karşı cinsle konuşma

Bu kategoride yer alan Schumann Rezonansı 13 hertz ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karşı cinse selam vermek haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.