Anasayfa
20 Mayıs 2022, 23:20
sizden03
Abone

Boşanıyorum ama çok kötüyüm…

Boşanıyorum ama çok kötüyüm…

inziva
benim bir sorunum var kısaca anlatmaya çalışacam 9 senelik evliyim ve üç kızım var arasıra kavga etsekte ii bir evliliğim olduğunu düşünüyordum ve eşimi seviyordum (belki hala seviyorum ama öfkeliyim)eşim beni aldattı olaydan hemen sonra kavga ettik tabi daha sonra boşanmak isdedi ben hayır diyince kavgaları büyüttü dayak,hakaret,aşağlama beni evden kaçırtana kadar herşeyi yaptı çocuklarımla anneme gittim şuan onlarla yaşıyorum bana davayı açtı ama bunu yapana kadarda beni ve ailemi beni sevdiğine ikna edebilmek içinde çok uğraştı sonrada o kızla evlenmeye kaltı ki daha biz boşanmadık çocuklar onları ne aradı ne sordu hatta ben nafaka falan veremem durumum yok diye bide çıkıştı ama şu ara en büyük sorunun içimdeki öfke ve anlayamadığım kıskançlık galiba çok zoruma gidiyor bu olanlar ağar geliyor bazen ialaç kullanıyorum sakin kalabilmek için ama olmuyor bu içimdeki şeytanla nasıl mucadele edicem ha şimdi diyebilirsiniz senin hiçmi hatan yok var elbet hatasız kul yok ama eşim içki içmez yalan söylemez herkes kadar kız falan böyle şeyler yapmazdı şimdi içki,hap,kızlar,alemler diz boyu çok düşümdüm acaba ben çokmu kötüyümde bu hale geldi bu adam…ama ben zaten affetmeye hazırdım çok seviyordum genede boşanacam diye tutturdu şimdi bide bana etmediği hakaret yokbuda zoruma gidiyor…eşim şuan o bayanla beraber ve bu bayanın annesi vede erkek kardeşi bu durumdan haberdar benle boşanır boşanmaz evlendirmeyi planlıyorlar yani bu işin dönüşü yok benim sıkıntım kendimle çok düşünüyorum çok ağlıyorum engel olamıyorum ve bu durumda kızlarımla sanki yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor bazen boşlukta gibiyim her şeyi sorgular oldum ALLAH hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin dua edin bana arkadaşlar yoksa tutnamıyacakmış gibiyim….

Okudunuz mu?  Dua ederken yanlışlıkla yanlış kelime söyledim ?

ya çok doluyum işte ne yapacam ben…


Cevap: boşanıyorum ama çok kötüyüm…

rönesans
öncelikle geçmiş olsun kardeş size aile huzursuzluğu kötü ama üç çocuk var onları önce düşünmek lazım onların geleceği söz konusu bence acele karar vermeyin erkek için kolay boşanır veya kadın kabul ederse öyle yaşar ya siz bir işle meşgulmüsünüz bunlar hep sorun sizin için zor Allah yardımcınız olsun.


Yanıt: boşanıyorum ama çok kötüyüm…

inziva
boşanmak isteyen eşim zaten hatta boşanmak istemezsem diye beni defalarca tehdit bile etti iş meselesine gelince belli bir işim yok kızlarımın en küçüğü 2 yaşında annem çalışıyor mecburen babam rahatsız çalışamıyor çocuklarla ilgileniyor bende bula bildiğim ev temizliklerine gidiyorum küçük kızımla beraber onu bırakamıyorum bu yüzden bu ara yapabildiğim tek iş bu…


Soru: boşanıyorum ama çok kötüyüm…

rönesans
siz yinede acele etmeyin biraz sabır zamanla her şey halyoluna girecektir selametle


katmer
Allah yardımcın olsun kardeşim imtihan dünyasında yaşıyoruz nefis ve şeytan bizi doğru yoldan ayırmak için çalışıyor rabbim hepimizi sabrederek ve şükrederek imtihanı geçenlerden eylesin

anlattıklarına göre zaten terkedilmeyi çoktan haketmiş biri çokda üzülme
zaten ölümlü dünyada yaşıyoruz ayrılık muhakkak olacak sabret Allah’a sıgın uzaklaş
ancak yakın etrafımdaki tecrübelere dayanarak şöyle bir öneride bulunayım
çocukların vekaletini her anne almak ister çünkü karşındaki insana artık güvenmez canından çok sevdiğin çocukları ona bırakmak istemez
aslında bu durum karşı tarafın daha çok hoşuna gidebilir çünkü eski eş ve çocuklardan tamamen özgür kalacak
ben kısa bir süre sonra geri almak niyetiyle çocukları babaya göndermeni tavsiye ederim tabi babaya geri alma niyetinden bahsetme ki görsün bakalım 3 çocuğun sorumluluğu neymiş nasıl zorluklar yaşadığuını anlasın sende en kısa zamanda bir umreye git
kendini ALLAHA YAKINLAŞTIRACAK ŞEYLER YAP
BİR KURAN KURSUNA BAŞLA
ALLAH CCile aramızı düzeltirsek Oda bizim sorunlarımızı düzeltir bunu unutma

Okudunuz mu?  Herhangi bir tarikata girmek şart mıdır?

Boşanmada önemli dört safha
I. Safha: Şok ve İnkar etmek

Boşanma aşamasında olan çiftler kendilerini bir boşlukta hissederler. Kendilerini o dönemde bir yerlere koymaya çalısırlar. "Acaba yanlışmı yaptım” yada " Kendimize bir şans daha versemiydik” diye düşünürler. Bu dönem aşılması zor bir dönemdir.
Karekteristik reaksiyonlar kendini gösterir. Bunlar:
Düşünceler: kafasından yüzelerce düşünce geçer
„Olamaz, biz çok iyi bir çifttik, biraz daha bekleseydim herşeyi daha farklı yapabilirdik,
Bir şans daha verseydik, Bu bir kriz, belkide tekrar geri döneceğiz „ gibi aklından düşünceler geçer.
Bu safhaya nasıl geldiklerini kendine sorar ve sorgular. Kişi uyuşur, ne yapacağını ne düsüneceğini bilemez. Bulunduğu durumu kabullenemez inkar eder. Bütün vücudunu ağrılar kaplar ve rüyada olmayı ve uyandığında eskisi gibi hayatın devam etmesini diler.
II: Safha: Paramparça Hisler

Okudunuz mu?  Bizler nasıl huşu ile namaz kılabiliriz ?

Bu safha, boşanma aşamasında en kötü giden dönemdir. Boşanmayı kabullenme, bunu görmek bir çok duyguyu bir arada yaşatır. Yasamda büyük bir ameliyat geçirmişte yaraların kapanmasını beklemesi gibidir. Bu operasyonu geçirmemeyi bu yaraları görmememyi tercih eder. Acı ve ağrılara alışmaya ve iyileşeceğine inanmak ister.Kişiye göre verilen reaksiyonlar değisir. Kimilerinde çok ağır, kimilerinde ise hafif geçer. Beklenmeyen boşanmaya ve nedenlerine karşı öfkelidir. Bu öfkeyi etrafindan çıkarmaya çalısır.Birilerini suçlama içerisindedir. Kendisini, eski eşini yada çevresinde neden olabilecek herhangi birini. Ağlama nöbetleri, aşırı yorgunluk hissi, hüzün, sabahları yataktan kalkmakta güçlükler depresyonun belirtileridir.
Çiftlerde ortaya çıkan sorunlar, aslında problem diye görülmeye başladığı zamandan daha önce den de vardır. Fakat yaşam sürecinin çesitli devrelerinde(evlilik, çocuklara olan ilgi, eşlerin iş-meslek rolleri, geleceği yapılandırma)çiftler belirli amaçlar üzerine odaklaşırlar.
Böylece ilişkinin yürümesini engelleyen "şeyleri" göremez ya da görsede farketmemeye, farketsede bir süre sonra bunun değişeceğine kendini inandırmaya çalısırlar. Fakat bu yaşam sürecinde içinde ani ve büyük değisimler, zorlanmalar, kayıplar ve bu sürecinin oturtulmasıyla, kişiler o ana kadar belkide hiç yapmadıkları, yada bazen düşündügü hatta bazen deneyime geçirdigi "kendinin farkındalığı" üzerine yogunlaşmaya başlar. Neden sorusuna bir cevap aramaya başlanir. Bu noktada cevaplarda-sorularda yetersiz kalır. Ağlamaların, iniltilerin,yasın çare etmeyeceğini anlar.
III.Safha: Yeni Durum

Okudunuz mu?  Helekel âlemun illel âmilûn, helekel âmilûn illel âlimûn, helekel âlimûn illel muhlisin. El muhlisîne alâ hatarin azîm

Bu safha da kişiler işlerine daha çok konsantre olurlar. Kendilerini normal hayata döndürmeye çalışıp, karşı cinslere de artık açık olmaya başlarlar. Bu kadar yaşanan üzüntülerden ve çöküşten sonra normale dönme ve kabullenme başlar.

Bu dönem onlar için çözüm üretme dönemidir. Çeşitli çözümler üretirler, yeni sevgilere yelken açmak isterler. Yaşamın devam ettiği, bu döngünün devam edemeyeceğini, normal hayata adapte olmak zorunda olduğunun bilincine varır. Bir çokları bulundukları şehirden kaçmak yada işlerini değiştirmekle çözümleyebileceklerini düşünürler. Bu kaçışın eski çiftlere yalnızlık getireceğini değilde, yeni evin ve işin faydası dokunacağını zannnederler. Ama sonrasında anlarlar, bunun faydasının olmayacağını…Üzüntülü yada kızgın olduğu durumlarda bile rol yaparak duygularını dışa vurmamaya, dizginlemeye çalışır.

IV. Safha : Yeni Arkadaşlıklar

Dördüncü dönem; boşanmayı kabullendikleri, yeni sevgilere açık olduklarını hissettikleri dönemdir. Yalnız yaşamaya alışmışlar ve tekrar insanlara olan güvenlerini geri kazanmaya baslamışlardır. Kendilerinin yaptıkları hataların farkına varmışlar vede kabullenmişlerdir. Kişinin problem çözmeye yönelmesi, cesareti, isteği ve kendisine olan güven duygusu ile orantılıdır. Durumu olduğu gibi kabullenme yeni bir kimlik, kendine güven, kendinden emin olma, bağımsız, bireysellik duygularının yükselmesi ile güven duygusunu yeniden kazanmıştır.
Yaşamlarına yeni bir yol çizmenin zamanı gelmiştir. Bundan sonra daha dikkatli olacak ve daha az hata ile hayatlarını sürdürmek istedikleri dönem olacaktır. Arkadaş çevrisini geliştirmek yeni arkadaşlıklar ve yeni dostluklar edinirler. Ama yeni bir ilişki onlar için erkendir.

Okudunuz mu?  Televizyon izlerken tesbih çekmek

Boşanmadan sonraki vücudun reaksiyonları Belli bir dönem aynı çatı altında yaşayan eşler ayrıldıktan sonra mutlaka duygusal anlamda kendilerini bir boşilukta hissederler. Kendilerine yeni uğraş bulmak isterler bulundukları durumu unutabilmek için. Kimi uyuyamaz kimiside yataktan çıkmak istemez. Sade ve sadece uyumak ister. Ağrılar başlar (baş ağrısı, mide ağrısı, sırt ağrıları gibi). Kimilerinde ishal kabızlık yada alerjiler oluşur. Kişiler konsantrelerini kaybeder. Çok iyi ezbere bildikleri tel numaralarını bile hatırlamayabililer. Randevularını unutur, anahtarlarını kaybederler. Bunlar çok sık görülen durumlardır.Belli bir dönem kendi ile savaşan kişi daha sonra çözümler aramaya başlar.
Vücudun kendine gelmesi ve kendini yenilebilmesi için bol miktarda sıvı tüketilmelidir. Bol su, güzel bir çay ( sakinleştirici bitkisel çaylar ) olabilir.
Düzenli uyumalı ve düzenli beslenmeli az miktarda da olsada …. Bunlar vücuda yardımcı olacaklardır
alıntı


ceylan_47
Allah yardımcın olsun kardesim ,Üzmegin kendinizi bakin Aileniz yaninizda baskalarin babasi annesi kizlarini eve almiyorlar ,sart olarak ya cocuklararinizi biracaksiniz, yada bize gelmegin diyorlar . siz oyandan sanslisiniz .bence o evlenecegi kizin yanina gidin o kizida uyarin belki vazgecer esinizle evlenmekten .birde eğer bilerek o kiz esinizle evlenirse inanin ki o evlilikten hayir gelmez ,Allah yar ve yardımcıniz olsun


inziva
ben kısa bir süre sonra geri almak niyetiyle çocukları babaya göndermeni tavsiye ederim tabi babaya geri alma niyetinden bahsetme ki görsün bakalım 3 çocuğun sorumluluğu neymiş nasıl zorluklar yaşadığuını anlasın

Okudunuz mu?  İslamda miras hukuku ile ilgili sorular ve cevaplar

bunu bende düşündüm ama eşim ki ben ona böyle hitap etmek istemiyorum artık MİHMAN diyorum ona ya arabada ya arkadaşlarında yatıp kalkıyor evede kalmıyor çünkü annemim evi benim eski evim diyim aynı sokakta…zaten eve gelsede sabha karşı içkili geliyor hap falan kullanıyormuş ona çocuk değil mendil bile emanet edilmez bence…

yazı için ayrıca teşekkür ederim tekrar tekrar okuyacam ALLAH razı olsun…


inziva
Allah yardımcın olsun kardesim ,Üzmegin kendinizi bakin Aileniz yaninizda baskalarin babasi annesi kizlarini eve almiyorlar ,sart olarak ya cocuklararinizi biracaksiniz, yada bize gelmegin diyorlar . siz oyandan sanslisiniz .bence o evlenecegi kizin yanina gidin o kizida uyarin belki vazgecer esinizle evlenmekten .birde eğer bilerek o kiz esinizle evlenirse inanin ki o evlilikten hayir gelmez ,Allah yar ve yardımcıniz olsun

bahsi geçen kız beni tanıyor çocuklarımıda herşeyin farkında yani eşim onların evinde tadilat için gitmişti bu vesile ile tanıştık kızın babası öldü baş sağlığına gittik falan yani bile bile yapılıyor bu …ALLAH razı olsun


katmer
ALLah cc hepimizden razı olsun inş bir çıkar yol bulursunuz Allah cc onada hidayet versin doğru yola döndürsün inş


mızrap
Allah yardımcın olsun kardeşim yaşadığın şeyler çok acıymış çocuklarına bu durumu yansıtma inşAllah çocuklarının yanında eşin hakkında konuşma kardeşim yoksa çocuklarının içinde ilerdeki yaşamlarında sorunlar oluşur Allah korusun. Eşini ve birlikte olduğu bayanı Rabbim ıslah eylesin yuva yıkanın yuvası olmazmış kardeşim kendini üzme çocukların için Rabbimize sığın dua et. Rabbim çocuklarınla birlikte hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Okudunuz mu?  Maaşlı askerlik caiz midir

inziva
ALLAH razı olsun kardeşim dualarınızı eksik etmeyin inşl ıslah olurlar RABBİM en iyisini bilir…


babireyyan
yazık ya üzüldüm valla,, Allah kahru perişan etsin o adamı o birlikte olduğu kadını da kahru preşian etsin kocan inşAllah sana muhtaç olurda yerlerde sürünür kuusra bakmayın ama bu beddualar az bile Rabbim çocuklarınızın ve sizin yardımcınız olsun Hakkınızda hayırlısı buymuş demek ki ya daha kötüsü olsaydı Ne geliyorsa Allah’dan geliyor çok üzüldüm Belki ilerleyen zamanlarda pişman olur inşAllah konuşup hallederseniz ama dediğim gibi Allah kahru preşian etsin ikisini de çocuklarınız bile varmış daha ne diyeyim Allah’dan da mı korkmuyor çocuklarını hiç mi düşünmüyor

Kırıcı sözlerim oldu ama hak ediyor siz de üzülmeyin Dua edicem sizin için her namazımda


Sedanur
< benim bir sorunum var kısaca anlatmaya çalışacam 9 senelik evliyim ve üç kızım var arasıra kavga etsekte ii bir evliliğim olduğunu düşünüyordum ve eşimi seviyordum (belki hala seviyorum ama öfkeliyim)eşim beni aldattı olaydan hemen sonra kavga ettik tabi daha sonra boşanmak isdedi ben hayır diyince kavgaları büyüttü dayak,hakaret,aşağlama beni evden kaçırtana kadar herşeyi yaptı çocuklarımla anneme gittim şuan onlarla yaşıyorum bana davayı açtı ama bunu yapana kadarda beni ve ailemi beni sevdiğine ikna edebilmek içinde çok uğraştı sonrada o kızla evlenmeye kaltı ki daha biz boşanmadık çocuklar onları ne aradı ne sordu hatta ben nafaka falan veremem durumum yok diye bide çıkıştı ama şu ara en büyük sorunun içimdeki öfke ve anlayamadığım kıskançlık galiba çok zoruma gidiyor bu olanlar ağar geliyor bazen ialaç kullanıyorum sakin kalabilmek için ama olmuyor bu içimdeki şeytanla nasıl mucadele edicem ha şimdi diyebilirsiniz senin hiçmi hatan yok var elbet hatasız kul yok ama eşim içki içmez yalan söylemez herkes kadar kız falan böyle şeyler yapmazdı şimdi içki,hap,kızlar,alemler diz boyu çok düşümdüm acaba ben çokmu kötüyümde bu hale geldi bu adam…ama ben zaten affetmeye hazırdım çok seviyordum genede boşanacam diye tutturdu şimdi bide bana etmediği hakaret yokbuda zoruma gidiyor…eşim şuan o bayanla beraber ve bu bayanın annesi vede erkek kardeşi bu durumdan haberdar benle boşanır boşanmaz evlendirmeyi planlıyorlar yani bu işin dönüşü yok benim sıkıntım kendimle çok düşünüyorum çok ağlıyorum engel olamıyorum ve bu durumda kızlarımla sanki yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor bazen boşlukta gibiyim her şeyi sorgular oldum ALLAH hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin dua edin bana arkadaşlar yoksa tutnamıyacakmış gibiyim….

Okudunuz mu?  Boy uzatma ameliyatı caiz mi

ya çok doluyum işte ne yapacam ben >

Allah cc yar ve yardımcın olsun. bu hayatta herkesin bir sınavı var senin sınavında bu şekildeymiş. Rabbim hayırlı sınavlardan geçirsin, eşini ve o kadını ıslah eylesin.
bol bol dua et ve Allah’a sığın Rabbim her şeye kadirdir.
çok iyi bir dostun arkadaşın varsa onunla sıkıntını paylaş seni biraz rahatlatır.
çok zor durumda ve bunalıma girdiğini düşünüyorsan bir psikoloktanda yardım alabilirsin.

Okudunuz mu?  Şirk koşan nasıl müslüman olur?

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah’a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahhartehu ve te’hîra mâ acceltehu."

"Allah’ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah’ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te’hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te’hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."


inziva
arkadaşlar desteğiniz ve dualarınız için ALLAH razı olsun düzelicem elbet ama sancılı olacak gibi dün eşimi ve beraber olduğu kişiyi gördüm berbat bir andı ben kucağımda kızımla işten geliyorum o arabasında onunla geziyor kızım arabayı tanıyıp aa bak babam dedi işte o an yıkıldım ya ALLAH ıslah etsin neyi hak ediyolarsa en kısa zamanda vresin…


Desert Rose
Bu yaşamış oldukların hiçte kolay değil Allah c.c yardımcın olsun….Ama şunu hiç birzaman unutma kardeş insanın başına gelenler ezelden kudret kalemiyle yazılmıştır
kadere inanmak imanın şartlarından birtanesidir Herşeyi ezeli ilmiyle bilen Allah c.c.nun izni olmadan bir yaprak bile kımıldayamaz hepimiz buna iman etmişizdir.Belki bu müsibetin ardında saklı hayırlar vardır bizler bilmeyizde Allah’u Teala bilir. sana düşen Sabır,Sabır,Sabır inşaAllah kazanan sen olursun ama sabır…. isyan yok serzeniş yok
Çocuklarının yanında başını dik tut onların yanında kolunu,kanadını düşürme güçlü ve neşeli ol, olamıyorsan bile en azından öyle görün aksi takdirde onların psikolojilerini bozarsın ve ileriki hayatlarının mahvolmasına sebeb olursun sonuçta evlatlarındanda olursun Allah c.c korusun maddi yaralar çabuk kapanır ama manevi yaralar durmadan deşilir. Allah’ın da yardımıyla inşAllah en az zararla atlatırsın Allah c.c yardım etsin geçmiş olsun kardeşim Selam ve dua ile


muhasebeci
vay be üzücü bir durum.ayrıl gitsin insanların düzelir demesine bakma hapçı adam düzelse ne kadar düzelir .Allah yardım eder sana..

Okudunuz mu?  Allah'a bir şey emanet edilebilirmi ?

inziva
desert.rose -muhasebeci

ALLAH razı olsun dualarla ayaktayız zaten…


bosaniyorum cocugum var, bosaniyorum, Zina yapan evli kadan bunalimdayim

Bu kategoride yer alan Eşine dübürden yanaşan kişi cennet yüzü görmeyecekmiş ve ömür boyu cünüb gezecekmiş başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşanıyorum ama çok kötüyüm… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.