Anasayfa
21 Haziran 2022, 2:19
Gusul
Yönetici

Etek traşı ve gusül abdesti

Etek traşı ve gusül abdesti

Kayıtsız Üye
1 )Cenabet olan bir kişinin etek traşı olması gerekiyorsa gusül abdestinden önce mi yoksa sonra mı etek traşı olması gerekiyor?
2 )Etek traşı hanefilere göre nereden nereye kadar olunmalıdır? Anlaşılır olarak ayrıntılı yazabilirseniz memnun olurum. Allah’a emanet olun….

Okudunuz mu?  Uzun sürede gusul almak

Cevap: etek traşı ve gusül abdesti

Hoca
< 1 )Cenabet olan bir kişinin etek traşı olması gerekiyorsa gusül abdestinden önce mi yoksa sonra mı etek traşı olması gerekiyor?
2 )Etek traşı hanefilere göre nereden nereye kadar olunmalıdır? Anlaşılır olarak ayrıntılı yazabilirseniz memnun olurum. Allah’a emanet olun >

1-İmam gazali: "Cünüp iken traş olmak, tırnak kesmek, kasıkları traş etmek veya kan aldırmak veya bedenin herhangi bir parçasını koparıp atmak uygun değildir. Zira bütün bu parçalar âhirette bedene geri döneceklerdir. Eğer bedenden cünüp olarak ayrılmışlarsa, cünüp olarak döneceklerdir.
Deniliyor ki, cünüp iken kesilen her kıl, kıyâmet gününde ´Neden beni cünüp iken kestin?´ diye adamın yakasına yapışır ve dâvacı olur."


2- etek tıraşından, ferc veya zekerin üs tarafı kastedilir.

Okudunuz mu?  Kaşım yarıldı dikiş attılar su değmesin dedi doktor nasıl gusül alacağım ?

Yorum: Etek traşı ve gusül abdesti

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm gusül abdesti alıp banyomu yapacağım ve etek tıraşı olup kılların parçaları kalmaması için özel bölgemi bir kere daha yıkayacağım. SİZCE DOĞRU BİR SEY Mİ YAPACAĞIM ?


Yorum: Etek traşı ve gusül abdesti

afsarbeyi
Yapacağın şey gusülle bir ilgisi yok. guslünü zaten almış olacaksın. Sadece temizlik yapıyorsun. Yıkaman elbette doğru olur.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken aklıma küfür geliyor. gusül abdestim bozulurmu?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm etek tıraşı olduktan sonra bazı yerlerimde yani özel bölgenin üstünde ve özel bölgede bir kaç kıl kaldı.. SIKINTI OLUR MU ? GÜNAHA GİRER MİYİM ?


abdullahbiri
A.selam. Hayır günaha girmezsin merak etme.


etek traşı nereye kadar, gusül abdesti almadan önce traş olunur mu, gusül abdestinden önce traş olunurmu

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken ağlamak yada gözün dolması güsül abdestini bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Etek traşı ve gusül abdesti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.