Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Aklımızdan geçenlerden sorumlu muyuz?

Aklımızdan geçenlerden sorumlu muyuz?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü
Cenab-ı Mevlam hepimizi affetsin, günahlarımızız bağışlasın. Ben günahların en büyüğünü işlemiş olabilirim :((( Allah’a şükürler olsun ki dilimden değil içimden bir söz söyledim. Bir sinir anımda tövbeler tövbesi haşa haşa haşa ben Allah’ım -yine haşa- dedim. İçimden dedim bunu tövbe tövbe tövbe dilimden değil içimden çıktı bu söz hemen tövbe edip kelimei şehadet getirdim…. Allah affeder mi?

Okudunuz mu?  Ömer bin Abdülaziz den alınacak dersler ...

Yorum: Aklımızdan geçenlerden sorumlu muyuz?

mum
Akıldan geçenlerden sorumu olsak vay halimize 🙂 hiç birimiz iflah olmaz. Belki herkesin aklından geçen farklı ama nice olmadık düşünceler geçer…
Kalole inanmadıktan ve dille söylemedikten sonra akıldan geçenlerin imana bir zararı yoktur


Kalbimizden geçen hayaller fikirler düşünceler vb hallerden sorumlumuyuz?

Kayıtsız Üye
Benim içimden günde çok şey geçiyor faydalı faydasız bazen mesela kalbim tarikata kayıyor sonra vazgeçiyor sonra bir ısınıyor sonra soğuyor bazen kendi kendime içimden bişeyleri tartışıyorum bu adam iyi veya kötü veya bunu demek bencede şirk veya küfür vb bazende değişik değişik hallere girebiliyorum işte bunlardan kişi sorumlu olurmu ? Kalplerden geçen şeylerden sorumlumuyuz. Allah Razı Olsun.

Okudunuz mu?  Azimüşşan ne demektir

Yorum: Aklımızdan geçenlerden sorumlu muyuz?

ACİLSERVİS
Yukarıda cevabın var ayrıca içinden geçen düşüncelerle ilgili forumda çokça yazılar var okuyup faydalanabilirsin. Ciddiye alınacak bir durum yok.


Vesvese eylem, hayalden sorumlumuyuz, Veyvese eylem

Bu kategoride yer alan Gece yatamamanın sebepleri nelerdir? Neden Uyku Gelmez? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklımızdan geçenlerden sorumlu muyuz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.