Anasayfa
13 Ağustos 2021, 1:38
Oruc
Yönetici

Oruçluyken İstimna Olmak – Oruçluyken Mastürbasyon yapmanın hükmü

Oruçluyken İstimna Olmak – Oruçluyken Mastürbasyon yapmanın hükmü

djyunni_255
oruçluyken istimna oldum şeytana uydum.internette araştırdım fakat net bir cevap yok kimisi diyanete göre kaza gerekir diyo kimisi hem kaza hem kefaret gerekir diyo net bir cevap verin (eğer kefaret gerekiyosa bittim ben )


Hoca
Oruçluyken İstimna Olmak – Oruçluyken Mastürbasyon yapmak orucu bozar.

< oruçluyken istimna oldum şeytana uydum.internette araştırdım fakat net bir cevap yok kimisi diyanete göre kaza gerekir diyo kimisi hem kaza hem kefaret gerekir diyo net bir cevap verin (eğer kefaret gerekiyosa bittim ben ) >
buyur kardeş:
< Hanefi Mezhebinde, ORUCU BOZAN ŞEYLER

Okudunuz mu?  Ramazan bayram hutbe duası

Orucu bozan şeyler iki kısma ayrılır:

I. Orucu bozup sadece kaza edilmesini gerektirenler.

II. Orucu bozup hem kaza edilmesini hem de kefaret gerektirenler.

Aşağıda sıralayacağımız sebeplerden ötürü oruç bozulur ve kefâretsiz olarak sadece kaza edilmesi gerekir. Bu sebeplerden biri ile orucunu bozan kişinin, günün geri kalan kısmında oruçlu gibi davranması icap eder. Çünkü bunu yapan kişi, orucunu hiçbir mazeret yok iken bozmuştur. Şu durumlarda oruç bozulur ve yalnızca gününe gün kaza edilmesi gerekir:
>
4. Mastürbasyon yaparak (elle menisini boşaltarak), eşini öpüp okşayarak veya arada örtü ve çarşaf gibi bir perde olmaksızın ona sarılarak boşalan kişinin orucu bozulur.

Okudunuz mu?  Saç yıkamak orucu bozar mı

daha geniş bilgi için: forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-oruc/92323-hanefi-mezhebinde-orucu-bozan-seyler.html


Yanıt: Oruçluyken İstimna Olmak – Oruçluyken Mastürbasyon yapmanın hükmü

Furkan"
Bnada yardım edin bir ay içinde 2 defa istimna yaptım şeytana uydum niyet etmemiştim Allah rızası için biri cevap versin


arifselim
Eğer oruca bir mazeret olmadan niyet etmemişsen zaten oruçlu değilsin ve bu açıdan haram işlemiş günahkarsın. Niyetli olduğun halde bir ramazanda iki sefer ayrı günlerde mastürbasyon olmuşsa o zaman hem kefaret hemde kaza gerekir.

Okudunuz mu?  Ramazan bayramında düğün olur mu?

hakan aydın
kardesler bnn oruçluyken deil iftardan sonra yapıp abdestimi aldım banada kaza gerekirmi


arifselim
İftar ile imsak arasında olan şeylerin oruçla bir ilgisi yoktur. Ama bu fiili helal yapmaz. Yinede zina tehlikesi olmadığı sürece haramdır.


Kayıtsız Üye
ramazanda 5 defa istimna yapan bir kimse 305 gün mü kefaret orucu tutacak

Okudunuz mu?  Oruçlu, istinca (taharet almak)da içeri su kaçırsa orucu bozulur

Fetva Meclisi
Hayır bir ramazan ayında hanefi mezhebine göre bir tane kefaret gerekir.


Nicksiz123
Ben ramazan ayinda orucu bozdugunu bilmedigim halde masturbasyon yaptim sonra kazasini tutulmasi gerektigini ogrendim kazasini tabikide tutucam ama 2 kere olursa kefaret gerektirirmis bugünde saat gece 23.00 falandi videolara baktim ama yari ciplaklardi ic damasirimda bildigin o sivi akmis iste hemen gusül aldim ama kefaret gerekirmi masturbasyon yapmadim ama ayrintili anlatiraaniz sevinirim anlasilcak sekilde simdiden saolun

Okudunuz mu?  Oruçlu iken diş fırçalamak?

mum
Tutmadığın orucun kazasını ramazan ayından sonra yaparsın kefarete gerek yok


Kayıtsız Üye
Ben ramazan ayında 2 kez el ile mast yaptım fakat 2.sinde isteksizlikle yaptım ve meninin gelmemesi için kendimi çok sıktım çünkü bir anda geldi şuan çok pişmanım araştırdım ve bazı siteler kesin olduğunu söyleyerek 2 kez kaza tutmamı söylediler siz bu duruma ne diyorsunuz ?

Okudunuz mu?  Burun Kanaması Orucu Bozar mı?

arifselim
İsteğinle mastürbasyon olduğu için ve bir ayda iki sefer de yaptığın için sana kefaret ile iki gün kaza lazımdır.


Kayıtsız Üye
Ama diyanette sadece cima ve bilerek mazeretsiz yeme içme yapılırsa kefaret gerektirir yazıyor çoğu kişi de kefaret değil kaza gerekir diyor sorularla islamiye de bu şekilde söylüyor ne yapacağız bence gerçekten pişmansak tövbe edip kazasını tutmak yeterlidir.

Okudunuz mu?  Oruçlu iken harama bakmak - günah işlemek

arifselim
Evet öylede bir görüş vardır ama diğer görüşlere bakmamışsın. Eğer için rahat ediyorsa o verilen fetvalara göre amel edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Hocam ben sahurda masturbasyon yaparken aniden ezan okundu. Simdi benim kefaret mi tutmam lazim kaza mi tutmam lazim? Orucum bozuldugu için yiyip icebilir miyim? Birde bildigim kadariyla niyetsiz oruc tutulabiliyor. Bende niyet etmemistim ama oruc tutacaktim .

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Oruçken Mastürbasyon Yapana Kefaret Gerekir mi?

Hocam ben sahurda masturbasyon yaparken aniden ezan okundu. Meninin bosalmasi aninda ezan devam ediyordu.Simdi benim kefaret mi tutmam lazim kaza mi tutmam lazim? Orucum bozuldugu için yiyip icebilir miyim? Birde bildigim kadariyla niyetsiz oruc tutulabiliyor. Bende niyet etmemistim ama oruc tutacaktim .

Okudunuz mu?  İmsak vakti nedir?

ACİLSERVİS
Orucun bozulduğu için yiyip içemezsin iftarı bekleyeceksin. Ramazandan sonra bir gün kaza et.


orucluyken masturbasyon, orucluyken masturubasyon yapmak, oruçluyken mastürbasyon

Bu kategoride yer alan Ramazan ayı ile ilgili kavramlarla ayet ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken İstimna Olmak – Oruçluyken Mastürbasyon yapmanın hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.