Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Zina yapan birisinin zina yapmayan birisi ile evlenmesi caiz midir?

Zina yapan birisinin zina yapmayan birisi ile evlenmesi caiz midir?

sevdiyar
Türkiyede eskiden beri olan birbirini seven ama ailelerin bu evlilige karsi gelmeleri neticesinde kisinin birlikte kacmalari hiç bir zaman ZiNA olarak yorumlanmadi.
Cünki Zina sadece taraflar ikiside yada birisi evli ise zina deniyor.
ayrica Fahis fahise gibi FUHUS ve ZiNA farkli seylerdir.
Fahis = asirilik
misal Fahis fiyat gibi.
fahis fiyat kelimesindeki mana Asirilik demektir.


Hoca
< Türkiyede eskiden beri olan birbirini seven ama ailelerin bu evlilige karsi gelmeleri neticesinde kisinin birlikte kacmalari hiç bir zaman ZiNA olarak yorumlanmadi.
Cünki Zina sadece taraflar ikiside yada birisi evli ise zina deniyor.
ayrica Fahis fahise gibi FUHUS ve ZiNA farkli seylerdir.
Fahis = asirilik
misal Fahis fiyat gibi.
fahis fiyat kelimesindeki mana Asirilik demektir >

evli olmayanların birlikte olmaları zina değil demek istiyorsun. doğru mu anladım?

Okudunuz mu?  Cenazenin Yıkanması

< Zina ve sartlari nedir Mezhep seriatlarinda arastirabilirsiniz.
Her mezhebin kendi Seriati (HUKUK) anlayisi var.

Misal Mezheplere göre seriat (hukuk) kiyaslamasi.
Hukuki islamiye kamusu ö. nasuhi bilmen >
ben sana sordum mezhep imamlarının görüşlerini biliyorum

< 10 yil önce mezhep hukuklarina göre arastirmistim bu konuyu

hukuki islamiye kamusu Kütüphanemde mevcut >
yani evli olmayanların ilşkisi zina değildir. doğru mu?
son defa soruyorum


Yanıt: Zina yapan birisinin zina yapmayan birisi ile evlenmesi caiz midir?

Abdullatif
Nur süresi 3. ayet-i kerime gözüme takıldı ve dehşete düşmeme sebep oldu.
tefsirlere şöyle bir göz attım.Meselenin Fıkhi boyutunu merak edip baktığımda ise konunuz karşıma çıktı, pek makbule geçti.Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  Domuz eti yiyen dinden çıkar mı ?

< Ve bu fahişelerin belirgin özelliği ise zinayı helal kabul etme veya hafife alma demektir ki, küfürdür. >
Zamanımızın hastalığı, vakit kaybetmeksizin gelişen teknolojinin de yardımıyla insanlar arasında hızla sirayet eden şehvet batağı, zina sapkınlığı…
Bırakın fahişeleri yakın çevremizde bile, zina yı alelade bir günah, üzerine çok fazla kafa yorulmaması gereken bir husus olarak algılayanlar var maalesef..Hele ki elhamdülllah yakın çevremizde olmasa da, zinayı normal bir davranış, medeni iki insanın, birlikteliği olarak nitelendiren insanların varlıklarına üzülerek şahid oluyorz.Oysa bu zavallı insanlar bilmiyorlar ne dediklerini, ne lakırtı ettiklerini..
Allah’ın Kitabında yazanı, Peygamberinin (sav) söylediklerini, uyguladıklarını basit ve ucuz tavırlarla açıktan olmasa da, dolaylı yollardan çağ, devir, muhasırlaşma gibi anlamı ucuzlatılmış sözcüklerle inkar edenler elbet sonuçlarına katanacaklar..Allah hidayet versin, küfür ne büyük gayya..
Ailenin önemi onlarca, yüzlerce kez olduğu gibi bir kez daha ortaya çıkıyor..
Ailede verilecek sıkı bir İslam ahlakı dirayetli nesillerin temel dayanağı, sarsılmaz dayanak noktası olacaktır Allah’ın inayetiyle..

Okudunuz mu?  Haramlar Duanın Kabülüne Engel Olabilir Mi?

< zina eden erkek ve zina eden kadının iffetli erkek ve iffetli kadın ile ve iffetli erkek ve iffetli kadının, zina eden erkek ve zina eden kadın ile evlenmesinin haram olması, Hz. Aişe ve İbnü Mes’ud gibi Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Ali‘nin demezhepleridir (4) deniliyor. >
Şu İsimlerin ağırlığı üzerine tartışabilecek bir şahsı muhterem var mı acaba ehl-i sünnet akidesini benimsemiş?

Okudunuz mu?  Müminin ölüme bakışı nasıl olmalıdır? Ölümden korkulur mu? Ümit ve korku arasında olmak ne demektir?

< BİRİNCİSİ: Herhangi bir mümin erkeğin veya mümin kadının, şirk koşan bir kadın veya şirk koşan bir erkekle nikahı sahih olmaz, kesinlikle haramdır, o bir zina olur.

İKİNCİSİ: Zina eden erkek ve zina eden kadın, ayetin nuzul sebebi olan kerhaneciler ve sermaye olarak kullandıkları kadınlar gibi zinayı helal gören veya zinayı hafife alan takımdan ise, haramlığı nass ile benimsenmiş olanı helal kabul etme veya hafife alma küfür olduğu için, bunlar müşrik hükmünde olduklarından, nikahları nikah olmaz, kesinlikle haramdır, müşrik nikahı gibidir.Onun için ayette zina eden erkek ve kadın, müşrik erkek ve kadına denk tutulmuş, "Bu müminlere haram kılınmıştır" buyurulmuştur. Ayet bu iki kısmın nikahının haram oluşuna delildir. Ancak gerçekten tövbe etmiş olanlar başkadır.

Okudunuz mu?  El Öpmek caiz mi?

ÜÇÜNCÜSÜ: Helal sayma veya hafife alma gibi küfür delili olmayarak zinası tesbit olunmuş, önceden de başından hiç nikah geçmemiş ise, iffet sahibi müminlerin bunları nikahlamaları tahrimen mekruh, fakat nikahları sahih olur. ayetin tahriminin bu kısmı içine aldığı hususunda bir çeşit şüphe vardır. Onun için içtihada yol açmıştır. İşte zikredilen ihtilaf, bu kısım hakkındadır. Yalnız Hz. Aişe ve İbnü Mesud ve Bera b. Azib hiçbirisinde nikahlanmayı uygun bulmamış, bu kısmın haramlığını da diğer iki kısım derecesinde tutmuşlardır. >
Şu alıntıdan anlaşıldığı üzere, bazı kimseler haram üzere evlilik yapmışlar ve bu evliliklerini bu şekilde sürdürmekteler ne acı..Allah affetsin..
En iyi ihtimalle bile tahrimen mekruh olan bir fiil.Oysa bu fiil Efendimizin (sav) sünnet-i seniyyesi.Evlilik gibi mubarek bir kurumu bile en iyi ihtimaliyle mekruh eden bir fiiliyatın bazı zevatlarca modernitenin bir getirisi olarak görülmesi ne kadar ahmakça..Yazık…
Rabbim bizleri zinadan, zinaya götürecek yollardan, mecralardan ve dahi zinayı akla getirebilecek en ufak kıvılcımlardan dahi korusun.Amin..

Okudunuz mu?  Namazdan sonra aşir okumanın kaynağı hakkında bilgi verir misiniz?


Soru: Zina yapan birisinin zina yapmayan birisi ile evlenmesi caiz midir?

Ecrinim
Rabbim bizleri zinadan, zinaya götürecek yollardan, mecralardan ve dahi zinayı akla getirebilecek en ufak kıvılcımlardan dahi korusun.
amin..

mühim bilgiler için Allah c.c. razı olsun..


burcealtug
Rabbim bizleri zinadan, zinaya götürecek yollardan, mecralardan ve dahi zinayı akla getirebilecek en ufak kıvılcımlardan dahi korusun.

Okudunuz mu?  Altının zekatı ile ilgili soru ve cevaplar

Ncn
İçimdeki bir huzursuzluktan dolayı yardımınızı istiyorım.utanarak anlatıyorum.ben evlenmeden önce bir başkası ile zina ettim rabbim affetsin. Hata olduğunu biliyordum ama şeytana uydum. Zina sayılması için sünnet yerine kadar uzvun girmiş olması gerekiyormuş sanırım. Bundan tam olarak emin değilim çünkü kızlık zarıma zarar gelmemişti. Ama şüphedeyim. Maalesef aynı kişi İle bir kaç Defe bu hataya düştüm. Tövbe ettim tekrar düştüm. En sonunda bir daha görüşmedik ama en son tövne edip etmediğimden emin değilim. Üzerine sünger çekip o konuyu o şekilde unutmaya çalıştım. Sonra zina etmeyen bir başkasıyla evlendim. Eşimi çok seviyorum. Evlendikten sonra öyle bir hata yapmadım. Eşimle beraber Allah Rıza’sı için çalıştık hep. Allah a yaklaşmak için birbirimizi teşvik ettik ibadette rabbim kabul etsin. Sonra Nur suresinin zina ile ilgili ayetini işittim. Korkuya kapıldım eşim bana haram mı.nikahımız geçersiz mi. Evli kalarak zinakar mı oluyoruz diye. Çok tövbe ettim
Ama ben evlendikten aylar sonra tövbe ettim. tövbe etmekte geç mi kaldım. Nikahım kıyıldığında tövbe etmemiş zina etmiş bir kadındım netice de. Yaptığımı meşru saymıyordum ama üzerine sünger çekerek uzak durmuştum. Layıkı ile tövbe etmeyi bilememiştim. Ya da ihmal etmiştim bilmiyorum. Evleneceğim kişinin bana haram olabileceğini hiç bilmiyordum. Bilsem öncesinde de tövbe ederdim. Lütfen yardımcı olun eşim bana haram mıdır. Böyle bir durumda ne yapmalıyım. Allah Rıza’sı için her şeyi yapmaya hazırım. Evliliğimi sürdürmeli miyim. Yoksa bunu eşime anlatıp sonlandırmalı mıyım. Yeniden Nikah mı yapmalıyım ne yapmalıyım yardım edin lütfen. Çok korkuyorum. Çok huzursuzum. Ne yapacağımı bilemiyorum

Okudunuz mu?  Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır?

arifselim
Eşin sana haram değildir ve nikahınız da geçerlidir. Ordaki ayeti kerimenin anlamı bu değildir. Nikahınız açısından içiniz rahat olsun. Tövbende samimiyetle dur ve asla şeytana ömür boyunca bir fırsat verme. Allah tövbe eden kulunu tertemiz eder.


Kayıtsız Üye
Zina etmiş bir kişi mutlaka zina etmiş yada Allah’ı inkar eden biriyle evlenir deniliyor. Ben cahil bir genç iken böyle bir hataya düşmüştüm, daha sonra kesin bir şekilde tövbe ettim. Evlenene kadar bir kadının elini dahi tutmayacağıma dair tövbe ettim.

Okudunuz mu?  İnsanları Esas Halinden çirkin Görme

Şimdi ben kesin bir şekilde mümin bir kadınla evlenemeyecek miyim?

Benim en büyük korkum Allah’ı inkar eden biriyle evlenmek. Bu konu da bilgiye ihtiyacım var.


Hoca
zina yapan erkek zina yapan kadınla evlenir ama tövbe etmişse artık başka kişilerle de evlenebilir.

Okudunuz mu?  Kelime i şehadet doğru okunuşu

zina yapan erkek zina yapan kadınla evlenir, zina yapan kadinla zina yapan erkekmi evlenir ancak

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapan birisinin zina yapmayan birisi ile evlenmesi caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.