Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:55
Sohbet
Yönetici

İnternette müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane üstü gümüş hane olmamalı

İnternette müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane üstü gümüş hane olmamalı

halil akyaz
bu sitede gerçek ismini ve soy ismini kullanan kaç kişi var. mesela benim ismim gerçekten halil akyaz. Allah’a çok şükür hiç bir şeyden çekingemiz yoktur.arkadaşlar alınmasın ama bazı isimlerin anlamlarını veya kendini sözlükde dahi bulamıyorum. misal.(facoretti)bu kardeştende özür diliyorum. yani müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane .üstü gümüş hane olmamalı.


Cevap: internette müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane üstü gümüş hane olmamal

Hoca
yabancı bile olsa güzel anlam ifade etmeli ama şahsen yabacı isim tasvip etmem.
daha önce bu konuda bende yazmıştım:) Anket: forumduasi.com/anketler/59667-dini-islami-nickler-anketi.htmlDini / islami nickler anketi


Yanıt: internette müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane üstü gümüş hane olmamal

halil akyaz

internette müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane üstü gümüş hane olmamal

Okudunuz mu?  Sevgilimle ilişkiye girdik ama onunla evlenmek istemiyorum

Soru: internette müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane üstü gümüş hane olmamal

şaf_ak
kendine göre güzel bir anlamı vardır belki illaki sözlüklere geçmek zorunda mı?


halil akyaz
sözlüklere geçmesi önemli değil. önemli olan islama uygun olması.dini konularda ahkam keseceksin.islami yaşayış hakkında mangalda kül bırakmayacaksın kullandığın isim abuk sabuk olacak .o zaman insan kendisiyle çelişmez mi?bazan görüyoruz bir hanım kardeşimiz başını türbanla örtmüş soruyorsun Allahın emri diyor güzel ama .alt tarafta bulijin ? oldumu yani. .bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.bir müslüman istikamette samimi olmalı.haram belli hellal belli kuranı kerim inmiş.Allahın resulü bildirmiş.uygulamak insanlara kalmış. hata eden ceremesini çeker.hatanın hesabını Allah’a verir amede memede deyil.herkez hür iradeye sahiptir.dileyen dilediği gibi hareket edebilir.insan ateşe dayanabileceği kadar günah işlemeli…..vesselam

Okudunuz mu?  Hz. Ömer Müslüman olduktan önceki ve sonraki hayatında ne gibi değişiklikler oldu?

gönülgözü
bencede güzel isim gerekli
Peygamberimiz çirkin isimleri değiştirmiştir. bu bizim için düstur olmalıdır


şaf_ak
< sözlüklere geçmesi önemli değil. önemli olan islama uygun olması.dini konularda ahkam keseceksin.islami yaşayış hakkında mangalda kül bırakmayacaksın kullandığın isim abuk sabuk olacak .o zaman insan kendisiyle çelişmez mi?bazan görüyoruz bir hanım kardeşimiz başını türbanla örtmüş soruyorsun Allahın emri diyor güzel ama .alt tarafta bulijin ? oldumu yani. .bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.bir müslüman istikamette samimi olmalı.haram belli hellal belli kuranı kerim inmiş.Allahın resulü bildirmiş.uygulamak insanlara kalmış. hata eden ceremesini çeker.hatanın hesabını Allah’a verir amede memede deyil.herkez hür iradeye sahiptir.dileyen dilediği gibi hareket edebilir.insan ateşe dayanabileceği kadar günah işlemeli…..vesselam
>

şimdi bu söylediklerinizle ne alakası var forumda kullandığı nick in ya hu…söyledikleriniz evet doğru ama onlar başka bir konu :S

Okudunuz mu?  Sadakanın toplumsal faydaları

ben diyorum ki size anlamsız gelen nick ler belkide o kişi için güzel bir anlam ifade ediyordur bilemezsiniz. demiyorum ki anlamsız nickler kullansınlar ama kime göre anlamsız düşünmek lzım..

anlatıyorum ama siz şimdi bu konuyu nereye bağlarsnız kestiremiyorum :rolleyes:

neyse benim nick im benim için anlamlı sizin nickiniz size…


halil akyaz
Şafak çok güzel bir isim kim ne diyebilir ki kardeşim.bizim sözleri bir yere çektiğimiz yok ancak her nedense bizim sözlerimiz herhalde biraz yanlış anlaşılıyor bu sitede ki herkezi Allah için seviyorum.(mantığı) bile seviyorum bizi artımızla eksimizle bilgimizle bilgisizliğimizle sivri dilimizle sessizliğimizle.bir müslümanın sevmesi gibi hesapsız sevecek veya seven yok mu..?

Okudunuz mu?  Camilerin dinimizdeki yeri ve önemi nedir?

İslâmî Kesimde Kavramlar, Değerler, Terimler Konusundaki Kafa Karışıklığı
İSLAMÎ kesimde, bir kısım Müslümanlar arasında insana dehşet veren bir değerler ve kavramlar kargaşası hüküm sürmektedir. Buna paralel olarak internet medyası da çok kirlidir. Takma isimler, rümuzlar, sahte kimlikler ile bir yığın kişi zihinleri karıştırmak için yazmakta, yekun olarak yüz binlerce e-mail atılmaktadır.
İnternet medyasında taqiyye almış yürümüştür.
Ülkemizde, yakın tarihteki ârızalar ve kazalar dolayısıyla din kültürünün seviyesi düşmüştür. Siyaset konusunda olduğu gibi din konusunda da herkes konuşmakta, her kafadan ayrı ses çıkmaktadır.
Son kırk yıl içinde ülkemize dışarıdan hayli İslâmî fikir, inanç, görüş, neşreb ithal edildi. Bunların çoğu, Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanlığı ile uyuşmayan bid’at, yanlış, bozuk fikir ve görüşlerdir.
Bunlara bağlanan bazı kardeşlerimiz, muhalif kardeşlerini ağır şekilde tahkir etmekte ve onlara düşmanlık etmektedir. Bu tahkirlerin ve düşmanlıkların ne kadarı samimî Müslümanlar tarafından yapılıyor, ne kadarı ajanlar, provokatörler, küfre ve dalalete hizmet edenler tarafından yapılıyor, bu konuda bir rakam ve nispet vermek imkânı yoktur.
Ortada bütün dehşeti ile görünen gerçek, fitne fesat oluşudur, değerler ve kavramlar kargaşasıdır, Müslümanların kardeşlik hukukuna ve İslâm nezaketine yakışmayacak bir şekilde birbiriyle çekişmesidir.
Ey Müslümanlar!.. Din konusunda cadde-i kübradan gidiniz… Ümmet içinde dinî bir konuda ihtilaf ve tefrika olursa siz Sevad-ı Azam içinde olunuz… Cumhur-i ulemaya tâbi olunuz… Dinî konularda şazz (aykırı) görüş ve re’ylere tâbi olmayınız… İnsî şeytanlardan, sahte hocalardan fetva istemeyiniz ve onların fetvalarını ve ruhsatlarını kabul ve onlarla amel etmeyiniz… şeytanî vesvese ve iğvalardan bucak bucak kaçınız… Zamanımızda üç hak İbrahimî din vardır, Peygamberimizi inkâr ve tekzib edenler de ehl-i necat ve ehl-i cennettir diyen sapık cereyanlardan uzak durunuz… Mason ve sapık sarıklıları kendinize mürşid ve rehber kabul etmeyiniz…
Cenab-ı Hak cümlemizi kurtulmuşlar taifesine ilhak buyursun.

Okudunuz mu?  Secde edilen yer manasında küçük camilere ne denir?

(Mehmet Şevket Eygi)


acikgoz
S.A Benim adım ve soyadım Hasan Açıkgöz.Güzel bir mevzuya değindi arkadaş soğolsun.


halil akyaz
ömrün uzun. hayırlı ve yararlı olsun Hasan kardeşim


HAYRUNİSAGÜLL
ben gerçek adımı kullanmadım, ama bunun sebebi ismimi beğenmemem yada dinimize uymaması deil, sadece hayrunisa ismini daha çok sevmem. bu arada güzel bir konuya değiNmişsiniz ALLAH RAZI OLSUN:)

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin simgesi gül

@YŞE
isim ve soyisim kullanmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum
manalı bir rumuz olsa yeter.


esin-ti
< Peygamberimiz çirkin isimleri değiştirmiştir. bu bizim için düstur olmalıdır >
Tabiki bendede güzel isimli olmalı ama sanal ortamlar günlük yaşantı fazla karıştırılmamalı.Herkes absürt bir şey olmadıkça istediğğini yazar:)

Okudunuz mu?  İslâm Dünyasının Yetiştirdiği Ünlü Kelamcılar ve Özgün Görüşleri

meryemgül1
halil akyaz kardeş bende senin paylaşımına katılıyorum


halil akyaz
kardeşler mümkünse kullanılan isimler hakkında bir daha düşünmenizi
rica ediyorum lütfen.:)


yusuf0571
< bu sitede gerçek ismini ve soy ismini kullanan kaç kişi var. mesela benim ismim gerçekten halil akyaz. Allah’a çok şükür hiç bir şeyden çekingemiz yoktur.arkadaşlar alınmasın ama bazı isimlerin anlamlarını veya kendini sözlükde dahi bulamıyorum. misal.(facoretti)bu kardeştende özür diliyorum. yani müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane .üstü gümüş hane olmamalı. >
abi ismim yusuf.bende sizin gibi düşünüyorum.teşekürler

Okudunuz mu?  Farzı-ayn ne demek örnek veriniz

imamhatipli42
Yabancı ve anlamı bozuk olmadığı sürece başka isimler kullanmakta sakınca yoktur kardeşler. Bayan arkadaşlar açısından daha iyi olur. Gerçi bu sitede pm yok çok şükür ama yine de bir önlem. Şeytan insanın damarlarında dolaşır bunu unutmayın yanlış bir düşünceye kapılmamak için dikkatli olmak gerekir.


halil akyaz
< Yabancı ve anlamı bozuk olmadığı sürece başka isimler kullanmakta sakınca yoktur >
imamhatipli42 kardeş hitabım şahsına deyildir müslümanım diyen herkezedir.
hakkını helal et.

eyer müslümansak sakınca arzetmek zorundadır.müslüman olacaksın
islami bilgiler vereceksin bütün adımlarını Allah için atacaksın.hayatını islam
üzere tertip edip yaşayacaksın kendini tanıtmak için saçma sapan bir anlamı olmayan isimleri kullanacaksın bu çok saçma olur her müslüman müslümanlığı çağrıştıran kültürümüze yakışan ve benzeyen isimler kullanmalı.

Okudunuz mu?  Duhan süresinde geçen konular, mesajlar

hemen alttaki aktuel bilgilere in isimlere bir bak bazı isimler var düşünüyorum bir anlam bir mana veremiyorum.Allah razı olsun.


zikir99
Adım ve Soyadım Tuncay UYANIK bu foruma kayıt olurken ZİKİR99 rumuzunu kullandım hoş , güzel ve anlamlı olduğunu düşünüyorum.Reklam gibi olmasın ama yudumla formunda ise DETU rumuzunu kullanıyorum bu kelimenin herhangibir yerde açıklaması olmayabilirama benim için bir anlam ifade ediyor onun için bende ŞAf_AK kardeşime katılıyorum bence adaba ve ahlaka uygun olduktan sonra olabilir diye düşünüyorum hayrlı cumalar iyi forumlar…..


halil akyaz
< Adım ve Soyadım Tuncay UYANIK bu foruma kayıt olurken ZİKİR99 rumuzunu kullandım hoş , güzel ve anlamlı olduğunu düşünüyorum >

ismi güzel ..şahsıda inşaAlah güzel olacak kardeşim..:)
ömrün zikirle geçsin inşaAllah.:)

Okudunuz mu?  Arapça'da FEVGA , ALEE , TAHTE , EMAME , Fİİ ne demektir?

halil akyaz
şu an itibarıyla baktım ana sayfada 42 üye var ne güzel isimler.

Bu kategoride yer alan Evlilik hakkında Ayet, Hadis ve Sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnternette müslüman güzel isim kullanmalı altı şiş hane üstü gümüş hane olmamalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.