Anasayfa
5 Ağustos 2021, 21:55
aile
Yönetici

Ağız kokusu evlilik için önemli bir problem

Ağız kokusu evlilik için önemli bir problem

LeoparGS
Ağız kokusu evlilik için önemli bir problem…

Hemen belirtmeliyim ki burada kastettiğim açlık gibi nedenlerle çok nadiren ağızda oluşan koku değildir. Evet bu durumda da bireylerin önlem almaları ve muhataplarını rahatsız etmemeye özen göstermeleri gerekir. Ancak bunun çözümü daha kolaydır ve süreklilik arz etmediğinden evlilik için sorun teşkil etmez. Fakat bir de genel anlamda var olan ve süreklilik arz eden ağız kokusu vardır. Bu tarz ağız kokuları birçok evlilik için hatta hemen hemen tüm evlilikler için problem teşkil etmektedir. Bu sebeple eşiyle boşanmayı düşünen ve hatta boşanan birçok birey olabildiği gibi, bu konuda yaşadığı rahatsızlığı sinesine çeken ancak bundan dolayı eşiyle yakınlaşmayı reddeden birçok birey de vardır. Ağız kokusu olayının, sorun teşkil etmesi bireyden bireye veya evlilikten evliliğe değişir. Burada önemli olan bu sorunu ele alış tarzıdır. Yani soruna odaklanıp rahatsızlık katsayısını artırmak yerine çözüme odaklanmak en doğru olandır. Yapılacak en hatalı davranış, bireyin ağzı kokan eşini eleştirmesi, eşine bundan dolayı hakaret etmesi vb. tepkilerdir. Hiçbir sorun bu şekilde çözümlenmez. Öncelikle ağız kokusu sorunu makul bir ortamda ve uygun bir üslupla dile getirilmeli, ve oluşturduğu rahatsızlıkla ilgili ağız kokusu olan eş bilgilendirilmelidir.

Tabii sadece rahatsızlığın dile getirilmesi yetmeyecektir. Hemen akabinde sorunun kaynağı ve çözüm alternatifleri üzerinde yoğunlaşılmalıdır. Yani ağız kokusunun kaynağı herhangi bir diş sağlığı sorunu veya ağız sağlığı ile ilgili bir başka sorun olabilir. Böyle bir durumda tedavinin yapılması halinde sorun zaten çözümlenmiş olacaktır. Şayet ağız kokusu herhangi bir sağlıksal soruna dayanmıyorsa yine birtakım koku giderici önlemler alınabilir. Gerekirse doktorlara danışılabilinir. Burada önemli olan sorunu dile getiren bireyin muhatabını rencide etmeden çözüm merkezli tepkilerle konuya yaklaşması, ağız kokusu problemini yaşayan bireyin ise bunu olgunlukla karşılayıp eşine yardımcı olmasıdır. Ağız kokusu gözardı edilemeyecek bir sorun Ağız kokusu hem görünen (boşanma, tartışma vb..) ve hem de hemen görünemeyen (iletişimin zayıflaması, eş ile bedensel yakınlaşmayı ret gibi…) problemleri beraberinde getirebilir. Bu denli önemli olan bir sorunun ise göz ardı edilmeksizin çözüm gerektirdiği muhakkaktır.

YASEMİN YALÇIN AKTOSUN
Ailem Dergisi
Sayı:86


Cevap: Ağız kokusu evlilik için önemli bir problem

elif şeyma
Allah razı olsun
faydalı bir paylaşım ellerinize sağlık

Okudunuz mu?  Karı-koca arasındaki soğukluğu gideren dualar

Cevap: Ağız kokusu evlilik için önemli bir problem

Şema
Ağzı kokanlar kendilerini pek bilmezler
ağzının koktuğunu bilen herkes acilen tedavi olmalı


evlilikte ağız kokusu

Bu kategoride yer alan Herkes baba olamaz ki başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağız kokusu evlilik için önemli bir problem Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.