Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Ya İlahi Ya Rabbi (Peki ne demek bu “İlah” ve ” Rab”)

Ya İlahi Ya Rabbi (Peki ne demek bu "İlah" ve " Rab")

islamist
Dualarımıza genelde bu ve benzeri şekilde başlarız Allah a ilahımız ve bizim rabbimiz olduğunu O nu ilah ve rab olarak tasdik ettiğimizi söyleriz…
Peki ne demek bu "İlah" ve " Rab"

Okudunuz mu?  Birlikte Rahmet, Ayrılıkta Azab Vardır

Cevap: Ya İlahi Ya Rabbi

yusuf0571
kardeşim ilah ALLAH demek.kur anda da yazar.ayrıntılı………………….De ki: Bana, ilahınızın sadece Allah olduğu vahyedildi.enbiya.108………


Yanıt: Ya İlahi Ya Rabbi

islamist
İlah Allah demekse neden ayrıca bir kelime kullanılsın??? Mekkedeki müşrikler putları Allah mı sanıyorlardı? Onlara Allah mı diyorlardı? Yoksa onları Allah la birlikte ilahlar edinerek Allah ortak mı kosuyorlardı? Ayette diyorki İlahınız sadece Allahtır. İlah Allahtır demiyor….

Okudunuz mu?  Doğmamış çocuğun üzerine yemin etmek

Soru: Ya İlahi Ya Rabbi

Hoca
İslamda İlah kavramı için tıkla: forumduasi.com/i-j/6696-ilah.htmlİlâh
Rabb Kavramı için tıkla: forumduasi.com/q-r/3046-er-rabb-malik-yaratici-sahip-bir-seyi-islah-eden-terbiye.htmlEr-Rabb (mâlik, yaratıcı, sâhip, bir şeyi ıslâh eden, terbiye eden, efendi)


YA RABBI NE DEMEK, ya ilahi ya rab ne demek, yarabbi ne demek

Bu kategoride yer alan Kurumuş meni etrafa bulaşır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ya İlahi Ya Rabbi (Peki ne demek bu “İlah” ve ” Rab”) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.