Anasayfa
3 Ağustos 2021, 6:40
dualar
Yönetici

Her türlü zarardan ve şeytanın vesvesesinden korunmak için duâ

Her türlü zarardan ve şeytanın vesvesesinden korunmak için duâ

sbr yldrm
Her türlü zarardan ve şeytanın vesvesesinden korunmak için duâ

Yâ allah-ür-rakîb-ül-hafîz-ür-rahîm. Yâ allah-ül-hayy-ül-halîm-ül’azîm-ür-raûf-ül-kerîm. Yâ allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kâimü alâ külli nefsin bimâ kesebet, hul beynî ve beyne adüvvî! (22)
E’ûzü bi-kelimâtillâhittâmmati min şerri külli şeytânın ve hâmmatin ve min şerri külli aynin lâmmetin. (25)
Bu duâ her sabâh ve akşam üç def’a okunup kendi üzerine veyâ yanındakilerin üzerine üflenirse, göz değmesinden ve şeytânların ve hayvanların zararından korur. Bir kimseye okurken, E’ûzü yerine (Ü’îzüke) denir. İki kişiye okurken (Ü’îzü-kümâ) denir. İkiden fazla kimseye okurken, (Ü’îzü-küm) demelidir.
Her türlü kötülükten kurtulmak için için şu duâ da okunmalıdır:
E’ûzü bikelimâtillâhit-tâmmâti min şerri külli şeytânin ve hâmmatin. Ve min şerri külli effâkin kâzibetin. Ve min şerri külli gammâzin hâinetin. Ve min şerri külli aynin lâmmetin. Ve min şerri külli bid’atin dâlletin. (26)
Zarar ve kötülüklerden kurtulmak için Eûzü bikelimâtillâhi-ttâmmâti min şerri mâ haleka. ( 32) duâsını okuyan, bir yere gelince, o yerden kalkıncaya kadar zarar ve kötülüklerden kurtulur.
Bir hadîs-i şerîfde, Birşeyden zarâr gören, abdest alıp iki rek’at namaz kılsın! Sonra; Yâ Rabbî! Senden istiyorum. Senin âlemlere rahmet olan Peygamberin Muhammed aleyhisselâmı vesîle kılarak sana yalvarıyorum. Yâ Muhammed! Dileğimi kabûl etmesi için Rabbime seni vesîle ediyorum. Yâ Rabbî! Onu bana şefâ’atcı et desin buyuruldu


Cevap: Her türlü zarardan ve şeytanın vesvesesinden korunmak için duâ

Fetva Meclisi
E’ûzü bi-kelimâtillâhittâmmati min şerri külli şeytânın ve hâmmatin ve min şerri külli aynin lâmmetin

Okudunuz mu?  Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin Hizbü'n Nasr Duası

şeytan ve avanesinden korunmak için etkili duadır


Bütün zararlardan korunma Duasi

Hoca
Bütün zararlardan korunma Duasi

Bismillahillezi la yedurru measmihi sey’ün fil-erdi vela fis-semai ve hüves-semiul-alim.

Manasi: "Allahü Teala’nin ism-i serifi ile derse, O’nun ism-i serifi hürmetine yerde ve gökte olan hiç bir sey zarar vermez, veremez. Allah,(C.C.) her seyi isiten ve bilendir."

Okudunuz mu?  İşte Mükemmel Dualar

her türlü kötülüklerden korunma duası

Bu kategoride yer alan Her şeyden Sıkılan Bir İnsan Nasıl Dua Etmelidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her türlü zarardan ve şeytanın vesvesesinden korunmak için duâ Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.