Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:04
Sahabe
Yönetici

Hz. Muaviye Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi

Hz. Muaviye Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi

Muaviye
Hz. Muaviye

HAZRET-İ MUAVİYE

Hazret-i Muaviye (radıyAllahü teâlâ anh), Peygamber efendimizin kayınbiraderi ve vahiy kâtibi idi. Resulullahın zevcelerinden Habibe validemizin kardeşidir. Eshab-ı kiramın büyüklerindendir. Öleceği zaman, Resulullahın kendisine hediye ettiği bir gömleğe sarılıp, hazinesinde saklamış olduğu, Resulullahın mübarek saç ve tırnak kesintilerinin de gözlerine ve ağzına konularak defnedilmesini vasiyet etmişti. Kabri Şam’dadır.
Mekke fethedildiği gün babası ile beraber, Resulullahın önünde müslüman oldu.
Hazret-i Muaviye, Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi. Yazısı güzel idi. Fasih, halim, vakur idi.
Zeyd ibni Sabit diyor ki:
Muaviye, Cebrailin getirdiği vahyi ve Peygamber efendimizin mektuplarını yazardı.
Fahr-i âlemin emniyetlisi idi. Bu yüksek rütbe, derecesinin ne kadar yukarı olduğunu gösterir. Bu büyük zata dil uzatanlar, Server-i âlemin Kur’an-ı kerimi yazmakta emniyet ettiğine dil uzatmış olurlar.
Abdullah ibni Mübarek hazretlerinin ilminin derecesini bilmeyen bir müslüman yoktur. Din imamı idi. Her ilimde ileri, her işi ilmine uygun idi.

Okudunuz mu?  Hz. Ali ile Hz. Fatımanın Evliliği (Mutlu Yuva Mutlu Beraberlik)

Yanıt: Hz. Muaviye Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi

ecrinela
SANA YAZIKLAR OLSUN…HZ HASAN,HZ HÜSEYİN KİMDİ,BU KADAR MUAVİYEYİ YEZİTİ KORUYORSUN BİLKİ ONUN HİLAFETİ ZAMANIN DA HZ HASAN HZ HÜSEYİN ŞEHİT OLDU SENKİ ONLAR İÇİN AĞLAMAK YERİNE, MUAVİYEYE YEZİTE KANAT GERİYOSUN GÜÇLERİ YETMİYOMUYDU KERBALAYI DURDURMAYA HER FİTNELİĞİ YAPTILAR MÜSLÜMANI BİR BİRİNE KIRDIRDILAR BİR DAMLA SUYU ÇOK GÖRDÜLER SEN DE ONLARA HAK VERİRSİN…HZ HÜSEYİN HZ. MUHAMMED(s.a.v) TORUNU. MUAVİYE,YEZİT KİM HZ. HÜSEYİN YANINDA…


Yanıt: Hz. Muaviye Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi

ehli-sunnet
MaşAllahınız Var Şia kardeşler:)

Kendi Forum sitelerinizde Sünnileri Kafir oLarak Tanımlıyorsunuz Orası yetmiyor Sağa sola saldırıyorsunuz Bununlada Kalmayıp 3 Halifeye Kafir Diyorsunuz Bununlada Kalmayıp Sünnileri Ehl-i Beyt Düşmanı Olarak Görüyorsunuz..

Okudunuz mu?  Hz. Fatıma (R. Anha) 'nın Mehri

İmam-ı Şafiî’nin Bu sözü Pek yerindedir

"Ehl-i Beyti Sevmek Razilik İse Cin ve İns Şahit oLsun Bende Rafiziyim"

Biz Ehl-i Sünnet Ve’l Cemaat oLarak Ehl-i Beyti Hz Hasan Hüseyn’i r.a Sevmekle Beraber 4 Raşid Halifeyi Hz Muaviyeyi Hz Aişe’yi radıyAllahu Anhüm Ecmâîn Severiz Onlar Kainatın hayırlısınız s.a.v Sohpetlerine Bulunmuşlardır Kalpleri Onun S.a.v Sohpetlerinde Temizlenmiştir Biz bu Kafadayız 🙂


Yanıt: Hz. Muaviye Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi

ecrinela
Hz. Muhammed’in Ehl-i Beyt’inin soyundan gelmekte olan 6. İmam Cafer Sadıkın öğrencisidir ;İmam Hanefi, İmam Şafii, İmam Hambeli ve İmam Maliki dahil olmak üzere zamanın ünlü alim ve din ulemaları, İmam Cafer Sadık’a gönülden bağlı olan onun talebeleridirler. Bu konuda ismi yukarıda zikr edilen ulemalar, İmam Cafer Sadık’a ve İslam dinine karşı yanlışlıklar yapmaya zorlanmalarına rağmen buna uymadıkları için bu uğurda Abbasi halifeleri tarafından işkence ile katledilmişlerdir….

Okudunuz mu?  Sahabelerin İsim ve Künyeleri (72 Sahabe)

imam şafi:
"Ehl-i Beyti Sevmek Razilik İse Cin ve İns Şahit oLsun Bende Rafiziyim"
biz birşeyleri İnkar etmiyoz sizin yezide, muaviyeye
sahip çıkmanıza onları halife saymanıza lanet ediyoz kusura bakma kardeş siz
EHL-İ BEYT’E kılıç çekene çektirene sahip çıkar onları haklı görürseniz.
bırakın bu dünyayı diğer dünyada cehennnemde yanacamı bilsem
İMAM HÜSEYİ’NİN OĞULLARI(ali ekber)İMAM HASAN’IN OĞLU
(Abdullah,kasım)

İMAM ALİ’NİN OĞULLARI( Abbas,cafer ,fazl,abdullah ,avn ,osman ,ebubekir)
CAFER TAYYARIN TORUNLARI (Muhammed bin abdullah,avf bin abdullah avn bin abdullah)
KÜFEDE ŞEHİT OLAN MÜSLİM BİN AKİYL İN OĞLU (Abdullah)
MÜSLİMİN BİLADERİ (cafer ile abdurrahman) şehit oldular BİAT ETMEDİler
YEZİDE, MUAVİYEYE BİAT EDECEME
YANARIM DAHA İYİ SEN CENNETE GİT…

Okudunuz mu?  Zülcenah (Hz Hüseyin'in atının adıdır Zülcenah)

ehli-sunnet
Değerli Kardeşim İmam-ı Şafi İmam-ı Hanbeli ve İmam-ı Maliki 3 İmamın İmam-ı Cafer-i Sadık’tan r.a Ders Aldıklarına Dair Bir Kanıt delil Yazarsan Sevinirim Veya doğum tarihlerine bir bak derim.. İmam-ı Azam İmam-ı Caferi Sadık’tan Ders Aldığı Biz Ehl-i Sünnet Ve’l Cemaat oLarak Biliyoruz Ama Ders Almadığınıda İddaa Edenlerde Vardır

Şöylede Düşünülebilir Varsayalım 4 Mezheb İmamıda İmam-ı Cafer-i Sadık’tan r.a Ders Almıştır Eğer İmam-ı Caferi Sadık Hz Muaviye’ye Lanet Etmiş Olsaydı Bunu Talebeleri Dediğiniz Şafii Hanefi Maliki Hanbeli Hay hay Lanet Ederlerdi Ama 4 İmamda Lanet Etmediler Ettirmediler Aksine Överler ve Lanet Eedenleride Def edeler

Okudunuz mu?  Bilâl-i Habeşi ve son ezan

Bu Durumda Çıkmaza giriyorsunuz

Yezitmi Yezidmi neyse ismi ona Gelince Sünni Uleması Lanet Etmiştir
Lanet Edenler oLduğu gibi Etmeyenlerde var Son nefesinde Yanı başındamıydın değilmiydin Kelime-i Şehadet getirdimi getirmedimi Bunu Ancak ve Ancak Allahu Teâlâ Bilir Ama Cumhur İsim vermeden Ehl-i Beyt’ Zulüm Edenlere Lanet oLsun demiştir İşte Siz Şİİ Kardeşlerim Bunu Art Niyetnizle Beraber Anlayıp Sünniler Yezidi Savunuyor Sünniler Yeziti Seviyor Gibi Akıl Almaz İftiralarda Bulunuyorsunuz:)


mumsema
< sahip çıkmanıza onları halife saymanıza lanet ediyoz >
Lanet hakkettiği yere gider merak etmeyin terbiyesiz herifler!

Biz site yönetimi ve tüm üyelerimiz asla yezidi övmedik ve buna asla müsade etmeyiz.
Asla sahabelere de hakaret ettirmeyiz.


VanLi
Allah Hz. Muaviye ve tüm sahabelerden razı olsun.

Okudunuz mu?  Cennetle müjdelenen ilk ama sahabi Abdullah İbni Ümmü mektum

Allah yezit’e ve sizin gibilere lanet etsin.


Muaviye
< Allah Hz. Muaviye ve tüm sahabelerden raz&imath; olsun.

Allah yezit’e ve sizin gibilere lanet etsin >
Allah Hz. Muaviye ve tüm sahabelerden razı olsun
Allah, yezit’e ve sahabe düşmanlarına lanet etsin


Hud112
Muhterem mü’min ve mü’mine kardeşlerim,

Sizlere acizane bir tavsiyemdir.

Yıllar boyu bu tartışmalar islam aleminde sürüp gitmiş, müslümanların "emr-i bil ma’ruf nehy-i anil münker"e harcamaları gereken enerjileri, bu kısır, sonuçsuz ve kazananı olmayan tartışmalara harcanmıştır yüzyıllardır maalesef.

Körükörüne tarfgirlik yapmak, ve tarafları "la yüsel, ve la yefal" konumuna sokmak ne kadar sorunlu bir yaklaşım ise toptan tekfir etmek te o kadar sorunlu bir bakış açısıdır.

Tarihimiz (islam tarihi) her anı başarılarla dolu "muhteşem" olmadığı gibi, tamamen katliamlarla, haksızlıklarla dolu da değildir.

Okudunuz mu?  Alkame ve Annesi

Önemli olan, ve bize düşen olanları olduğu gibi öğrenebilmek ve bu olanlardan islam ümmeti lehine dersler çıkarabilmektir.

Aman kimse olanları bilmesin diye üstünü örtmek te çok sakat bir yaklaşım. Çünkü biz doğrusunu öğrenmezsek, İslama karşı önyargılı olanlar yanlışını, hem de bire bin katarak öğrenip bize empoze etmeye kalkmakta, böylece İslam tarihi tasavvurumuz büyük yara almaktadır.

Vaktim olduğunda bazı olayları burada özgün bir başlık altında olduğu gibi anlatmak ve çıkarmamız gereken derslerin neler olduğunu birlikte paylaşmak isterim.

Fii emanillah.


lokman25
Hud112 kardeş yeni paylaşımları tarafsız bilgileri bekliyoruz.
inşaAllah ümmet arasında vahdet yolunda bir adım olur.
tüm ehli imana ve ümmetin vahdetini isteyenlere selam olsun


İmamZeyd
Bu site çok enteresan bir site. Ne kadar Ehlibeyt düşmanı varsa övülüyor. Muaviye dediğiniz şahıs birkaç tane mektup yazmıştır sadece. Vahiy katibi falan değildir. Uydurma rivayetlerle Muaviyeyi temize çıkartmayın.

Okudunuz mu?  Hz. Hamza Hangi Savaşta Ölmüştür?

imamhatipli42
< Bu site çok enteresan bir site. Ne kadar Ehlibeyt düşmanı varsa övülüyor. Muaviye dediğiniz şahıs birkaç tane mektup yazmıştır sadece. Vahiy katibi falan değildir. Uydurma rivayetlerle Muaviyeyi temize çıkartmayın. >
Hz. Muaviye sahabidir oğlu yezidle karıştırmayalım.
Sahabilere söven şiilere ne demeli.


İmamZeyd
Ben Şii falan değilim. Yani sizin kastettiğiniz sahabeye söven Şiilerden değilim. Ben Hz.Hüseyinin torunu İmam Zeyd’in izindeyim.


imamhatipli42
< Ben Şii falan değilim. Yani sizin kastettiğiniz sahabeye söven Şiilerden değilim. Ben Hz.Hüseyinin torunu İmam Zeyd’in izindeyim. >
Madem şii değilsin neden Hz. Muaviyeyi sahabe kabul etmiyorsun.

Okudunuz mu?  SÜHEYB-İ RUMİ --Allah yolunda malını mülkünü terkeden sahâbî

Desert Rose
< Bu site çok enteresan bir site. Ne kadar Ehlibeyt düşmanı varsa övülüyor. Muaviye dediğiniz şahıs birkaç tane mektup yazmıştır sadece. Vahiy katibi falan değildir. Uydurma rivayetlerle Muaviyeyi temize çıkartmayın.
>

Esas siz uydurma rivayetlerle Sahabilerimize
ve özelliklede Hz Muaviyeye
Hakaret etmeyin ve dil uzatmayın.
Hz. Muaviye’nin temize çıkmaya ihtiyacı yokki zaten temizdir
siz kabul edin veye etmeyin bu birşeyi değiştirmez.
ama herkez haddini bilmeli lütfen:(


İmamZeyd
Ya kardeşim mezhepçi hocalardan biraz sıyrılında tarih kitapları okuyun. Mauviye-Halid bin Velid-Amr b. As-Kuteybe bin Müslim gibi zalimlerin neler yaptığını öğrenmiş olursunuz belki.


Fetva Meclisi
< Ya kardeşim mezhepçi hocalardan biraz sıyrılında tarih kitapları okuyun. Mauviye-Halid bin Velid-Amr b. As-Kuteybe bin Müslim gibi zalimlerin neler yaptığını öğrenmiş olursunuz belki.
>

sana hiç yorum yapmayacam……

Okudunuz mu?  Sahabe ve Sahabelere sövenler ile ilgili hadisler

VanLi
< Ben Şii falan değilim. Yani sizin kastettiğiniz sahabeye söven Şiilerden değilim. Ben Hz.Hüseyinin torunu İmam Zeyd’in izindeyim. >
keşke o şahsın izinden gitseydin.


@Burcu
Allah tüm sahabelerden razı olsun kalplerimizi Peygamber efendimizin (ALLAHümme salli ala seyyidina Muhammed) (Sav) ve ashabinin sevgisiyle doldursun amin..
Konu için Allah razı olsun


hz muaviyeye imami asamin bakisi

Bu kategoride yer alan Maksimilyan diye bir sahabe varmış sanırım anlamını bilen var mı çok aradım ama bulam başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muaviye Peygamber efendimizin kâtiplerinden idi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.