Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:15
Oruc
Yönetici

Bayram gecesi kılınacak namaz

Bayram gecesi kılınacak namaz

denizfeneri
Peygamber Efendimiz(sav) buyuruyor ki;”her kim bayram gecelerini ihya ederse kalplerin öldüğü bir günde onun kalbi ölmez”
Bayram gecesinde 10 rekat namaz kılınır.her rekatta bir fatiha,10 ihlas okunur.her rükuya eğildiğinde rüku tesbihinden sonra on kere;
‘sübhanALLAHi velhamdü lillahi vela ilahe illALLAHü vALLAHü ekber’
okunur.namaz bittikten sonra ALLAHü Teala’ya(cc) bin defa istiğfarda bulunulur.istiğfar bitince secde edilir ve secde de şu dua okunur;
‘Ey ALLAH!Ey Rahman!Ey Rahim!Ey hep diri olan!Ey kendi nefsiyle kaim olup hiçbir şeye muhtaç olmayan!Ey celal ve ikram sahibi!günahlarımı bana bağışla,orucumu kabul buyur,namazımı da kabul buyur.’
bu duadan sonra ALLAHü Tealadan hacetinin yerine getirilmesi istenilir
bir de bayram gecesinde çokça Kur’an-ı Kerim okur,salavatı şerife getirir,teheccüd namazını kılar ve bolca dua eder

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim Ramazanda hatmetmenin sevabı nedir?

Cevap: bayram gecesi kılınacak namaz

BiLaL HaTTaB
🙂 🙂

Allah(cc) seni ıslah etsin. Denecek başka bir şey kalmadı…


Yanıt: bayram gecesi kılınacak namaz

Desert Rose
Bilal Hattab kardeş bu kardeşimiz yaılmıyorsam daha öncede her gece bir namaz hergece bir yasin hergün bir sünnet başlıklı bir konu açmıştı şimdide Bayramla ilgili namaz diyor ben böyle peygamber sünneti veya hadisi hiç duymadım neye dayandırılıyor gerçekten varmı? Aslında Allah c.c ya ibadet ona yakınlaşmak için illa belirli günler yada geceleri beklemek gerekmez diye düşünüyorum Leyletül Kadır bundan müstesna… Peki nerden ve kim tarafından çıkarırılıyor çok merak ediyorum doğrusu.:S


Soru: bayram gecesi kılınacak namaz

BiLaL HaTTaB
< Bilal Hattab kardeş bu kardeşimiz yaılmıyorsam daha öncede her gece bir namaz hergece bir yasin hergün bir sünnet başlıklı bir konu açmıştı şimdide Bayramla ilgili namaz diyor ben böyle peygamber sünneti veya hadisi hiç duymadım neye dayandırılıyor gerçekten varmı? Aslında Allah c.c ya ibadet ona yakınlaşmak için illa belirli günler yada geceleri beklemek gerekmez diye düşünüyorum Leyletül Kadır bundan müstesna… Peki nerden ve kim tarafından çıkarırılıyor çok merak ediyorum doğrusu. >
Maalesef… Konularına tepki vermeme rağmen, hatta sırf cevap versin diye ağır sözler sarfetmeme rağmen adeta "vur-kaç" taktiği uygulayıp, "ne pazarlarsam kârdır" mantığıyla hareket etmekte. Bu yüzden bu konuda sadece Allah(cc) ıslah etsin demekle yetindim.

Hadis uydurmanın tesbit edilen sebepleri vardır. Bu sebeplerden biri de, "insanları hayırlı işlere teşvik" amaçlıdır. Konuyla ilgili bir misal sunacak olursak;

Hafız es-Suyûtî, Tedrîbu’r Râvi’de mevzu hadis bahsinde, Allah rızası için uydurulan hadisler bölümünde şöyle der:

"Allah rızası için uydurulan hadislere misallerden: el-Hâkim Ebû Ammâr, el-Mervezî’ye varan senediyle rivayet etmiştir: (Merv kadısı) Ebû İsme Nuh bin Ebî Meryem’e ‘îkrime vasıtasıyla İbn Abbas’tan, Kur’an’daki tek tek tüm surelerin faziletleriyle ilgili rivayeti nereden aldın? Oysa bunlar İkrime’nin talebelerinde yok’ diye sorulur. Şöyle cevap verir: ‘İnsanların Kur’an’dan yüz çevirip Ebû Hanîfe’nin fıkhı ile İbn İshâk’ın el-Megâzî’siyle meşgul olduklarını görünce Allah rızası için bu hadisi uydurdum."

Bahsi geçen, mübarek gün ve gecelerde kılınması teşvik edilen namazların, Hicrî 400’lü yıllarda Kudüs’te uydurulduğunu beyan etmiştir hadis İmam’ları. İmam Nevevî(rh.a); "Bu namazlar, Gazalî’nin İhya’sı, Kuşeyri’nin Risalesinde geçiyor diye bunlara aldanmamak gerekir" der.

Aslında bu insanlar, Allah(cc) ve Rasulü’nün(sas) dininde olmayan şeyleri insanlara pazarlayarak, bu dinin eksik olduğunu -belki farkında olmadan- düşünüyorlar sanırım. Oysa ki, Kur’an ve Sünnet’te nasıl zikr edeceğimiz ve nasıl dua edeceğimize dair yüzlerce örnek bulmak mümkündür. Dikkat ederseniz bu tür insanlar, Kur’an ve Sünnet’te kayıtlı zikr ve dua çeşitlerini yapmazlar; sonradan icad edilmiş bid’atlere ise adeta kara sevda ile bağlanırlar. Bu din kemale ermiştir. "Emrimizde olmayan her iş merduddur/reddedilir" buyuran Allah Rasulünün emri gereği, reddediyoruz bu tür bid’atleri.

Konuyla alakalı aşağıda linkteki konuyu da okuyabilirsiniz:

=> forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/65859-allah-rizasi-icin-hadis-uyduranlar.htmlhttps://www.forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/65859-allah-rizasi-icin-hadis-uyduranlar.html

ve’s-Selam…


Desert Rose
Bilal Hattab kardeş size hocam diye hitap etmek istiyorum Hocam teferruatlı açıklamalarınız için Rahman razı olsun

Okudunuz mu?  Abdest alırken boğazıma su kaçtı oruç bozulur mu ?

NURDADAŞ
Hadis Doğru Arkadaşlar.bu Akşam Cübbeli Ahmet Hoca Anlattı…


Fetva Meclisi
Bayram gecesi namazı ismiyle sünnet olan bir namaz çeşidi yoktur


imam
Bayram gecesine özel bir namaz çeşidi yoktur


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum cubbeli hoca bu namaz için 11 ihlas belirtmis sayilarin degeri oldugu için duzeltmek istedim nacizane

Okudunuz mu?  Rüyada cenabet olmak orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Offfofff af Allah im af!!! Bole bir şey yoktur diyenler,, Allah soracak azizim, bilmiyorsunuz bari yoktur diede hukum vermeyin,,, Allah goruor!!!


mum
< Bole bir şey yoktur diyenler >
Hiç bir mezhepte böyle bir namaz yoktur.
Vardır diyenler delil gösterin hep birlikte kılalım 🙂

Okudunuz mu?  Tansiyon hastası oruç tutabilir mi?

Bayram gecesi (arefe) namazı diye bir namaz yoktur.


Kayıtsız Üye
Degerli arkadaşlar, bu namazın oldugunu ve kaynaklarini bir cogumuzun dedigi gibi Cubbeli Hocamiz da dile getirdi.

Bilal Hattab arkadaşim, bu namazın olmadigina dair yazi yazmissiniz, ama tam bir delil vermemissiniz. Imam Gazali ihlasi’dir diyosunuz.
Bir kere imam Gazali gibi bir zát’in olmayan ve uyduruk seyleri eserlerine almayacaginida biliyorsunuz. Lutfen bir şey yok diye milleti ibadetten geri durdurmayin, illaki kaynak arayalim sorgulayalim ama bilmeden yok demeyelim. Nafile ibadetlerin ramazan ayindaki onemini bir cogu kaynakta goruyoruz duyoruz.

Okudunuz mu?  Hamile kadının oruc tutması farz mı?

Serdal
Azizim ben özellikle ararken buldum evet var çünkü cübbeli Ahmed hocadan dinledim iyi anlamadım yerleri orenmek için arıyordu arkadaşımız sağolsun yazmış ayrıntılarını bende uygulicam inşAllah.


Adsiz
Hey Allahim sahte veya değil yada uydurma hadis namazı kilsaniz zararami ugrayacaksiniz anlayamiyorum ya dogruysa kardesler siz kilin sonra Allah’a birakin bitti.

Okudunuz mu?  Adet halinde oruç tutulup namaz kılınır mı

bayram gecesi namazı, kurban bayramı gecesi namazı, bayram gecesi kılınan namaz

Bu kategoride yer alan Sahura kalkıp niyet etmeden oruç bozmak, niyet etmedim orucumu bozabilir miyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayram gecesi kılınacak namaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.