Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:37
dualar
Yönetici

Allahümme ihdina fimen hedeyt,.. duasının tamamı ve anlamı

Allahümme ihdina fimen hedeyt,.. duasının tamamı ve anlamı

Hoca
"Allâhümme’hdinî fi men hedeyte ve âfinî fi men âfeyte ve tevellenî fi men tevelleyte ve bârik lî fi mâ e’tayte ve kınî şerra mâ kadayte fe inneke takdî ve lâ yukdâ aleyke ve innehû lâ yezillü men vâleyte ve lâyeızzü men âdeyte tebârekte Rabbenâ ve teâleyte ve sallâ’llâhü alâ’n-Nebiyyi Muhammed." (Ebû Dâvud, Vitr, 5; Tirmizî, Vıtr, 10; Nesaî, Kıyâmü’l-leyl, 51; İbn Mâce, İkâme, 117; Dârimî, Salât, 214).

Okudunuz mu?  Tuvalete girmeden önce yapılan duâ (arapça türkçe)

Anlamı:

"Allah’ım, hidayet ettiklerinin yoluna beni de hidâyet et. Allah’ım, âfiyet ver. Dost edindiklerinle beraber beni de dost edin. Verdiğin şeyleri bana mübârek eyle. Hükmettiğin şeylerin şerrinden beni koru. Şüphesiz Sen hüküm verirsin, fakat kimse sana hüküm veremez. Senin sevdiklerin zelil olmaz. Senin düşman oldukların ise aslâ aziz olmaz. Rabbimiz sen mübarek ve yücesin. Allah’ın Rasulü Muhammed’e salat ve selam olsun."

Okudunuz mu?  Sabah ve Akşam Okunacak Dualar

Cevap: Allahümme ihdina fimen hedeyt,.. duasının tamamı ve anlamı

fecr
amin amin amin

Allah c.c. razı olsun paylasim için


Kayıtsız Üye
amin inşAllah rabim bu güzel ilim için razı olsun.


Allahümme mehdine, Allahümme ihdina fimen hedeyt, Allahumme fimen hedeyt

Bu kategoride yer alan Taziye Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahümme ihdina fimen hedeyt,.. duasının tamamı ve anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.