Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
Hadisler
Yönetici

Küsmek ile ilgili hadisler

Küsmek ile ilgili hadisler

Hoca
Küskünlük hakkında hadisler

3398 – Hz. Ebu Eyyüb radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildir. Yani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirir. Bu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selâm verendir."
Buhari, Edeb 62, İsti’zân 9; Müslim, Birr 25, (2560); Muvatta, Hüsnü’l- Hulk 13, (2, 906, 907); Ebu Dâvud, Edeb 55, (4911); Tirmizi, Birr 21, (1933).
3399 – Ebu Hüreyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: Bir mü’minin diğer bir mü’mine üç günden fazla küsmesi helâl olmaz. Üzerinden üç gün geçince, ona kavuşup selâm versin. Eğer o selama mukabele ederse ecirde her ikisi de ortaktır. Mukabele etmezse günah onda kalmıştır.”
Bir diğer rivâyette şöyle buyrulmuştur: Kim üç günden fazla küs kalır ve ölürse cehenneme girer.”
Ebu Dâvud, Edeb 55, (4912, 4914).
3400 – Ebu Hırâş es-Sülemi radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: Kim kardeşine bir yıl küserse, bu tıpkı kanını dökmek gibidir.”
Ebu Dâvud, Edeb 55, (4915).
3401 – Hz. Ebu Hüreyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ameller her perşembe ve pazartesi günü arzedilir. Aziz ve Celil olan Allah o gün, Allah’a hiçbir şirk koşmayan kulun günahını affeder. Bundan sâdece kardeşiyle arasında düşmanlık olanı istisna eder, (onu affetmez) ve der ki: "Bu ikisini barışıncaya kadar terkedin."
Müslim, Birr 36, (2565); Muvatta, Hüsnü’l- Hulk 17, (2, 908); Ebu Dâvud, Edeb 55, (4916); Tirmizi, Birr 76, (2024).
3402 – Hz. Aişe radıyAllahu anhâ anlatıyor: "Safiyye Bintu Huyeyy ‘in devesi hastalandı. Zeyneb Bintu Cahş’ın yanında fazla deve vardı. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm ona:
"Safiyye’ye bir deve ver!" buyurdu. Zeyneb:
"Ben bu yahudi kızına deve mi verecek mişim?” diyerek (red cevabı verdi). Resülullah aleyhissalâtu vesselâm ona kızıp, Zilhicce ve Muharrem ayları ile Safer ayının bir kısmı boyunca küstü.”
Ebu Dâvud, Sünnet 4, (4602).


Cevap: Küsmek ile ilgili hadisler

mum
küskünlük ile ilgili ayetler ve hadisler,
islamda küsmek hakkında hadisler

Okudunuz mu?  Bir Eve Girerken İzin İstemek

"(Eğer karı ile kocanın) aralarının açılmasından endişeye düşerseniz, o vakit (kendilerine erkeğin) ailesinden bir hakem, (kadının ailesinden bir hakem gönderin. Bunlar barıştırmak isterlerse Allah aralarında(ki dargınlık yerine, geçime) onları (uyuşmaya) muvafık buyurur." (Nisa 35. ayet).

ـ10ـ وعن أبى أمَامة رَضِيَ اللّهُ عَنْه قال: ]قالَ رَسُولُ اللّهِ #: ثََثَةٌ َ تُجَاوِزُ صََتُهُمْ آذَانَهُمْ: الْعَبْدُ اŒبِقُ حَتَّى يَرْجِعَ، وَامْرَأَةٌ بَاتَتْ وَزَوْجُهَا، عَلَيْهَا سَاخِطٌ، وَإمَامُ قَوْمٍ وَهُمْ لَهُ كَارِهُونَ[. أخرجه الترمذي.

Okudunuz mu?  Kunut (kafir ve zalimlere beddua) namazlarda nasıl yapılır?

10. (2801)- Ebû Ümâme (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Üç kişi vardır ki, onların namazları kulaklardan öte geçmez:

1) Dönünceye kadar, kaçan köle.

2) Geceyi, kocası kendisine dargın olarak geçiren kadın.

3) Kavminin nefret ettiği imam."


Cevap: Küsmek ile ilgili hadisler

mum
küs kalmak ile ilgili hadis, islamda küsmek hadisleri

Okudunuz mu?  Ebu Hanife'ye Hadisçiler Tarafından Yöneltilen Eleştiriler

Ebu Eyyub (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘Müslümanın, kardeşine üç geceden fazla küsmesi helal olmaz. İkisi karşılaşır; bu ondan yüz çevirir, o bundan yüz çevirir. İkisinden hayırlı olanı selamı vererek konuşmaya başlayandır’ buyurdu.

Buhari Fethu’l-Bari 10/492

Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Okudunuz mu?  Müslümanın müslüman üzerindeki hakları nelerdir?

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘Her Cuma iki kez, Pazartesi ve Perşembe günü insanların yaptıklarına bakılır. Kardeşiyle arasında kin ve düşmanlık bulunan kimse hariç her kul bağışlanır. Denilir ki: Bu ikisini bırakın ve bağışlanmalarını aralarındaki kardeşliğe geri dönünceye kadar erteleyin’ buyurdu.

Okudunuz mu?  Yerhamukellah nedir kime denir (hadis)

Müslim 2565/36


Yorum: Küsmek ile ilgili hadisler

busra
ben kötü bir olay yaşamıştım ve haşa Allah a küstüm ama sonradan da pişman olup tövbe ediyodum küçüktüm yani ama şimdi de hep tövbe ediyorum Allah affeder mi günaha girmiş miyim acaba


#UguR
< ben kötü bir olay yaşamıştım ve haşa Allah a küstüm ama sonradan da pişman olup tövbe ediyodum küçüktüm yani ama şimdi de hep tövbe ediyorum Allah affeder mi günaha girmiş miyim acaba >
Siz ciddi bir şekilde tövbe edin yeter. Allah affedicidir, affetmeyi sever. Biz ciddi bir şekilde Allah’ın bizi affedeceği düşüncesiyle tövbe etsek çok daha güzel olur.

Okudunuz mu?  Şeref ve Derece nasıl yükselir? Ubade b. es-Samit Hadisi

imam
KÜSKÜNLERİN BARIŞMASI HAKKINDA HADİS VE AÇIKLAMASI

Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah
sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Bir müminin, din kardeşini üç günden fazla terkedip küs durması
helâl değildir. 38
1. Müslümanın Müslümanla üç günden fazla küs ve dargın durması
câiz (uygun) değildir.
2. Üç günlük süreden sonra ilk selâmı veren ve alan barışma ve selâm
sevabına ortak olurlar. Selâmı almayan bütün sorumluluğu yüklenir.
Selâm veren ise, küs durma vebâlinden (sorumluğundan) kurtulur.
3. Dinimiz, Müslümanların barışık olduklarında da dargınlıklarında da
birbirleriyle kardeş olduklarını unutmamalarını ön görmekte, tavsiye
etmektedir.
40 Riyâzü’s-Sâlihîn, Hadis No: 1596 (Buhârî, Edeb 62, İsti’zân 9; Müslim, Birr 23, 25, 26. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb
47; Tirmizî, Birr 21, 24; İbni Mâce, Mukaddime 7)

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz'in Birlik, Beraberlik, Tesanüdle İlgili Sözleri

sevgicim
Çok teşekkür ederim kardeşlerim


Kayıtsız Üye
Eşimle aramızda küçük bir tartışma geçti ve eşim bana dargın olarak uyudu. O bana dargın olunca ben uyuyamiyorum. Onunla barışmak istiyorum ama benimle konuşmuyor.Onunla barışmak için ne yapabilirim


Kayıtsız Üye
Eğer yakın anlaştığımız birisiyle bize yaptığı şeyler bizi çok üzdüğü ve kırdığı için onunla konuşmayı kesersek , sanki hiç ark değilmiş gibi sıradan bir insan olarak görmemiz onunla küsmüş olduğumuz anlamına mı gelir?

Okudunuz mu?  İftarda acele etmek ile ilgili hadisler

FıkıhYolu
Güzel kardeşim Peygamber efendimizin ahlaki affetmektir herkese de yakışan onu örnek almaktır kalp en iyi hakemdir gönlün vicdanın hangisinde rahat ise onu tercih et ama bize soracak olursan doğru olanı elbette sen tebessümle kendisine yaklaşıp sıcak kanlı olman muhabbet etmen Allah ecrini eksiksiz verir umarım ve sıradan bir insan olarak görmek onu kırabilir bunu yapmamak iyidir

Okudunuz mu?  Cenabetten Gusül hadisler

küsmek ile ilgili hadisler, küs kalmak ile ilgili hadis, küskünlük ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin komşuluk ile ilgili hadisleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küsmek ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.