Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:52
anket
Yönetici

İslami forumlar ve mumsema.com u kıyaslayalım (anket)

İslami forumlar ve mumsema.com u kıyaslayalım (anket)

Şema

Esselamu Aleykum

merak ettiğim bir şey var. devamlı girdiğiniz dini forumlar ile mumsema.comu kıyasladığızda hangi farklılıkları görüyoruz.

Şekli, yöneticleri, üyeleri, hareketliliği, konu başlıkları, gündemi vs…

yorumlarınız bekliyorum.

not: site ismi vermeyelim


Cevap: İslami forumlar ve mumsema.com u kıyaslayalım (anket)

rönesans
Girdiğim iki site daha var biri iyi öbürünü beğenmiyorum
akıl karıştırıyolar dinimi bilmesem yanlışlıklara düşebilirim bilmeyen için kötü mumsemaya gelince fikirlerimizin bazıları uyuşmuyor ama genel olarak bakılırsa bence çok yararlı bir site
🙂


Yanıt: İslami forumlar ve mumsema.com u kıyaslayalım (anket)

Amenna
Geniş içeriğiyle diğer sitelerden oranla daha ön planda olduğunu düşünüyorum.Bir site kurucusunun foruma gözü gibi baktığınıda mumsema.com’dan başka bir forumda görmedim.(:Bu da bu forumun ayrıcalığı olduğu gibi ilginin de yoğun olduğunun göstergesi.
Hareketliliği konusunda da tabii yine gördüğüm siteler arasında en önde..


Soru: İslami forumlar ve mumsema.com u kıyaslayalım (anket)

esin-ti
ben başka islami site bilmiyorum açıkçası.yani buraya ablam vasıtasıyla üye olmuştum.(Allah , ablamdan razı olsun:))diğer sitelere de arada bir bakıyorum ama pekde hareketli değiller.

mumsema ,
bir numara ..:);)


uyku_tutmaz
Cidden en iyisi. Mum ve mumsema olduğu sürece bu forum en iyi olarak kalır..

Okudunuz mu?  Sizce günlük hayatımızda kullandığımız manasını bilmeden sorumsuzca söylediğimiz sözler nelerdir.

Abdullatif
Allah kurucularından ebeden razı olsun.Zaman zaman, bazı meseleler, forumda yazılanlar, kafamı karıştırsa da, üzülmeme sebep olsa da yöneticilerin bu işi hiçbir maddi çıkar beklemeden sırf Allah’ın rızasını gözeterek yapmaları, pek çok konu hakkında fikir sahibi olmamı sağlaması, günümüz müslümanlarının en yaygın problemlerinden birisi olan, sanal alemde islami birliktelik/arkadaşlık saçmalıklarına en ufak taviz dahi vermemesi, geniş bir arşive sahip olması, sorulan soruların samimiyetle faydalı olabilmek için mümkün olan en kısa zamanda cevaplandırılması ve son olarak dolu, bilgili ve hassas üyelere sahip olması hasebiyle acizane görüşüm, mumsema gördüğüm en yararlı site. Allah ebeden razı olsun, gayretinizi arttırsın inşAllah..


Rüyet-iTaksîr
Benim uyesi oldugum bir site daha var. Acikcasi o sitede konu bakimindan bu kadar hareketlilik olmasada sunu itiraf etmem gerek orda ozellikle Tasavvufa ve Tasavvuf buyuklerine buyuk saygi duyuluyor.

Bu sitede arkadaşların bazi konular dedigi genelde Tasavvuf ve Tasavvuf buyuklerinin konulari. Ben Tasavvuf ehli olmadigim halde elestirenler (Bazen hakikaten çok sert oluyor) biraz daha dikkat edebilirse ben daha da çok sevinicem.

Sunuda unutmamak gerek elestirenler için. Eger elestirdikleri konu doğru ise mubarek hayatda olmadigi için giybet yapmis oluyorsunuz, fakat eğer elestirdikleri yanlis ise (yani siz soylenenleri yanlis anlamissaniz) hem giybet hemde iftira etmis oluyorsunuz. Bu hakikaten bana gore tehlikeli is (Yani birini elestirmek heleki hayatda degilse bende bu sebeple tasavvufa karsi cikan alimlere hicbirsey soylememek için gayret gosteriyorum) zira geri donusu yok.

Okudunuz mu?  En çok sevdiğiniz kitap türü hangisidir?

Geri donus sadece Ahiret gunu Allah c.c. huzurunda o mubaregin yuzune bakip ayni seyleri Allah c.c. huzurunda mubaregin yuzune karsi olucak. Ve olurda Allah c.c. buyurursa ki sen bu halinle bu kulumun demek istedigini gercekden anlayabildin mi? diye sorarsa RAB bim o zaman cevap ne verilir bilemiyorum..

Neyse siteye gelirsek site hakikaten hareketli ve gercekden faydali konular var. Sorulan sorulara istisnasiz cevap veriliyor verenden yada verenlerden Allah c.c. razı olsun. Icerik genis her turlu konuyu bulabilirsiniz. (Aslinda birazda bilimsel konular yayinlansa yada yayinlaniyor ben goremedim daha)Genel manada gorusum olumlu.


Şema

bütün cevapları okudum.
Olumlu-olumsuz bütün yazdıklarınızı dikkate alacağız inşAllah.
Ankete katılan ve fikir belirten tüm kardeşlerden Allah razı olsun


Hasret Rüzgarı
başka girdiğim dini site yok bazen konu ararken denk gelen siteler var ama sadece var tam anlamında dini değil içinde eğlenmek amaçlı yapılan bölümler daha ön planda gördüklerim arasında tek dini sitelerin arasında birinci mumsema.com inşAllah hep öle kalır sitemiz

Okudunuz mu?  Sizce insanlar neden bu kadar başörtüsüne karşı?

şunu demeden edemiceğim mum mumsema hocalar gibi dini bağlı dindar insan görmedim bu sitede emeği geçen herkesden Allah ebeden razı olsun.


mızrap
Bana göre çok iyi bir site başka islami forumlara eğer bir şey araştırıyorsam google dan o zaman bakıyorum ama hiçbirine üye değilim zaten aradığım şeyleri hep mumsemada buluyorum çok hareketli bir site durgunluğu sevmiyorum bu özelliği benim hoşuma gidiyor. Allah kuran hocalarımızdan razı olsun iyiki böyle güzel bir site var


lamelif
hani misafirlige gideriz bir müddet sonra gözümüz saate takılır evimizin o eşsiz atmosferini özleriz yyaaa hani o rahatlıgı hiç birşeye degişmeyiz yyaaa
hiç abartısız ben mumsema.com,u evim gibi görüyorum ve hiç bir forumda sitede mumsema.com ,daki huzuru bulamıyorum ama mumsema.com,da aradıgım herşeyi bulabiliyorum tıpkı benim odam gibi burayı seviyorum her akşam hiç ihmal etmeden onlayn oluyorum mumsema.com,da emegi gecen ve bana tahammül eden görevli abilerime ablalarıma teşekkürü borç bilirim ALLAH (c.c.) yar ve yardımcınız olsun


czacar
ben bu siteden öğrendiklerimle yol alıyorum ALLAH CC herkesten razı olsun diğer siteler kafa karıştırıyor hele benim gibi cahiller ama burada çıkar menfaat yok kimi konular tartışılsada doğru yol bulunuyor.bizlerin sorduklarına cevap verenlerin ALLAH CC ilmini arttırsın inşaALLAH amin

Okudunuz mu?  Fatiha'nın Anlamını Biliyormuyuz ?

tdm77
Lütfen cahil demiyelim. cahilin acılımı çok farklı. bilgisiz demek lazım…


arbekbey
Sitemiz çok hareketli ,çok güzel ,devamlı yeni konular açılıyor ,yeni bilgiler öğreniyoruz.Tek şikayetim, bazı arkadaşların kasıtlı ya da bilmeyerek sistemli bir şekilde tasavvufa ve tasavvuf büyüklerine dil uzatmalarına müsade edilmesidir.Site yetkililerinin bu rahatsızlığımıza kayıtsız kalmamalarını temenni ediyoruz.


Şema
< Sitemiz çok hareketli ,çok güzel ,devamlı yeni konular açılıyor ,yeni bilgiler öğreniyoruzTek şikayetim, bazı arkadaşların kasıtlı ya da bilmeyerek sistemli bir şekilde tasavvufa ve tasavvuf büyüklerine dil uzatmalarına müsade edilmesidirSite yetkililerinin bu rahatsızlığımıza kayıtsız kalmamalarını temenni ediyoruz >
Kardeş maalesef tasavvuf ehli olmaynalara, tasavvuf ehli olmayanlarda olanlara yükleniyorlar. bu her yerde böyledir.
yönetimden böyle durum gördünüz mü?

ankete katılan herkese teşekkür ederim


Burcu
bende şimdi ankete katıldım başka girdiğim adres yok burası bence 1 numara


vuslat93
mumsemadan başka site bilmiyorum bu siteyide arkadaşım tavsiye etmişti heleki de etmiş

Okudunuz mu?  Cehennemden Korkuyor Musunuz?

^^SiNeM^^
Sadece mumsemaya üyeyim ama diğer sitelerede bakmıyor değilim.Fakat kendimi kaybettiğim tek site desem yeridir.Bir şeye bakmak istediğimde önüme çıkan herşeye bakmaktan asıl bakmam gerekeni unutuyorum:)
Saatin nasıl geçtiğini bilmiyorum bile.Rabbim kuruculardan,emeği geçenlerden ve üye herkesten razı olsun ve yokluğunuzu göstermesin(amin)
Kısacası Mumsema 1 numara


menzil_guller
sitenin hareketli olması,kaynaklarıyla beraber, islami paylaşımlar dolayısıyla ,zengin bir içeriğe sahip olması, en önemlisi site yöneticilerinin(ki baş, idareci çok önemli)şuurlu kardeşlerim olması beni bu siteye bağladı.hoşuma gitmeyen durumlar olsada ,sorulan sorularda (öğrenmek amacı ilemi yoksa farklı bir düşünce ilemi soruluyor bunu bilmiyorum sadece araştırma ve ilmihal okuma özürlüyüz hazır cevaplar işimize geliyor diye düşünüyorum)hoş olmayan sorular olsada ,bazı kardeşlerimiz birbirlerine karşı olumsuz sözler sarfetsede bence çok güzel.:)forumdaki tüm güzellikler, güzel paylaşımlar ,güzel kardeşlerin bulunması olumsuz taraflarını örtbas ediyor.

Selam ve dua ile

Anket için teşekkürler Şem’a kardeşim:)


meryemgül1
Bilmediklerimi bu siteden öğrenirken hoş bir vakit geçiriyorum ,bazı gelen mesajlar moralimi bozsada gelen mesajların cevapları veriliyor bütün sitelerde bu türlü harici mesajlar oluyor olacakta bende mumsemayla yeğenim vesilesiyle tanıştım diğer siteleride geziniyorum ama mumsema daki bazı paylaşımları o sitelerde göremiyorum onun için mumsema Bir numara Allah c.c. mumsema kurucularından ebeden razı olsun
buradaki üye kardeşlerimin hepsinden Allah razı olsun 🙂

Okudunuz mu?  Para Mutluluk getirir mi?

Berât1
güzel bir site hoşuma gidiyor en fazla bir sitede duruyorum


Ecrinim
Burası benim ilk göz ağrım:),daha önce de bazı sitelere bakındım fakat burası bende
bağımlılık yaptı.
Sabahtan akşama kadar vakit buldukca burada bulunuyorum
İyiki varsınız kardeşlerim..


hande82
Ben bazı forumlara bakıyorum en son mesaj mesela 1 ay önce gönderilmiş,
islami site olmalarına rağmen çok gereksiz konular ve içerikler var.
Bizim forum baya hareketli ve islami kurallar çerçevesinde ilerliyor, herşey gayet açık ve net Allah cc razı olsun forumu kuran hocalarımızdan


islami17
İslami forumlar arasında, Mumsema 1 numara!!


Muhasibi
Aynen katılıyorum mumsema şimdiye kadar gördüğüm en kapsamlı bir site…


Muhammed
Mumsema 1 numara!!


MaxiMilyan
En iyi dini site:)


ravza 2
Bizleri düşünmeye fikir alışverişine tefekküre sevkeden en favori site mümineyle birlikte


_müberra_
valla başka hiç bir dini siteyi incelemedim ki kıyaslıyam,mumsema ilgimi çekdiyse demekki çok iyidir diye düşünüyorum


Eşrefoğlu
Diğer dini sitelerden çokta bir farkı yok..


oguz26
oldukça başarılı bir kadrosu bulunan ve çizgi oıluşturabilmiş bir site …

Okudunuz mu?  Günde kaç saat uyuyorsunuz?(Anket)

ancak birkaç oyunbozan da mevcut maalesef…

demokratiklik adına bazen şaşmalara müsaade olabiliyor maalesef…


Candle
< Diğer dini sitelerden çokta bir farkı yok.. >
sizce günde yaklaşık olarak 1 konu-cevap verilmesi diğrelerinden farklı kılmıyor mu?
el insaf!


Ehfiya
Böylebir site bulduğunuz için bence Allah’a daima şükretmelisiniz…!


muvahhidim
İslami hassasiyetlerin önemle üzerinde duran ve bu hassasiyetleri her daim göz önünde bulunduran, üyelerini her zaman düşünen, emr-i bi’l ma’ğruftan ödün vermeyen, nehy’i anil munkerden asla vaz geçmeyen, İslam kardeşleğini unutturmayan, Daima İhlasa çağıran ender bir site www.mumsema.com

Site’yi Kuran ve Paylaşımda bulunan, İlgilenen Tüm kardeşlerimizden Allah (c.c) razı olsun…


zeynep_im
kıyaslamak!!!
mumsema’yı????

bence kıyaslanamaz.
çünki ” o kadar değerli” kendini bilen bir site…


stajer imam
Kıyaslamak için öncelikle dengi gibi bir site bulmak lazım…
Asla Kıyas edilemez…


ikindi
bu siteyi acanlardan ALLAH razı olsun ve bu sitenin yasamaya devam etmesi için pay sahibi olan bütün üyelerin mekani cennet olsun. gercekten çok büyük faydasi var sitenin çok sey ögrendim ve ishAllah ögrenmeye devam edicem


Muhasibi
İslami hassasiyetlerin önemle üzerinde duran ve bu hassasiyetleri her daim göz önünde bulunduran, üyelerini her zaman düşünen, emr-i bi’l ma’ğruftan ödün vermeyen, nehy’i anil munkerden asla vaz geçmeyen, İslam kardeşleğini unutturmayan, Daima İhlasa çağıran ender bir site

Okudunuz mu?  İslamda Hangi suçlar idamı gerektirir? Cezası ölüm olan günahlar nelerdir?

Site’yi Kuran ve Paylaşımda bulunan, İlgilenen Tüm kardeşlerimizden Allah (c.c) razı olsun.


sofi ezel
en basta ALLAH ın selamı bereketi rahmeti tüm müslümanların ve mumsema kardeşlerimin üzerine olsun birçok faydalı bilgiler öğrenmemize vesile oldu. bu siteyi kuran ve bilgileriyle fayda sağlayan herkesten ALLAH razı olsun


mustafaocak61
Herkes birbiri ile uyumlu. Her birimiz bir tuğla, harcımız sevgi-saygı, yapıtımız İslami bir yapıt.


@Burcu
bilgilerin kaynaklarına özen gösterilmesi sorulara uygun verilen cevaplarıyla kesinlkle en güvenilir forum burası ..


Araştırmacı_
bazı nedenlerden dolayı ;idare eder


imamhatipli42
< bazı nedenlerden dolayı ;idare eder >
Eğer gerçekten uygunsuz yada eksik gördüğünüz bir nokta varsa paylaşın düzeltilme olanağı varsa elimizden geleni yapalım. Öneri ve eleştirilerinize her zaman açığız yeter ki samimi olsun kırıcı olmasın.


Araştırmacı_
Tarihi olayları kaynaklı olduğu halde sordummu hemen yanlış anlaşılıyor konuya doğru düzgün cevap verilmeden kapatıyorlar hemen, cevap alamıyorum itikadi konularda hemen kilit veya verdiğim kaynak kitap adlarını verdiğim halde inkar ediyorlar yoktur böyle bişey yok fitnecisiniz diyorlar Muaviye hakkında soru sordum kaynaklı sahihi müslimden filan,asla kötü amacım filanda yoktu sadece cevap istiyordum hemen sahabe düşmanlığı fitnecilik filan diyip doğru düzgün cevap verilmeden konuyu kilitlediler bide üstüne üyeliğimi kapattılar,silinen konular bölümünde duruyor hala bakabilrisiniz asla kötü amacım yoktu,ben orda kaynakla kitap ismiyle cilt numara ile soru sordum kötü amacım yokken hemen bir tavır filan cevap alamıyorum bu forumda itikadi tarihi sorular soramıyorum ,eksik nokta bu

Okudunuz mu?  Mezhebiniz nedir?

imamhatipli42
< Tarihi olayları kaynaklı olduğu halde sordummu hemen yanlış anlaşılıyor konuya doğru düzgün cevap verilmeden kapatıyorlar hemen, cevap alamıyorum itikadi konularda hemen kilit veya verdiğim kaynak kitap adlarını verdiğim halde inkar ediyorlar yoktur böyle bişey yok fitnecisiniz diyorlar Muaviye hakkında soru sordum kaynaklı sahihi müslimden filan,asla kötü amacım filanda yoktu sadece cevap istiyordum hemen sahabe düşmanlığı fitnecilik filan diyip doğru düzgün cevap verilmeden konuyu kilitlediler bide üstüne üyeliğimi kapattılar,silinen konular bölümünde duruyor hala bakabilrisiniz asla kötü amacım yoktu,ben orda kaynakla kitap ismiyle cilt numara ile soru sordum kötü amacım yokken hemen bir tavır filan cevap alamıyorum bu forumda itikadi tarihi sorular soramıyorum ,eksik nokta bu >
Ümmetin sürekli tartıştığı konularda soru sormuşsun kardeş.
Ehli sünnet imamların ve alimlerin ortak görüşlerini belirtmiş kardeşler.
Hz. Muhammed (sav) i peygamber kabul edip bütün sahabeleri sahabe gibi seven ve onlara hakaret etmeyen herkes ehli sünnettir. Sahabelerin üstünlük sıralaması da ortak ictihad ile belirtilmiş. Önemli olan onların üstünlük sırasını incelemek değil önemli olan Kuran ve sünnete bağlılıklarını incelemektir. Ümmet hep bu ihtilaf olan konularla tartışmaktan bir adım öteye gidemiyor kardeş. İnan müslümanların arasına nifak sokmak isteyenler böyle yöntemleri deniyorlar ve maalesef ki çok zaman başarılı oluyorlar. Müslümanın Kuran ve sünneti bitti de sahabe sırası ile uğraşmak mı kaldı Allah aşkına kardeşim sana soruyorum. Aldığımız her nefesin hesabının sorulacağı o büyük günde inan bu tartışmaların hesabını altından kalkamayız. Niyetimiz Hakk rızası için kulluk yapmaktır.

Okudunuz mu?  Dün Yarın Olsaydı Bugün Perşembe Olurdu Diyen Adam Bu Sözü Hangi Gün Söylemiştir ??

islami forumlar

Bu kategoride yer alan Sizi En Çok etkileyen Hadis Hangisidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslami forumlar ve mumsema.com u kıyaslayalım (anket) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.