Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:46
Sohbet
Yönetici

Allah kabul buyurmayacağı duayı ettirmez

Allah kabul buyurmayacağı duayı ettirmez

dilek74
Allah kabul buyurmayacağı duayı ettirmez.


Cevap: Günün Sözü

alpgirayhan
dilek çok tartışmalı bir günün sözü oldu bu : ) sayfalarca kavga ederler bu konuya : ))

bu arada 200. mesajım mum sema ailesine ve bana hayırlı uğurlu olsun : )

Okudunuz mu?  Pazalamacı Çocuk - tiyatro metinleri - tiyatro metni - oyunlar, skeçler, piyesle

Yanıt: Günün Sözü

ugurlu
Aslında böle bir kural yok. Ama düşünce olarak kabul edilebilir.Hani şöle derler kabul olmayacak duaya amin denmez diye. Duanın kurallarındandır olabilecek şeylerin istenmesi gerekir. Mesela: güneşi doğdurtma Allahım desek abesle iştigal olur.


Soru: Allah kabul buyurmayacağı duayı ettirmez

Hoca
< Allah kabul buyurmayacağı duayı ettirmez >
İmam Rabbaninin bu konudaki sözleri ise şöyledir:
"Bir şeyi istemek, ona nâil olmak (onu elde etmek) demektir; Zirâ Allahû Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." İmamı Rabbani
Unutmamak gerekir ki Allah, insanın aklından geçirdiği dua mahiyetindeki tek bir düşünceyi dahi karşılıksız bırakmaz. Duaya icabet, duanın aynen gerçekleşmesi anlamına gelmez. "İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua eder, insan pek acelecidir." (İsra Suresi, 11) ayetinden de anlaşıldığı gibi kişi, kendisine zararı dokunacak bir konuda dua edip, bunun hiç farkında olamayabilir. Allah duasına istediği yönde icabet etmediği için, duasının kabul olmadığını zanneden kişi, büyük bir yanılgı içindedir. Zira Allah merhametinden dolayı, kulunun hayrına olacak şekilde duasına icabet etmiştir.
Duada istenilen şeyin geciktirilerek verilmesi, ya da istenilen yönde icabet edilmemesi Allah’ın, kullarının sabrını ve tevekkülünü bir denemesi ve onları imani yönden olgunlaştırması anlamına da gelebilir. (Allah en doğrusunu bilir)

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz SAV ve yemek duası

alpgirayhan
ben sana bu konuda katılmıyorum hocam

Çünkü dua etmek kulun fiilinde özgür olduğu hesaba çekileceği daireye girer bundan dolayı buna Allah Azze Ve Celle’nin müdahalesi yoktur! "İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua eder, insan pek acelecidir." (İsra Suresi, 11) Allah Azze Ve Cellenin duaya herhangi bir müdahalesi olmadığını bu ayettede görüyoruz. Birine haksız yere şerrine dua edersek ondan hesaba çekileceksek Allah Azze Ve Cellenin Müdahalesinin Olmaması Gerekir. Özgür İrade İle yapması Gerekir İnsanın Bunu. (Allah En Doğrusunu Bilir)

Okudunuz mu?  Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmak(!)

Ve’sSelam


güleda
ben ," Allah kabul etmeyeceği namazı kuluna kıldırtmaz" olarak biliyorum..
dua ise gerçekten tartışmalı bir kavram bence


dilek74
selam

Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.


dilek74
Bu sözü hayırlı edilen dualar üzerine yazdım…

hem Allah istemediğini kuluna istetmezmiş…Allah bizim için iyi şeyler ister…

Okudunuz mu?  Karım açık giyiniyor ne yapmalıyım

Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez, Allah nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmez, Allah nasip etmeyeceği bir şeyi hayal ettirmez

Bu kategoride yer alan Pazalamacı Çocuk - tiyatro metinleri - tiyatro metni - oyunlar, skeçler, piyesle başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah kabul buyurmayacağı duayı ettirmez Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.