Anasayfa
9 Mayıs 2021, 1:18
aile
Yönetici

Ayrıldım; ama unutamıyorum

Ayrıldım; ama unutamıyorum

LeoparGS
Şanlıurfa-İ.Merhaba ben 25 yaşındayım. Aslen Malatyalıyım. Çalışmaya başlamadan önce internette bir arkadaşla tanıştım. Kendisi de aslen Malatyalı… Çok anlayışlı, iyi, hoş vb. yani benim kriterlerime uygun bir insan. Meseleyi aileme açtım. Fakat onlar devlet sektöründe çalışmıyor diye görmek bile istemediler. Ben de karşı çıkamadım. Onları üzmek istemedim. Bu hem beni hem de onu çok üzdü ve kırdı. Üç yıllık bir görüşmeden sonra üç ay önce ayrılma kararı aldık. Fakat onu o kadar çok seviyorum ki unutamıyorum. Bu arada gelen teklifleri de geri çeviriyorum. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Bir fikir verirseniz çok mutlu olurum. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Ateist bir kadınla evlenmek caiz mi ?

Merhabalar; İnternet ortamında tanıdığınız şahısla hiç yüz yüze görüştünüz mü bunu belirtmemişsiniz. Ayrıca kriterlerinizden de bahsetmemişsiniz. Şayet muhatabınızla görüştüyseniz, ve hoş olması dışında evliliğe dair tüm kriterlerinize uyuyorsa ailenizin ret cevabı karşısında kendinizi biraz daha fazla ifade etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Evlilik sadece birilerinin onay vermesi ile başlatılacak bir karar olmadığı gibi, onay verilmemesi durumunda da eşiniz olabileceğine inandığınız birini hemen gözden çıkarabileceğiniz bir olay değildir. Yani bireyin ailesiyle etraflıca görüşüp, bu işin artılarını ve eksilerini düşünmesi gerekir, ancak tek kriter aile değildir. Ama sizin de sevgi duyuyor olmak dışında muhatabınıza evlilik konusunda çok ciddi bir itimadınız yoksa ve yeterince tanımıyorsanız, ilişki sürecini uzatmak sizin için çok daha yıpratıcı olurdu. Ayrıca durum bu şekilde ise kendinize biraz zaman tanıdıktan sonra gelen teklifleri gözü kapalı reddetmeyi bırakacaksınızdır. Öyleyse ilk etapta duygu ve düşüncelerinizi yoklamanızı öneririm. Eğer mantığınız da muhatabınıza yüzde 100 onay veriyorsa ve onu tam anlamıyla tanıdığınıza inanıyorsanız, ailenizle bir kez daha konuşun. Ve sonrasında ailelerinizin tanışmasına olanak tanıyın. Vermiyorsa ayrılık durumunu kabullenip dikkatinizi dağıtacak farklı uğraşlar edinmeye çalışın.

Okudunuz mu?  Hayırlı eş (Alzheimer hastası yaşlı kadın ve kocasının vefası)

Ya aak yada mantik

Kayıtsız Üye
Sevgili okuyucular şu aralar hayatımla ilgili karar verme aşamasındayım ve nasıl düşünmem gerektiği hakkında hiç bir bilgim yok ve ailemin bu işe başlarken hiç ama hiç gönülleri yoktu ve istedikleri gibi oldu sözlümden ayrılıyoruz ve kalbim ayrı konuşuyor

Okudunuz mu?  Tavsiyeler...Damada, Geline ve annelerine

ben ayrildim ama unutamiyorum, ben ayrıldım ama unutamıyorum, Eski nişanlımı unutamıyorum

Bu kategoride yer alan Eşler arasındaki farklılıklar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayrıldım; ama unutamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.