Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
missa01
Abone

Rüyalar uyarı içerir mi?

Rüyalar uyarı içerir mi?

Kayıtsız Üye
ben her gece farklı rüyalar gören sıradan biriyim ama cogu zaman rüyamda gördüğüm olaylar gercek oluyor.bunun açıklaması nedir?


Cevap: rüyalar uyarı içerir mi?

_smeyra_
Rüya, insanlığın her zaman ilgisini çekmiş bir meseledir. Tabi ki inancımız gereği, biz rüyaya nasıl bakmalıyız bu çok önemli. Öncelikle efendimiz (sav) rüya hakkında şöyle buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  Eşler kayıpederi ve kaynanasına bakmakla yükümlümüdür ?

Ramuzul Ehadis S. 209 H no: 8. Salih bir adamın gördüğü Rahmani rüya, Peygamberliğin kırkaltı cüzünden biridir. Ravi: Hz. Enes (r.a.)

Ramuzul Ehadis S. 209 H no: 9. Rüya bir kuşun ayağına asılı bir haldedir, sahibi söz etmedikçe. Sahibi onu anlatırsa düşer. Onun için rüyayı ancak alime, nâsiha veya akıllı bir kimseye anlatın. Ve salih rüya Nübüvvetin kırk altı cüzünden bir cüzdür. Ravi: Hz. Ebû Rezin (r.a.)

Okudunuz mu?  İyimserlik ile ilgili cümleler

Ramuzul Ehadis S. 209 H no: 10. Müminin sevindiği rüya, Nübüvvetin kırk altı cüzünden bir cüzdür. Kim böyle bir rüya görürse sevdiğine anlatsın. Kim de hoşa gitmiyen bir rüya görürse, o rüya ancak şeytandandır ve o kimseyi hüzünlendirmek istemiştir. O zaman sol tarafına üç defa tükürsün. Sussun ve rüyasını hiç kimseye anlatmasın. Ravi: Hz. İbni Amr (r.anhüma)

Okudunuz mu?  Cinsel ilişkiye girmeden dua okumak farzmıdır

Bu hadisi şeriflerden anlıyoruz ki, "Salih Rüya” peygamberlikten bir cüzdür. Tabi bu rüyayı kimin gördüğü, açken mi tokken mi gördüğü de önemlidir. Ama en başta şunu bilmek gerekir ki, "Rüya sahibini bağlar”. Rüyalarla amel etmeye de gelince, görülen rüya eğer Kur’an ve Sünnete aykırı bir durum içermiyorsa, gören kişi bununla amel edebilir. Bunu şöyle örnekleyebiliriz.

Okudunuz mu?  Kişi, evlenmek istediği kıza bakabilir mi, bakabilirse nerelerine bakar? evleneceği kızla konuşabilir mi?

Malum hepimizin bildiği bir olay vardır, Hz İbrahim a.s. bir rüya görmüştür, rüyasında oğlu İsmail a.s. Allah’a kurban etmektedir. Hz İbrahim bu rüyayı defaten görür, durumu oğlu İsmail a.s açtığında, "babacığım madem rabbimin emridir, emredildiğin şeyi yap, beni sabredenlerden bulacaksın” cevabını alır. Hz İbrahim, oğlu Hz İsmaili tam kurban edecekken, Allah olaya müdahale eder. Bunun bir imtihan olduğunu belirtir.

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebekler için ilahi

Şimdi bizler böyle bir rüya görmüş olsak ne yapmalıyız? Yapacağımız açık ve nettir, rüyayı dikkate almayız, çünkü bizler peygamber değiliz ki, gördüklerimiz duyduklarımız ilahi korumada olsun. Öyleyse bir rüya gördüğümüzde Allahın emir ve yasaklarına muhalif değilse, gören kişiyi bağlamak kaydıyla, onunla amel edilebilir.

Okudunuz mu?  Kuranda zulüm ile ilgili ayetler

Burada bir başka nokta daha karşımıza çıkmaktadır, o da görülen rüya herkese anlatılabilir mi? Hayır, anlatılamaz, bu hususta efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur:

Ramuzul Ehadis S. 98 H no:4. Rüya nasıl tabir olursa öyle vaki olur. Ayak kaldırılmış yerleşecek gibi. Onun için rüyanızı ya nâsih veya âlim kimseye söyleyin. Ravi: Hz. Enes (r.a.)

Bu hadisi şerifte de ifade edildiği gibi, ehil birisini bulup rüyamızı onunla paylaşmamız, efendimizin tavsiyesine uygun hareket etmek olacaktır.
Alıntı

Okudunuz mu?  Allahümme ecirni mi ecirna mı

Yanıt: rüyalar uyarı içerir mi?

Hoca
< ben her gece farklı rüyalar gören sıradan biriyim ama cogu zaman rüyamda gördüğüm olaylar gercek oluyor.bunun açıklaması nedir? >
mü’minler sadık rüyalar görürler elbette.
< ruyalar uyarı içerir mi? >
Allah (cc), sevdiği kulları bazen hata işledklerinde onları rüya yoluyla uyarır.

Okudunuz mu?  Sünni nedir? Sünniler ne demek?

Cevap: rüyalar uyarı içerir mi?

@hmet
Allah kullarını rüyada uyarır. Kişi yapması gereken veya yapmaması gereken bir şeyi ihmal ettiğinde Allah cc onu rüya yoluyla uyarır


Kayıtsız Üye
5 vakit camideydim bazen sabah namazına gitmezdim evde kılardım annemin zoruyla başka şehire taşınmak zorunda kaldım ve kıble falan bilmiyorum namazlarımı 1 haftadır kılamıyorum geçen rüyamda abdest almaya çalışırken gördüm namaza duracaktım dün akşamda camiye gittiğimi yada camide olduğumu hissettim birde gıybetten ve günaha girmekten elimden geldiğince kaçardım, çabalardım buraya taşındığımdan beri hep gıybet oluyor çok üzülüyorum buna ama kaçamıyorum diğer şehirdeki gibi bu rüyalar bana uyarımı acaba ?

Okudunuz mu?  Sadaka ömrü uzatır hadisi

rüyalar uyarı içerirmi, rüyalar uyarımı , Rüyalar Uyarı mı

Bu kategoride yer alan Pantolon giymek günah mı diyanet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyalar uyarı içerir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.