Anasayfa
20 Mayıs 2023, 23:44
Zekat
Yönetici

Kiraya verilen evin zekatı nasıl hesaplanır?

Kiraya verilen evin zekatı nasıl hesaplanır?

Hoca
Kiraya verilen evin zekatı nasıl hesaplanır?

Bu gibi gayr-i menkul malların gelirleri üzerinden zekat verilir. Malın ana değeri üzerinden zekat verilmez. Evini kiraya veren bir kimse kira gelirinin üzerinden zekatını verir. Buna göre bu evin yıllık kira geliri olan 2400 ytl’nin zekatının verilmesi gerekir. Ancak bu parayı biriktirmeyip harcamışsa yine zekat gerekmez.

Okudunuz mu?  Tekfir nedir? Bunu izah edermisiniz

Cevap: —>: Kiraya verilen evin zekatı nasıl hesaplanır?

srf
kira getiren dairesi olan biri 1 yıllık kira geliri toplamı 80 gram altın fiyatına bedel miktarda parayı tutmuyor zekatı nasıl verecek. Misal: 80 gram altın : 6500 tl ise evin yıllık kira getirini 3500 bu kira geliri ihtiyaç olursa harcanıyor ihtiyaç olmazsa biriktiriliyor. bu durumda olan biri zekatı nasıl hesaplar Allah razı olsun aydınlatırsanız sevinirm, birde bu ev küçük çoçuğun evi büyüdüğünde kendisine verilecek durum değişirmi çok karışık olduysa hakkınızı helal edin. 🙂

Okudunuz mu?  İnşaAllah Bu günleride göreceğiz (Gargat Ağacı)

Zekat

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Bu zamana kadar zekatlarımı hep veriyordum. Birikmiş param yoktu . Fakat durduğum ev hariçinde bana ait iki tane kiralık evim vardı. Nisap miktarına ulaşmasa dahi veriyordum Allah kabul etsin. Şuan eşimden ayrıyım. Çocuk ünivetsitede okuyor. Babası önceden okul parasına yardım etmiyor. Maaşımın kendi ihtiyacım kadarını ayırıp tamamını ve kira gelirlerini çocuğa gönderiyorum. Kira geliri biri 500 diğeri 550 lira. Aylık toplam 1050 lira ediyor. Bu durumda ben zekat verecek miyim ? Eğer zekat düşmüyorsa ne yapmalıyım. İlk defa bu sene bu duruma düştüm. Çok üzgünüm. Önceden kira paralarını zekata veriyordum. Şimdi çocuğa gönderiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Okudunuz mu?  Osmanlıya atılan igrenc iftiralar

Yorum: Kiraya verilen evin zekatı nasıl hesaplanır?

Ensar
Size zekâtın düşmesi için paranızın nisap miktarına ulaşması gerekir, (paranız yıllın 80 gram parası dahi etmiyor) ve üzerinden de bir yıl geçmesi gerekir. Normal şartlarda sizin zekat vermeniz gerekmez paranızı oğlunuza göndermeye devam edin.

Okudunuz mu?  Tefekkür,tezekkür,teakkul, tedebbür ve tertil kelimelerin farkları

kiradaki evin zekatı nasıl verilir, kiradaki evin zekatı, kiradaki evin zekatı nasıl hesaplanır

Bu kategoride yer alan Bir kimse kardeşine fitre verebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kiraya verilen evin zekatı nasıl hesaplanır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.