Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek

Fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek

Kayıtsız Üye
camide hoca farzı kıldırırken okuduğu fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek caizmidir bununla ilgili hadis varmı


Cevap: fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek

Hoca
< camide hoca farzı kıldırırken okuduğu fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek caizmidir bununla ilgili hadis varmı >
yüksek sesten kastın bağırmaksa bu tüm mezheplerde mekruhtur.
hanefi mezhebinde kısık sesle, şafii, maliki ve hanbeli mezheblerinde ise normal ses ile amin denir. bu sünnettir.

Okudunuz mu?  Geçmiş yıllarda ödenmeyen zekatlar şimdiki ile birlikte mi ödenir hesaplaması nasıl yapılır?

Yanıt: fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek

@mir
Bu konuda aynı mânada değişik lâfızla başka bir rivayet daha vardır. Bu lâfızlardan birinde şöyle denilmektedir: "Sizden biri namazda "âmin" der, melekler de gökte âmin derler ikisi aynı âna denk gelirse o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır."’-” Başka bir rivayette: "Âmin deyiniz ki, ALLAH kabul etsîn." Buharî, Müslim, buyrulmuştur.

Okudunuz mu?  Yeni Doğacak Kız çoçuğumuza Ebced Hesabı Ile Isim Arıyoruz

Yine Peygamber (S.A.V.) şöyle buyururdu: "Yahudiler sizin selâmınıza ve imamın arkasında "âmin" deyişinize hased ettikleri kadar, hiçbir şeye hased etmezler." Buhari", el-Edebül-Müfred, Ibn Mace, Ibn Huzeyme, Ahmed

Yahudilerin bu "amin"i duymaları ancak yüksek sesle söylenmesi ile olabilir. Tabii ki bağırarak değil. Mescidi nebevinin duvarları alçak ve tavasız olduğu için büyük ihtimal cemaatin topluca amin demeleri dışarıdan duyuluyordu. Allahu Alem.

Okudunuz mu?  Yasini şerifi sesli dinleyip mealden takip etmek

Cevap: fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek

Fetva Meclisi
Namazda amin demenin hükmü nedir? kısaca
Namazda Fatiha süresinden sonra amin demin hükmü

Hz. Peygamber (sav), namaz’da Fatiha Suresi’nin okunması bittikten sonra âmin denmesini özellikle emretmiştir. Şöyle ki: İmam, Fatiha’yı tamamlayıp âmin dedikten sonra siz de . âmin deyiniz. Kimin bu sırada âmin demesi meleklerin o anda âmin deyişi ile aynı ana rastlarsa geçmiş günahları affolunur. (Müslim, K. Salat, 72; Ebû Dâvud, Salat, 167-168; Tirmizî, Mevâkîttü’s-Salat, 116).

Okudunuz mu?  Çalışkan olmak için okunacak dua nedir?

Bu hadislere göre namaz’da Fatiha’dan sonra âmin demek sünnettir. İmam-ı A’zam’a göre âmin gerek imam ve gerekse cemaat tarafından hafiyyen (sessizce); imam-ı Şâfiî ve Ahmed b. Hanbel’e göre açık ve imamla birlikte söylenmesi sünnettir. (Sünen-i Ebû Dâvud Tercüme ve Şerhi, İstanbul 1988, III, 470-474).

Bu kategoride yer alan Kocam çok değişti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fatiha suresinden sonra yüksek sesle amin demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.