Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:42
Sohbet
Yönetici

NLP NEDİR? NLP Ne İşe Yarar?

NLP NEDİR? NLP Ne İşe Yarar?

kesfet
NLP NEDİR?
Türkçesi Sinir Dili Programlaması olarak çevrilen NLP, bireyin istediklerini elde etmesine imkân veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır.
İnsanı bir bilgisayara benzetirsek bu bilgisayarı nasıl kullanacağımızı öğreten bir teknoloji NLP. Hepimizin sahip olduğu potansiyelin nasıl daha etkin kullanılacağını sağlayan modeller ve stratejilerden oluşur.
NLP Kişinin Kendisiyle ve Diğer İnsanlarla İletişimidir
NLP Bir Davranış Biçimidir… Merak, macera hissi, neyin öğrenmeye değer olduğunu ve iletişimde neyin insanları etkilediğini öğrenme arzusu ile yaşama ender bir öğrenme fırsatı olarak bakar.

NLP bir yöntemdir… Her davranışın bir yapısı vardır. Bu yapıyı öğrenebilir, değiştirebilir ve modelleyebiliriz. Algılarımızla da hangi davranışın yararlı ve etkili olduğunu anlayabiliriz. NLP kendimizin ve başkalarının dünyayı nasıl algıladığını açıklar. Şu an dünyadaki en gelişmiş yöntemdir.

Okudunuz mu?  Disiplin Nedir? Disiplinin Amacı Nedir?

NLP Bir Teknolojidir… NLP’ yi öğrenen kişinin algılarını ve bilgilerini bir zamanlar imkânsız gibi görünen sonuçlara ulaşmak için organize edilebilmesini sağlar.

NLP’ de soru şudur; Nasıl Yapılır?
Yapabilenler ile yapamayanlar arasındaki fark nedir?
Neden bazıları ideallerindeki hayatı yaşayabiliyorlar da kimileri bu sonuçlara ulaşamıyorlar?

NLP; önce insanın doğal olarak neler yaptığına bakar, bunu tanımlar, nasıl yaptığını ortaya koyar ve sonra yaşamının her alanında yapabileceği tercihleri ona sunar. Onun alanını genişletir. Davranışlarınızdaki kalıpları ve alışkanlıkları tanımaya başladığımızda, yaşamınıza nelerin yardımcı olacağını ve nelerin de engel olacağını görmeye başlarsınız. NLP sizin bir nehir gibi akabilmenizi sağlar.

NLP’ nin amacı, etkili iletişim kurmak ve sürekli gelişmektir. NLP etkili iletişim kurmak için size gerekli araçlar sağlar. Her davranışın bir yapısı olduğu görüşüyle yola çıkar. Bu yapı; öğrenilebilir, değiştirilebilir ve modellenebilir. Hangi davranışların faydalı ve etkili olduğunu anlamak, algılama yeteneklerimize bağlıdır.

Okudunuz mu?  Çoçuklara Sevimli Tavşan Resimleri (Boyama Resimleri)

Mükemmel performans ile ortalama performans arasındaki farkı yaratan fark nedir?
NLP, 1970’li yılların başında matematikçi Richard Bandler ve dilbilimci John Grinder’ın belirli becerilere sahip olan insanlar ile bu becerilerde mükemmeleşmiş insanlar arasındaki farklılıkları ortaya koyma çalışmalarıyla Kaliforniya’da doğmuştur.

Bandler ve Grinder, mükemmel performansa sahip insanları modellemiş ve bu performansa diğer insanların da ulaşabilmeleri için gerekli teknikleri oluşturmuşlardır.

İş dünyasında ağırlıklı olarak Robert Dilts ve John La Valle önderliğinde ilerleyen NLP, şirket çalışanlarının performanslarını artırmalarına önemli ölçüde destek vermesiyle şirketler tarafından tercih edilmektedir.

NLP, mükemmellik ve kaliteyi inceler. Göze çarpan kişi ve organizasyonların bu göz alıcı sonuçları nasıl elde ettiklerini araştırır. Bu metotlar diğer insanların da aynı ya da benzer sonuçlara ulaşmaları için onlara öğretilebilir. Bu sürece modelleme adı verilmektedir.

Okudunuz mu?  Çocuklar için Peygamberimiz hakkında Test

NLP, modelleme yapmak için öznel deneyimlerimizi nasıl yapılandırdığımızı, değerlerimiz ve inançlarımızın neler olduğunu ve duygularımızı nasıl yarattığımızı araştırır. Deneyimlerimizin sonucunda iç dünyamızı nasıl yapılandırdığımızı ve ona nasıl anlam yüklediğimizi inceler. Hiçbir olay kendi içerisinde bir anlam taşımaz, ona anlamı biz veririz ve farklı insanlar aynı olaya farklı anlamlar yükleyebilirler. NLP, içimizdeki deneyimi araştırır.

NLP en iyi iletişimcileri incelemiş ve insan iletişimindeki sistemsel yapıyı kurmuştur. Mükemmel insanları modelleme yolu ile pratik araç ve metotlar geliştirmiştir. Bu araçlar iş dünyasında, işe alma, eğitim, satış, müzakere ve yönetimde; iş dünyası dışında ise eğitim, hukuk ve spor alanlarında kullanılmaktadır. Bununla birlikte NLP sadece teknik ve araçlardan ibaret değildir. NLP, merak, keşif ve eğlence çerçevesi üzerine kurulu bir düşünme biçimidir.

Okudunuz mu?  Kararsızlığın Nedenler ve Sebepleri

Değişmek, yaşamımızın akışını değiştirmek cesaret isteyen bir iştir, şu ana kadar yaptıklarımızdan vazgeçerek yeni ufuklara yelken açmak ancak gözü pek insanların işidir.

Eğer gerçekten değişmek istiyorsak ben olmaktan vazgeçip başka birisi olmaya hazır olmalıyız, eğer buna hazır değil isek hemen NLP ile ilgilenmeyi bırakmalıyız.

Bu güne kadar yaptığımız şeyleri yaparsak aynı sonuçları alırız, farklı sonuçlar almak istiyorsak farklı şeyler yapmalıyız, bu da şu an olduğumuzdan farklı birisi olmamızı gerektiriR.
NLP kişisel mükemmelliği yakalamanın hem sanatı hem bilimidir. NLP bir sanattır; çünkü herkesin kendine özgü düşünme ve davranma biçimleri vardır ve bunlar – özellikle duygular, tutumlar ve inançlar – tanımlanmaya çalışıldığında oldukça öznel sonuçlar ortaya çıkacaktır. NLP bir bilimdir; çünkü başarılı davranış yöntemlerinden destek alır.
Şimdi NLP’ yi açarak her harfin neyi temsil ettiğine bir bakalım:
Neuro… Yaşamdaki tecrübelerimizin sinir sistemimiz sayesinde 5 duyumuzla algılanması ve işlenmesidir. Yani yaşadığımız olayları zihnimizde nasıl canlandırdığımızdır. Kısacası sinir sistemine yaptığımız bir göndermedir.
Linguistic… Sinirsel temsillerin kodlandığı, sıralandığı, anlama kavuştuğu dil ve sözsüz iletişim sistemidir. Yani hayata bakışımızı sözcüklerle nasıl ifade ettiğimizle ilgilenir.
Programming… Belirlenmiş hedeflere ulaşmak için iletişimimizi ve sinir sistemimizi organize etmektedir. Yani istenilen sonuçlara ulaşma yolunda düşünceleri düzenleme ve değiştirilmesi gereken inançlarla ilgilenir.
İşte NLP ‘ yi daha kolay anlamınızı sağlayacak uzmanların ifadeleri;
NLP, çoğaltabilmek amacıyla, mükemmeli modelleme yöntemidir.
(Dr. Wyatt Woodsmall)

Okudunuz mu?  Çoçuklara Minik Kedicikler Resimleri (Boyama Resimleri)

NLP, işe yarayan bir şeydir.
(Robert Dilts)

NLP, dilin zihnimiz ve onu izleyen davranışlarımız üzerindeki etkisidir.
NLP, insanlar arası iletişimin sistemli bir çalışmasıdır.
(Alix Von Uhde)

NLP, kişisel deneyimler yapısının incelemesidir.
NLP, dünyadaki kalıpların saptanması ve kullanımı için hızlandırılmış bir öğrenim stratejisidir.
(John Grinder)

Okudunuz mu?  Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

NLP, ardında bir dizi teknik bırakan bir tutum ve bir metodolojidir.
(Richard Bandler)

NLP, kaybettiğimiz şeylere geri dönüş – bilgi kuramıdır – Tanrının bir lütfudur.
(John Grinder)
sayginnlp.com/nlp-ne-ise-yarar.html NLP Ne İşe Yarar?
NLP ile siz neyi başaracaksınız?

NLP, bireyi mevcut durumundan istediği duruma ulaştırmayı amaçlayan; ayrıca kişinin kendi mükemmelliğine ulaşmasını sağlayan, değişimin ve gelişimin sanatıdır.
NLP, bir sanattır çünkü, mükemmelliği yakalamış dahi insanları modeller. Bu başarılı insanların ulaştıkları parlak sonuçları nasıl elde ettikleri ve bu başarılara yol açan düşünce ve davranış süreçlerinin başka insanlarda nasıl kopya edilebileceğini araştırır. Bununla beraber NLP vasat ile mükemmeli ayıran en önemli hususlardan biri olan etkin bir içsel ve dışsal iletişimin nasıl kurulacağını öğretir. Kısaca NLP kişinin kendisinin en iyi versiyonu olma sanatıdır.
NLP hayatimizin her anında kullanılabilir. Işimizde, (stratejiler, doğru karar verme, motivasyon, satış) özel hayatımızda (eşimizle, çocuğumuzla, ARKADAŞLARINIZLA ve dünya ile iletişimde, kolay öğrenmede, kişisel karar vermede, kendi kendinizi kendi modelimize uygun olarak motive etmede, fobilerin yok edilmesinde…VB.) daha doğrusu insan olan her yerde ve insan yaşadığı dünyayı yönetmesine ihtiyaç olan her ZAMAN kullanılabilinir.

Okudunuz mu?  La Tahzen! İnnALLAHe-l meana!

Eğitimci yada öğretmenseniz, bilinç altına yönelerek daha hızlı ve etkin eğitebileceksiniz.
Şatış temsilcisiniz ise uzmanlığınızı pekiştireceksiniz ve daha çok satışlarınızda belirgin bir artış yaşayacaksınız.

NLP’ yi meslek edinmek istiyorsanız, uluslararası geçerli sertifikalı bir profesyonel olacaksınız.

Mağaza Yönetici iseniz, ekibinizin herhangi bir direnç ile karşılaşmayan lideri olacaksınız.

Okudunuz mu?  Karakter Sahibi Bir İnsanın Özellikleri

Kişisel performansınızı, istediğiniz anda istediğiniz düzeye çıkarabileceksiniz.
İletişim alanından iseniz, vücut dilinizi, sesinizin tonunu, en yüksek kapasitede kullanabileceksiniz ve çok kısa sürede istediği sonucu alabilen bir iletişim uzmanı olacaksınız.

Kısacası ;iş yaşamınızda kaliteyi yakalayacaksınız.

Tanıdığımız ve hayranlık duyduğumuz yüzlerce insan 21. yüzyılın en önemli keşiflerinden olan NLP’ yi kullanıyor. Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğu kazanıp Türkiye’de kupalara ambargo koyduğu dönem ve 12 Dev Adam’ın Avrupa 2.’liğine ulaştığında ve en son 3 Dünya 5 olimpiyat rekoru kıran haltercimiz Nurcan Taylan, yine olimpiyatlarda Halil Mutlu 3 olimpiyat madalyası aldığında yine NLP Neuro Lingustic Programming uygulanmıştır. ( Hürriyet Gazetesi,16/08/04,Esat Yılmaer; Bilimin Zaferi adlı makale )

NLP İş Yaşamınızda Size Neler Sağlar?

Hedef belirlemek: Tüm duygu, düşünce ve davranışlarınızı harekete geçirecek hedeflerinizi nasıl belirleyebilirsiniz?

Okudunuz mu?  Çoçuklara Lale Çiçeği Ve Arı Resimleri (Boyama Resimleri)

Duyguları yönetmek: İş yaşamınızdaki olumlu duygularınızı artırmak ve olumsuz duygularınızdan kurtulmak performansınızı ne kadar artırır?

Kişisel motivasyonu sağlamak: Kendinizi en iyi şekilde motive etmeyi öğrenmek başarınızı ne kadar artırır?

Davranış ve alışkanlıkları yönetmek: Hedeflerinize götürmeyen davranış ve alışkanlıklarınızı değiştirmek ve yerine hedefe götürecek olanları oluşturmak size ne avantaj sağlar?

Ekip içi iletişim ve ilişkileri geliştirmek: Yönetici, iş arkadaşı ve astlarınızla iletişim ve ilişkilerinizi geliştirmek ekip başarınızı nasıl etkiler?

Satış hedeflerine ulaşmak: Müşterileriniz ile iletişim ve ilişkilerinizi geliştirmek satış hedeflerinize ulaşmanızı nasıl etkiler?

NLP, geliştirdiği araç ve tekniklerle iş dünyasında değişime hızlı uyum sağlayan ve çalışanlarının performanslarını sürekli artırıp pazarda rekabet avantajı yaratan öncü şirketlere hizmet etmeye devam etmektedir.

NLP Eğitimleri kimler için uygundur?
Eğitimciler ve Öğretmenler, Doktorlar, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Satış Temsilcileri, Mağaza Yöneticileri, Tez yazma aşamasındaki Master ve Doktora Öğrencileri Kısaca; NLP Eğitimleri, İş ve Özel Yaşamında Kaliteyi Yakalamak İsteyen Herkes için uygundur !!
Kaynak:sayginnlp.comwww.sayginnlp.com

Okudunuz mu?  Çocuğumun konuşması için ne yapmalıyım

Cevap: NLP NEDİR? NLP Ne İşe Yarar?

İZGEN
bu yöntemle öncelikle kendinize güveniniz artacak yapabilme başarabilme üstesinden gelme gibi duygularla hareket edip sonuca en iyi şekilde varmayı planlayacaksınız


nlp ne işe yarar, nlp nedir, NLP ne

Bu kategoride yer alan Allah şifa versin! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

NLP NEDİR? NLP Ne İşe Yarar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.