Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:28
Oruc
Yönetici

Adetım bitti sekiz gün temiz kaldım yine adet oldum oruç tutuyordum

Adetım bitti sekiz gün temiz kaldım yine adet oldum oruç tutuyordum

Kayıtsız Üye
ben adetım bitti sekiz gün temiz kaldım yine adet oldum oruç tutuyordum tutabilirmiyim namaz kılabilirmiyim özürlü sayılıyormuyum saygılar sunarım acil cevap bekliyorum


Cevap: adetım bitti sekiz gün temiz kaldım yine adet oldum oruç tutuyordum

imamhatipli42
Eğer adet gününüz gelmediyse istihaze (özür) olarak değerlendirilir.

Okudunuz mu?  Oruç kaç yaşında farzdır

Oruç tutup namaz kılabilirsiniz. Yalnız her namaz vakti için abdest almanız gerekir.


Yanıt: adetım bitti sekiz gün temiz kaldım yine adet oldum oruç tutuyordum

İsrâ
10 günden fazla olan adet günleri özür sayılır. İki adet halinin arasında 15 gün geçmişse ondan sonra gelen kan hayız kanı olarak değerlendirilir.

Okudunuz mu?  Ramazan Ayı İle İlgili Kıssadan Hisse Hikaye

Hanefilerce: Özürlü kadıntemiz kadın hükmündedir. Yani namazını kılar, orucunu tutar, Kur’an okur, cinsel temasta bulunabilir. ancak her namaz için bir abdest alıp, gusletmesine gerek yoktur. Özürlü kadın, abdest almadan önce tenâsül organını iyice yıkar ve temizbir bezle iyice kendini korur. (İzahlı Kadın İlmihali, Asım Uysal, Mürşide Uysal, Uysal Yayınevi, 2001, 11.Baskı )

Okudunuz mu?  Oruçlu Birisi Çocuğunu Öperse Oruç Bozulur mu?

Cevap: adetım bitti sekiz gün temiz kaldım yine adet oldum oruç tutuyordum

Kayıtsız Üye
ben 11 gün ara ile adet oldum yinede oruç tutabilirmiyim aceba lütfen cevap verirmisiniz


adetim bitti 1 hafta sonra tekrar oldum, adetim bitti tekrar adet oldum oruc tutabilir miyim, adet biti 8gun oruc tutum sonra adet

Bu kategoride yer alan Oruçken masturbasyon yaptım ama orucu bozduğunu bilmiyordum sizce orucum bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetım bitti sekiz gün temiz kaldım yine adet oldum oruç tutuyordum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.