Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:15
Makale
Yönetici

Aşk üç harf tek hece

Aşk üç harf tek hece

lamelif
AŞK ; ÜÇ HARF TEK HECE
Hep bir gerçeği arar insanoğlu yıllardır. Üç harf tek heceye sığdırılmış bir ömürdür aslında bu gerçek. Ömürün adı aşktır, aşkın adı bir ömür. Aşkı sorarsan bir ömür.

AŞK; ellerini açıp hıçkırıklarla Allah’a yakardığın bir anda O’nun için gözünden düşen bir damla yaştır, kulun Allah’a en yakın olma anıdır.
AŞK; ela gözlü sevgililere şiirler yazdırandır, Türk filmlerindeki esas oğlanının son bakışının anlamıdır; aslında hayatın kısacık özetinin adıdır.
AŞK; sınırsız âlemleri sınırlayan çizginin sonunun başlangıç noktasına farkıdır, dert sofrasında yenilen balın o verdiği unutulmaz tadıdır.
AŞK; bir yavru güvercinin kafeslenmiş özgürlüğünün pişmanlığını yaşarken ona takla attırmaya çalışanların onun için değerinin bile bile değersiz görüp kırdıkları kanadıdır.
AŞK; Mevlana’nın bütün insanlığa ”ne olursan ol, yine gel” çağrısının asıl nedenidir, Yunus’un hala birçoğumuz tarafından algılanamayan o mütevazı sevgisidir.
AŞK, Yusuf’un güzelliği, Eyüp’ün sabrı; Ömer’in adaletidir, Kerbela’da İmam Hüseyin’in şehadetidir.
AŞK; anlamayı anlamaktır; anlamdırmaktır anlamayı; kifayetsizdir; sessizdir; bir ömürü temsil etse de sadece tek hecedir.
AŞK; hilalin yıldızla buluştuğu anda gösterdiği o büyük neşedir; gündüz de düşünür Mecnun Leyla’yı ama aşk aslında gecedir.
AŞK; Yesevi’yi 63 yaşında yaşamdan alıp yerin altındaki ibadethaneye çekendir, Evliya Çelebi’yi bütün ömrü boyunca dağ tepe gezdirendir.
AŞK; Fazıl’ın kalemine ”üstad” dedirendir; Akif’e bir ülkenin geleceğini; ”istiklalini”; istikbalini dizelere döktürendir.
AŞK; Türk-İslam davasıdır; kızıl Çin’e özgürlük haykıran Türkistan’dır, hala esaret altındaki Yemen’dir.
AŞK; bedene sokulmuş ruhtur; ruh bedendedir, beden güzeldedir; güzellik ise göze güzeli gösterendir.
AŞK; ”vatan sağ olsun”diyerek şahadete ermektir; bir gül bahçesinin kokusunu duyarak, bir gül bahçesine girer gibi cennete girmektir.
AŞK; tam canın cananın eline uzandığı anda onu tutamaması; elinden kaçırmasıdır; bazen göz göre göre ”ayrılığa” eyvAllah demektir.
AŞK; Kemal Sunal’ın hala bizleri güldüren o eşsiz gülümseyişinin kaynağıdır; Erol Taş’ı kötü adam yapan şeylerin aslında tam karşıtıdır.
AŞK; belki bebekliğimizi beleyip ağladığımız bir tahta beşiktir; belki de günlerimizi kefenleyip tabuta koyduğumuzda o yükü taşıyacak olan musalla taşıdır
AŞK; Karacaoğlan’ın mert sözü; Aslı’nın Kerem’i yakan o iki çift gözü; Veysel’in sazının avazı; yarin kalem kaşıdır.
AŞK; beyitlere sığmayan ululuğun sahibidir; hayata adım atmadan önce aşığın maşuka mutluluk vaktidir

Okudunuz mu?  Televizyon ile ilgili şiir

_________________


Cevap: aşk : üç harf tek hece

EHLİMAN
Aşk denilen şeyin tarifi pek yapılamaz.Fakat herkes bu aşkı tanır ve bilir.Aşkın kendine göre değişikanlatımları olabilmektedir.Fakat aşkı yaşama ve aşkın derecesini bilmek önemli olandır.İnsanların değişik şeylere yada kişilere olan aşkı bir yerde kendilerini anlatmaktadır.

Okudunuz mu?  Çanakkale-Gezi Yazısı

aşk üç harftir, aşk üç harf

Bu kategoride yer alan Konya - Gezi Yazısı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşk üç harf tek hece Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.