Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:14
sizden02
Abone

Gecenin 1/3 i hakkında bir sorum var

Gecenin 1/3 i hakkında bir sorum var

enginkanat
Cehaletimi maruz görün. Gece namazı için belirtilen bir süre var ve bu zaman içinde Allah Teala’nın semanın birinci katında dua beklediği, 1. sema kapısının o anda açıldığı ve duaların kabul edildiği biliniyor. dünya’nın her an her yerinde bu zaman dilimi yakalanıyor. Acaba sadece Mekke zamanına göre mi dir bu olay?

Okudunuz mu?  Toplu zikir bidat mı?

Cevap: Gecenin 1/3 i hakkında bir sorum var

Hoca
< Cehaletimi maruz görün. Gece namazı için belirtilen bir süre var ve bu zaman içinde Allah Teala’nın semanın birinci katında dua beklediği, 1. sema kapısının o anda açıldığı ve duaların kabul edildiği biliniyor. dünya’nın her an her yerinde bu zaman dilimi yakalanıyor. Acaba sadece Mekke zamanına göre mi dir bu olay? >
Ebu Hureyre’nin (ra) naklettiğine göre:
Allah Resulü (sav) şöyle buyurdu: "Gecenin son üçte birinde, Allah Teala her gece en alt semaya iner ve şöyle buyurur: Dua eden var mı, duasını kabul edeyim! Benden hacet isteyen var mı, isteğini yerine getireyim! Benden mağfiret dileyen var mı, onu mağfiret edeyim!"
__________________________
yukardaki hadiste belirtildiği gibi, Gecenin son üçte biridir. VE HER ÜLKE İÇİN AYNI SAAT GEÇERLİDİR

Okudunuz mu?  Gusül farzı vücudunun her yerini yıkamak

Yanıt: Gecenin 1/3 i hakkında bir sorum var

enginkanat
Allah Razı olsun.


gecenin 3 te 1 i, gecenin 31 ne zaman

Bu kategoride yer alan Şeytan ALLAh dostlarının kılıgına girebilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gecenin 1/3 i hakkında bir sorum var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.