Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:01
missa92
Abone

Peygamber efendimiz s.a.v şeytanı nasıl tarif etmiştir

Peygamber efendimiz s.a.v şeytanı nasıl tarif etmiştir

Kayıtsız Üye
peygamber efndimiz sav.şeytanı nasıl tarif etmiştir


Cevap: Peygamber efendimiz s.a.v şeytanı nasıl tarif etmiştir

Efdal
Peygamber efendimiz s.a.v şeytanı tarifi

956 Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem’in zevcesi Safiyye radiya’llâhu anhâ’dan rivâyet olunduğuna göre, Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem Ramazan’ın aşr-ı ahîrinde mescidde i’tikâfta iken Safiyye (Hazretleri) Resûl-i Ekrem’i ziyâret etmişti. Bir saat nezd-i Peygamberî’de görüştükten sonra avdet etmek üzre ayağa kalkmış, Resûlullâh da onu menziline geçirmek üzere onunla berâber kalkmış. Ümm-i Seleme’nin odası önündeki mescid kapısına geldiğinde Ensâr’dan iki kimse oradan (acele) geçmişti de Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem’e selâm vermişlerdi. Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem bunlara:
– Acele etmeyiniz, durunuz! Yanımdaki kadın, Safiyye bint-i Huyey’dir, buyurdu. Bu iki Ensârî zât: Yâ Resûla’llâh! Biz Cenâb-ı Hakk’ı, (Resûlünün lâyık olmıyan bir harekette bulunmasından) tenzîh ederiz, dediler. Ve (Resûl-i Ekrem’in Safiyye’nin ta’yîn-i hüviyetine mecbûriyet his etmesi), bunlara ağır geldi. Bunun üzerine Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem:
– Şeytan, insa (n vücûdü) nde (deverân eden) kan mesâbesindedir. Ben, sizin (temiz) gönüllerinize Şeytanın (kötü) bir şübhe atmasından haklı olarak korktum, buyurdu.

Okudunuz mu?  İnternette göz zinası

1353 Ebû Hüreyre radiya’llâhu anh’den rivâyete göre, Resûlullâh salla’llâhu aleyhi ve sellem şöyle demiştir:
Sizden her hangi birinize şeytan gelir de: (Şunu) böyle kim yarattı?, (Şunu) böyle kim yarattı?, En sonu: Rabb’ini kim yarattı? d (iye vesvese ver) ir. İmdi şeytanın vesvesesi Rabb’ınıza kadar erişince o vesveseli kişi hemen "Eûzü bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm" di (yerek Allâh’a sığın) sın!. Ve vesveseye son versin!.

Okudunuz mu?  Anne ile ilgili hadisi şerif

1359 Ebû Hüreyre radiya’llâhu anh’den Nebî salla’llâhu aleyhi ve sellem’in:
"Sizin biriniz uykusundan uyanıp da abdest aldığında burnundaki nesneyi nefesiyle üç def’a dışarı çıkarsın!. Çünkü şeytan uyuyanın genzinde geceler" buyurduğu rivâyet olunmuştur.


şeytanın tarifi, peygamber efendimizin şeytan tarifi, peygamber efendimizin şeytanı tarifi

Bu kategoride yer alan Bütün arapça kelimeleri karşılıklı türkçeli koyunuz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimiz s.a.v şeytanı nasıl tarif etmiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.