Anasayfa
23 Temmuz 2022, 5:36
Ticaret
Yönetici

Ticarette yüzde yüz kar caiz mi? Ticarette kar oranı ve ticaret ahlakı hakkında bilgi

Ticarette yüzde yüz kar caiz mi? Ticarette kar oranı ve ticaret ahlakı hakkında bilgi

ravza 2
Yâ Rabbî! Ticaret ehli kardeşlerimizi, hadîs-i şerîfte buyurulan elinden dilinden mü’minlerin istifade ettiği kullarından eyleyip vatan ve milletimiz için hayırlı kimseler eyle!.. Her iki cihanda da rahmet ve berekete vesile olacak amel-i sâlihlere müyesser kıl!
Selam ve dua ile Sorularla İslamiyet Editör

Okudunuz mu?  Bir işi yaparsam bütün sevaplarım silinsin diye yemin ettim tutamadım,durum ne olur?

Yâ Rabbî! Ticaret ehli kardeşlerimizi, hadîs-i şerîfte buyurulan elinden dilinden mü’minlerin istifade ettiği kullarından eyleyip vatan ve milletimiz için hayırlı kimseler eyle!.. Her iki cihanda da rahmet ve berekete vesile olacak amel-i sâlihlere müyesser kıl! ….RABBİM razı olsun aydınlatıcı bilgiler


Yorum: Ticarette yüzde yüz kar caiz mi? Ticarette kar oranı ve ticaret ahlakı hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
5,ytl ye aldığım ürünü 60,ytl ye satmak günahmış harammı

Okudunuz mu?  Hemcinse duyulan ilgi yani escinsellik fıtri midir yaratılıştan mıdır

Yorum: Ticarette yüzde yüz kar caiz mi? Ticarette kar oranı ve ticaret ahlakı hakkında bilgi

arifselim
Aldığın bir ürünü çok daha pahalıya satman haram değildir ama asıl haram olan, hile yapmak ve ürünü zamanında halka lazım olmasına rağmen satmayıp en zor dönemlerde pahalıya satmaktır. Kısaca, müşteriyi aldatacak kadar fahiş bir fiyatla malı satmak caiz değildir.

Okudunuz mu?  Niyetlenirken adak olsun deyip demediğimi de hatırlamıyorum. Bunun hükmü nedir?

Acaba hak yedim mi?

Simsek5861
Allah‘ın selamı üzerinize olsun. Selamlar. Benim bir sorum olacaktı aslında bir sıkıntı yok fakat yinede soracağım. Bir oyunda hesabımı 85 tl ye satacaktım banka komisyon felan kesti 85 tl yerine elime 70 tl geçti birazda ucuzdan bırakıyordum hesabı. Alıcı arkadaşa söyledim 20 lira daha attı. Onu daha çekmedim büyük ihtimal ondada komisyon kesecek 10 tl alabilcem. Yani arkadaş bana 20 tl daha fazla attı. Onun hakkına girmiş oldum mu ? Kendisinden helallikte istedim. Hakkım helal olsun dedi bana. Bir sorun varmı acaba.?

Okudunuz mu?  Muhasibi ne demektir?

arifselim
Aleykum selam. Alışveriş yaptığın kişi bu durumu bilsin yani bilgisi dahilinde olsun ve hakkını helal etsin. Böyle olursa helal olur. Yoksa anlaştığınız fiyattan başka bir kuruş fazla almak helal değildir.


Kayıtsız Üye
Okulda Kantin yok bende kekleri 35-40kr den alıp 1tl ye satıyorum 100 de 100 geçiyor bu caizmidir.

Okudunuz mu?  Gençlikte işlenen günahlardan endişe durmak

imam
< 100 de 100 geçiyor bu caizmidir.
>

Kar sınırı yok dilediğiniz fiyata satın.


Omer Faruk
Eğer öğrencilerin okul dışına gidip başka yerden alma şansı yok ise ve sen de bundan faydalanıyorsan sakın böyle bir şey yapma. Bu bir çeşit “ihtikar” (karaborsacılık) olur. Nitekim Peygamber efendimiz; Bir kimse gıda maddelerini alıp, pahalı olup da satmak için kırk gün saklarsa, hepsini fakirlere dağıtsa, günahını ödeyemez. buyurmaktadır. Evet sen saklamıyorsun ama çocukların alternatifsizliğinden istifade ediyorsun.

Okudunuz mu?  Tuvalette Temizlenirken Kötü Hissediyorum. Gusül Gerekir Mi?

Ama çocukların dışarı çıkma alternatifleri var da seni tercih ediyorlarsa bunda bir beis yoktur. Rahatça istediğin fiyata satabilirsin.


Kayıtsız Üye
piyasada tekel varsa bire mal edip 100 e satarsa ve insanların başka alternatifi yoksa ne olacak.yani fahiş fiyat diyemezsiniz çünkü başka satıcısı yok.o zaman ne olacak.
Asıl mesele o devirde ileri gelenlerin hepsi ticaretçiydi.sıkıysa kar marjını belirliyecek ayet gelsin.Emevi zihniyetini terkedin .çünkü onlar kuranı kerimi işlerine gelir şekilde değiştirdiler.

Okudunuz mu?  Tuvalette yemek yemek caizmi?

Kuarı kerim adaletten bahsediyor ama kar marjını vermiyor.adaletin tarifini yaparmısınız


mum
< piyasada tekel varsa >
Karaborsa zaten haramdır bu bütün fıkıh kitaplarında yazılıdır.
Bizim söylediğim tek elde olmayan yani bir ürünün herkeste olduğu dönemlerde kişinin malını dilediği fiyata satmasıdır. Bu tüm alimlerin ittifakıyla caizdir.
< Emevi zihniyetini terkedin .çünkü onlar kuranı kerimi işlerine gelir şekilde değiştirdiler. >
Hakaret için sağol ahirette görüşürüz.
< Kuarı kerim adaletten bahsediyor ama kar marjını vermiyor. >
Kurandaki adalet kavramından mı çıkaracaksın kar oranını?
Biraz delilleriyle fıkıh okuyun zihniniz gönlünüz açılsın

Okudunuz mu?  Düğünlerde çalgı çalmak harammıdır?

islamda ticarette kar oranı yüzde kaçtır, ticaretin yüzde kaçı helal, ticarette yüzde kaçtan sonrası haram

Bu kategoride yer alan Sabah erkenden dükkan açmanın fazileti var mıdır? Rızık erken dağıtılır, hadisi sahih midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ticarette yüzde yüz kar caiz mi? Ticarette kar oranı ve ticaret ahlakı hakkında bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.