Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:31

Bir kadın, kocası her isteği zaman onunla beraber olmak zorunda mıdır?

Bir kadın, kocası her isteği zaman onunla beraber olmak zorunda mıdır?

ßaran
Bu konuda en güzeli her iki tarafında biyolojik ve psikolojik durumlarının gözetilmesidir. Demek ki, kadın ya da erkek, dini, sağlık, ortam, biyolojik ya da psikolojik açıdan bir engel olmadıkça birbirlerinin isteklerine cevap vermeleri gerekir.

Eşlerin cinsel görevden kaçınmaları caiz değildir.

Kadının cinselliğinden yararlanmak kocanın hakkı olduğu gibi, erkeğin cinselliğinden yararlanmak da kadının hakkıdır. Kadın bu hakkı yerine getirmediği zaman günahkar olduğu gibi, erkek de bu hakka riayet etmediği takdirde günahkar olmuş olur.

Okudunuz mu?  İblisin (şeytanın) cinsiyeti var mıdır?

Cenab-ı Hak buyuruyor:

"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları bir derece daha fazladır." (Bakara Suresi : 228)

Bu ayette bahsedilen bir derece, cinsellik konusunda değildir. Cinsellik konusunda erkek-kadın eşittir. Erkeğin bir derece daha haklı olduğu konu onun kadını gözetmesi, malını koruması, onu idare etmesi, ailenin yükünü çekmesi açısındandır.

Okudunuz mu?  Rızkın artması, bereketlenmesi için neler yapabiliriz?

Sorunuzla ilgili olarak Allah Resulu buyuruyor:

"Kadın kocasının izni olmadan (farz oruç dışında) oruç tutar da orucu sebebiyle kocasının arzularını karşılamaktan kaçınırsa Allah ona üç haram işin günahını yükler."
"Kişi cinsel ilişkide karısını çağırdığı zaman karısı ocak başında yemek pişiriyorsa da kocasının davet cevap versin."
"Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler."
"Size cennetlik kadınları tanıtayım mı? Onlar bir hata ettikleri veya kocaları tarafından bir haksızlığz uğratıldıkları zaman kocalarına karşı: "Seni hoşnud etmedikçe uyumayacağım diyebilen kocalarına düşkün kadınlardır."
"Kadın ocak başında olsa bile kocasının davetine icap etmelidir."

Okudunuz mu?  Dünya kaç günde yaratıldı?

Aynı şekilde kocanın cinselliğinden yararlanmak da kadının hakkıdır. Bu hakkını almasına yardımcı olmak da kocasının görevidir. Kocanın bu görevini yapmaması, onu suçlu ve günahkar yapar. (Tefsir-i Kurtubi 3/124)

Demek ki, kadın ya da erkek, dini, sağlık, ortam, biyolojik ya da psikolojik açıdan bir engel olmadıkça birbirlerinin isteklerine cevap vermeleri gerekir.

Okudunuz mu?  Mevlid Okumak ve Okutmak

SİE


Cevap: Bir kadın, kocası her isteği zaman onunla beraber olmak zorunda mıdır?

nurol
sagol değerli kardesim nede güzel yazmıssın neredeysae kocaya iteat farz olacaktı hadisi serifte buyrulmustu


Yanıt: Bir kadın, kocası her isteği zaman onunla beraber olmak zorunda mıdır?

ßaran
Rica ederim nurol

Okudunuz mu?  Guslün Mekruhları Nelerdir?

Soru: Bir kadın, kocası her isteği zaman onunla beraber olmak zorunda mıdır?

mehmet sağlam
selamünaleyküm,öncelikle ramazanızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim.size soru olarak değil görüşünüzü almak istedim.2 kızım var Allah onlara uzun ömürler versin,onlara gelecek kötülük bana gelsin,onları seviyorum.Ama bir erkek çocuğumun olmasını çok istiyorum,bunu eşime açıkladım ama 5 vakit namazı ara sıra kılıyorum,ve bu isteğim olursa 5 vakit namazı her gün kılıcam dedim,sizce ondan bu isteğim yanlış mı veya böyle bir talepli istek yanlış mı?

Okudunuz mu?  Altının zekatı ile ilgili soru ve cevaplar

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah size de hayırlı ramazanlar. Eğer bu şartınızda haşa Allah (cc) ile bir pazarlık söz konusu varsa çok büyük bir günahtır. Öyle bir şey olmadığını hüsn-i zan ederek Rabbimin sizi evlatlarınızla imtihan ettiğini söylemekteyim. İnşaALLAH bu imtihanı kazananlardan olursun.
Bir de biliyorsun ki önemli olan kız veya erkek olması değil hayırlı evlat olmasıdır.

Okudunuz mu?  Hangi davranışlar kul hakkına girer?

"Kim erginlik çağına varan iki kızına, onlar yanında kaldıkları veya kendisi onların yanında kaldığı müddetçe iyilik yapar ihsanda bulunursa, bu kızlar onu mutlaka cennete dahil ederler.” Kütüb-i Sitte, cilt: 17, sayfa: 473, Hadis No: 7090.

"Kim, üç kız çocuğu bakıp büyütür ve onları güzel terbiye eder; onları evlendirir ve onlara ihsanda bulunursa, onun için cennet vardır.” Seçme Hadisler; 248/79 (Ebu Dâvud’dan)

Okudunuz mu?  Sünnet olmanın hükmü nedir?


OGOG
< ve bu isteğim olursa 5 vakit namazı her gün kılıcam dedim,sizce ondan bu isteğim yanlış mı veya böyle bir talepli istek yanlış mı? >
Bir farziye karşılığında Allah’a cc şart koşmaktır bu, sence doğru olabilirmi?


ADAMIN_BİRİ
çoçuk olsada olmasada sen o namazı kılmaya mecbursun kardeş

Okudunuz mu?  Mustafa İslamoğlu Karışık Soru-Cevapları

kocanın istekleri, istekli kadınlar, kocasının yatapa davetine gelmeyen kadının dureumu

Bu kategoride yer alan Allahıma dua etsem, ne kadar yalvarsam da Hikmet i İlahi işlerim sarpa (yardım) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kadın, kocası her isteği zaman onunla beraber olmak zorunda mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.