Anasayfa
14 Mayıs 2022, 12:16
missa0
Abone

9 Yaşındaki Oglumun Altına Kaka Yapması

9 Yaşındaki Oglumun Altına Kaka Yapması

Kayıtsız Üye
merhaba benim 9 yaşındaki oğlum 2 yaşından beri altına kaka yapıyor götürmedigim doktor kalmadı fiziksel hiçbir sorunumuz yok tüm tahlillerini yaptırdım o yönden çok şükür bisorun yok fakat neden üzerine kaka yapıyor çözemiyorum artık canımdan bezdim neolur bana bir çıkar yol gösterirseniz sevinirim ALLAH rızası için lütfen ..


Cevap: 9 Yaşındaki Oglumun Altına Kaka Yapması

Abdullatif
Bir psikoloğun sitesinden alıntı:
< Altına Kaka Yapma-Enkopresis
Enkopresis, Enuresis’in (Altına çiş yapma) bir başka çeşididir. Enuresis’te, çocuk, tuvalet terbiyesini aldığı yaşlardan sonra altına çişini yapar. Enkopresis’te ise çocuk altına kakasını yapar. Normal gelişim seyrini takip eden çocuklar 2-3 yaşlarından sonra, artık kakalarını altlarına yapmazlar. Ancak Enkopresis’te. çocuk 4-6 hatta daha büyük yaşlarda bile altına kakasını kaçırır. Burada çocuğun fiziksel bir sorunu olmadığı tespit edildikten sonra, psikolojik tedaviye başlanmalıdır. Genellikle erkek çocuklarında rastlanan bir davranış bozukluğudur.
Nedenleri arasında şunları sayabiliriz

  • Hatalı tuvalet eğitimi
  • Anne-babanın, çocuğun yanında sık sık kavga etmeleri
  • Aile içi huzursuzluklarAnnenin aşın titiz olması
  • Annenin aşırı koruyucu davranışları
Okudunuz mu?  Semazen kıyafetlerinin anlamları nedir?

>
Nacizane tavsiyem, bir psikolog veya psikiyatr ile görüşmeniz..


Cevap: 9 Yaşındaki Oglumun Altına Kaka Yapması

Kayıtsız Üye
7 yaşında oglum özellikle arkadaşlarıyla oyun oynarken altına kakasini kaçırıyor. Evde iken tuvalete yapiyor. Eve misafir gelsin yada biz misafirliğe gidelim kendi yaşıtı bir arkadaşıyla oynarken altına kaçırıyor. Ayda 4-5 kere oluyor.


Cevap: 9 Yaşındaki Oglumun Altına Kaka Yapması

Şema
Çocuklarda altına kaka yapma sorunu

Enkoprezis nedir? (Kaka Kaçırma)

Dört yaş üzeri çocuklarda dışkının giysilerine ya da uygunsuz herhangi bir yere kaçırılmasıdır. Dört yaşındaki çocukların %95’inin, 5 yaşında ise %99’unun dışkı kontrolünü kazandığı kabul edilmektedir. Enkoprezis 7 yaşında %1,5, 10-11 yaşlar arasında %0,8 olarak bildirilmektedir.

Okudunuz mu?  Kameri aylar nelerdir?

Enkoprezis neden olur?

Çeşitli nedenler enkoprezise yol açabilir. Öncelikle, yeterli tuvalet eğitimi verilmemesi ya da bu eğitime yeterli yanıt alınmaması nedeniyle barsak kontrolü hiç kazanılmamış olabilir. Öte yandan, genellikle ruhsal bir bozukluğa bağlı olarak, fizyolojik barsak kontrolü normal olmasına rağmen, uygun yerlere dışkılamayla ilgili kurallara karşı isteksizlik, direnç olabilir. Bu durum ebeveyn-çocuk arasındaki tuvalet eğitimi çatışmasından ya da ağrılı dışkılama nedeniyle dışkının tutulmasından kaynaklanabilir. Fizyolojik olarak dışkıyı tutamamanın sonucunda ise barsak içeriğinin birikmesine bağlı olarak kaçırma ve uygunsuz yerlere dışkılama görülebilir.

Fizyolojik etkenler: Sfinkter (Anüsteki kas) kontrol bozuklukları, sıvı ya da yarı sıvı durumundaki dışkının kaçırılmasına yol açan kabızlık, psikojenik megakolon, tuvalet eğitiminin verilmemesi veya tamamlanmaması, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu nedeniyle tuvalet alışkanlığının gelişmemiş olması ve depresyon sayılabilir.

Okudunuz mu?  Arapça Özgeçmiş Metin

Psikososyal – İlişkisel etkenler: En sık ifade edilen ebeveynden kaynaklanan nedenler arasında babanın uzaklığı, annenin ise nevrotik özellikleri yer alır. Özellikle annenin tuvalet eğitimindeki ya aşırı katı tutumu ya da aşırı gevşek ve aldırmaz tutumu örnek verilebilir. Çocuktan kaynaklanan nedenler arasında nörolojik, bilişsel ve fiziksel gelişme gerilikleri, tuvalet ve tuvalete gitme ile ilgili mantık dışı fantezi ve korkular ile çocuğun genel olarak inatçı tutumu içinde tuvalet eğitiminde de direnmesidir.

Çevresel etkenler: Aile içi bozuk etkileşim, anne-çocuk ilişkilerindeki bozukluklar ve aile dışı diğer çevresel etkenler sayılabilir. Aile dışı çevresel etkenlerden ise çocuğun ya da birincil bakım veren kişinin önemli hastalıkları, çocuğun stres olarak algılayabileceği önemli değişiklikler ile çocuk ve aileyi etkileyen önemli yaşam olayları sayılabilir.

Okudunuz mu?  Kürtçe kanaldan sonra kürtçe kuran-ı kerim

Tıbbi nedenler: Anüse ait ya da rektal (kalın bağırsağın son kısmı) dışa atım dinamiklerindeki bozukluklar sayılmaktadır. Bu başlık altında, rektal ya da anal bölge stenozları, düz kas hastalığı, anüse ait çatlaklar, bağırsakların anüsten sarkması, doğumsal aganglionik megakolon, gastrointestinal enfeksiyonlar, spina bifida (omurların doğumsal olarak birbirinden ayrık olması) ve endokrin nedenlerdir.

Enkoprezis nasıl tedavi edilir?

Çocukların önemli bir bölümü eğitimsel, davranışsal ve fizyolojik girişimlere yanıt verirler. Ailedeki sorunların ya da gerginliklerin giderilmesi belirtilerde azalmaya neden olmaktadır. Enüreziste olduğu gibi takvim tutması önerilir. Kabızlıkla giden tipinde ağızdan laksatif ve rektal katartikler ile liften zengin diyet önerilebilir. İlaç tedavilerinin de yararlı olabileceği bildirilmektedir.
Dr. Koray Karabekiroğlu

Okudunuz mu?  Efendimize salavat nasıl getirilir

Kayıtsız Üye
8 yarısında oglum 4 yasağından beri altına kaka yapıyor hiç tuvalet gıtmıyor soruyorum bağırıyorum dovüyorum susuyor aglıyo cevap vermiyor hiç bişekilde bıktım.


Kayıtsız Üye
Nee gezel demi… annenin asiri koruyucu tavirlari, annenin asiri temiz olmasi. Her sorunun kaynagi anneler. Oraya ebebeyenlerin asiri koruyucu ve titiz davranmalari yazilamazmiydi acaba? Cunku Anne cocugu tekst basina dunyaya getirmedigi gibi tek egitende degil.


Kayıtsız Üye
evet 9 yaşındaki oğlum altına kaka yapıyor piskolojik yardım alıyoruz ama bir türlü sonuç alamıyoruz ne yapmamız gerekiyor


Kayıtsız Üye
merhaba benim oglum 10yasinda günde en az 3 yada 4 kez kaka yapiyor ne yapacagimi bilemiyorum nasıl davranacagimi da bilmiyorum.


Kayıtsız Üye
Bizde aynı sorun var benimde oğlum 8 yaşında devamlı altına yapıyor.gitmediğmiz dokt kalmadı psikologlarda çözemedi.inatla umursamaz bişekilde davranıyor.çok zorlanıyorum.okula altına gece bezlerinden kullanıyorum.kimse bilmiyor.off inanın çok zor bir durum.çözümü varmı sizin nasıl siz nasıl idare ediyorsunuz gündelik hayatta ve okulda durumu…

Okudunuz mu?  Oğlumun adını MİRAÇ MİRSAT koymak istiyorum dinimizce uygun mudur?

Kayıtsız Üye
Benim oğlumda9 yaşında 2-3sedir kakasını kaçırıyor ne yaptıysak diüzelmiyor özellikle bilgisayar başında oluyor geceleri çişde kaçıyor çok zor beze alışmasın diye bezlemedim ama çok zordu artık bezliyorum geceleri çişe razıyım kaka yapmasa Allah herkesin yardımcısı olsun


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bu sorun benim oğlumdada var tedaviye başladık kaka kaçırma herhangi bir pisikolojik sorunu yoksa kabızlıktan olurmuş birde doktor bana hiçbir çocuk bilinçli kaka yapmaz dedi lavman verdi birde şurup tedavi 1veya 2 yıl sürer dedi


Kayıtsız Üye
Merhaba benim oğlum da 11 yaşında kakasını altına yapıyor kaç Yıldır uğraşıyorum ama biyi türlü vazgeciremedim çok çaresizim siz bir çözümünu bulabildiniz mi.

Okudunuz mu?  Kürtçe kanaldan sonra kürtçe kuran-ı kerim

Kayıtsız Üye
Merhaba 8 yaşında kızım var 2,5 yaşında tuvalet eğitimi tamamlandı fakat ilk etapta kakasindan korktu bu 4 ay kadar falan sürdü daha sonra tuvaleti hiç sevmedi gitmek hep zor geldi sürekli ben hatırlatıyorum ve geceleri hep kaçırıyor yada ben takip ediyorum son 2 yıldırda gündüzde kaçırmaya başladı sonra kakasinida çamaşırına yapıyor leke halinde ne yapacagimi şaşırdım.

8 yaşında oğlum altına sürekli kaka yapıyor.
Tıbbi bir rahatsizligimiz da yok.
Sinir hastası oldum
Ne çamaşır kaldı evde.
Ne biyere gidebiliyoruz
Ne kimse gelsin istiyorum.


Kayıtsız Üye
Allah bu sorunu yaşayan herkese yardım etsin,özellikle annelere sabır versin. Benim oğlum da 9 yaşında,yıllardır altına kaka yapıyor. Geçen yıl en fazla yemek yediği öğünden yarım saat sonra tuvalete götürüp 8 dk oturtma,bunun karşılığında çıkartma,ufak ödül,amaç tuvalet eğitimi ve bağırsak kontrolü kazanmasını sağladım.Ama sürekli ödül bekledi,bir süre 3 hafta iyiydi,ödül durumunda sıkıntı çıktı.Dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisi kondu,ama ben halâ emin değilim, DEHEB olan çoçuklar da bu sıkıntı hep oluyor.Aynen kimseye gitmek istemiyorum, eve de gelmelerini kimsenin.Bence bu çocuklar sadece psikolojik değil,ya da katıldı tuvalet eğitiminden değil o kadar sorumluluk almak istemediklerinden,üşengeçliklerinden yapıyorlar,Sanki psikologlar ne yapıyor ki,hep çocuk açısından ele alınıyor ćocuk zaten altına kaçırmak istese de istemese de bu durumdan en çok anne sıkıntı duyuyor.Allah A her gün dua ediyorum, psikolojik iyice bozuldu

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye duası arapça

Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben 2 cocuk annesiyim ilk cocuğum erkek cocuk. 9 yasinda fakat hala atına kaçırıyor gece -ve gunduz sürekli sormama ragmen bu aliskanligindam vazgecmedi acaba bu konuda ne yapabilirim


Kayıtsız Üye
IssAllah gecer canim benimde oglum 8 yasinda ve sürekli olmasada altina arkadaşlarıyla oynarken bir yere gitigimizde altina kaka yapiyor dovuyorum susuyor güzel konusuyorum susuyor ne yapsam oladi sadece agliyor o kadar zor bir durum ki bu.ne yapcagimi sasirdim artik tekrardan gecmis olsun biz ve bizim gibilere

Okudunuz mu?  Arapça Özgeçmiş Metin

Kayıtsız Üye
Merhaba bizimde eşimin ölen eşinden 10 yaşında oğlu var yanımıza aldık evlenince ama sürekli külodu kakalı farkettikki tabletle oynarken ve aşağıda oynarken oyunu bırakmamak için altına işiyor kaç kere güzellikle konuştuk yok ancak saf saf bakıyor lafa geldimi avukat gibi herşeyi biliyor birde boklu külotlarını odada çantaya saklama huyu edinmiş yeni farkettim bir şey desem adım üvey anne demesem çıldıracam eşim müdahale ediyor ama bir bayanın kontrolü kadar olmaz .


Kayıtsız Üye
Tamamiyle aynı sorun bende bezdim. Narkotik köpeği gibi kokusundan tanıyorum. Pis kokuyorsun kaçırdın mi diye sorduğumda hayır diyor kaçıyor pirt yaptim diyom 2 saat sonra bakiyorum ve pirt değil kaka kaçırıyor ve öylece bir güzel dolaşıyor. Ne rahatsız ne dert ediyor!!! Kaslarında bir sorun fln yokmuş, psikiyatr a d a götürdüm hemen ilac dikkat bozukluğu fln denildi… Bende ilacı reddettim düzelir gibi olmuştu ama asla geçmiyor…

Okudunuz mu?  Ters ilişkiye girmek caiz midir ?

9 yaşındaki çocuğun altına kaka yapması, altına kaka yapma, çocuklarda altına kaka yapma

Bu kategoride yer alan Kul hakkı ile ilgili sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

9 Yaşındaki Oglumun Altına Kaka Yapması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.