Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:03
aile
Yönetici

Mutlu ve huzurlu aile yuvası nasıl kurulur?

Mutlu ve huzurlu aile yuvası nasıl kurulur?

Hoca
Hemen her genç, mutlu bir aile yuvası kurmanın hayallerini kurar. Zamanla bu hayalleri tasavvura, karara ve nihayet plan ve eyleme dönüşür.
Genç adam, evlenmek için aradığı adayın özelliklerini şöyle sıralar:
Güzel, akıllı, zeki, kültürlü, zengin, dindar…
Bu şartları arayan adama şu soruyu yöneltin:
Sen bu özelliklerden kaçını taşıyorsun?
Şey!..
Eğer bütün adaylar aradıkları özelliklerde senin gibi ısrarlı olurlarsa yandın!

Dengeli ve sağlıklı bir evlilik için; başta adaylar, hatta adayların ailesi ve çevresi hakkında detaylı bilgiye, derin bir tetkike ve araştırmaya ihtiyaç vardır.
Eş bulmak bir san’attır. Tıpkı resim, ticaret, pazarda alışveriş, öğretmenlik bir san’at olduğu gibi…
Mutluluk, görücü usûlü ile evlilikte değildir. Görücüsüzlük ve flörtte de değildir. İkisinin dengelenmesindedir!
Ortak bir iş yeri kuracağınız veya yapacağınız zaman ortağınızda aradığınız vasıflar nelerdir?
Güzelliği, yakışıklılığı mı, boyu-posu mu, rengi mi?

Bir esnaf, zaman zaman kendisine ortak alırmış. Araştırmasını yapar, en sonunda da mutlaka zeytin ekmek yemeyi teklif edermiş.
Yemeğin sonunda da Tamam ortak olalım veya hayır, seninle ortaklık yapamam! dermiş…
Bir arkadaşı, tanıdığı birisi için, Daha önce tanıdığım birisiyle de ortaklık ettin, zeytin ekmek yedikten sonra kabul etmiştin, neden benim dostumu kabul etmedin? Hem bu zeytin ekmek yedikten sonra buna karar vermenin hikmeti nedir? diye ısrarla sormuş. Şu cevabı almış:
Ben 100 gram iri, 100 gram ince zeytin alır, iyice karıştırırım. Yemeğe başlayınca ortak teklif ettiğime bakarım. Ortaklığını kabul etmediklerim, her seferinde iri zeytinleri götürüyor. Kabul ettiklerim ise, bazen iri, bazen incelerini seçiyor!
Hayat ortağınızı seçerken, çeşitli testlere tabi tutun. Çünkü evlilik ömür boyu sürecek bir ortaklıktır.
Evleneceğiniz eş için arayacağınız şartlar ne ise, siz de onları taşımalısınız. Diyelim ki, yalnız güzelliğine veya zenginliğine bakarak evlendiniz. Sonuç ne olacak? Tahmini zor değil…
Bir ürün satın aldığınızı düşününüz… Yalnız dışı güzel, kabı parlak olduğu için mi alırsınız; yoksa kalitesine mi bakarsınız? Farz edelim ki ürünü beğenmediniz; değiştirmeniz veya yenilemeniz mümkün. Ne var ki, insan bir ürün değildir. Kâinat çapında, hatta onun da ötesinde bir değeri vardır. Evlilik ömür boyu sürdürülecek bir müessesedir. Öyle ise, ona bir eşya ve üründen daha fazla değer vermeli ve ona göre araştırmalısınız.
Boşanmaların hızla artmasının sebeplerinden birisi, belki de birincisi; saman alevi gibi parlayan aşk-meşk evlilikleridir. Gördüm, sevdim, beğendim, evlendim! şeklinde gerçekleşen bir evlilik, Gördüm, sevemedim, sevgim bitti, beğenmedim, boşanıyorum! diye neticelenebilir.
Ali FERŞADOĞLU / YENİ ASYA


Cevap: Mutlu ve huzurlu aile yuvası nasıl kurulur?

hasene
gercekten çok güzel pâylasim Rabbim hayirli insanlarla karsilastirsin harika tesbitler yapilmis.Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ben 21 yaşında bir erkeğim bir hanımla nişanlandım. Ama nişanlım bakire olmadığını ve şuan çok pişman olduğunu söylüyor.

Yanıt: Mutlu ve huzurlu aile yuvası nasıl kurulur?

elmas42
evet haklısınız güzelliğine güvenme bir çıban yeter zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter ama dinini tam yaşayan birini bulursan ötekiler kendi gelir .duayla kalın.


huzurlu aile yuvası, mutlu yuva nasıl olur

Bu kategoride yer alan Eş seçiminde doğru karar verebilmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mutlu ve huzurlu aile yuvası nasıl kurulur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.