Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Mustafa islamoğlu Tefsiri (meali) Enfal süresi 9 ve 10 ayetleri

Mustafa islamoğlu Tefsiri (meali) Enfal süresi 9 ve 10 ayetleri

Kayıtsız Üye
Mustafa islamoğlu Tefsiri (meali) Enfal süresi 9 ve 10 ayetlerini istiyorum mumkunse


Cevap: Mustafa islamoğlu Tefsiri (meali) Enfal süresi 9 ve 10 ayetleri

esin-ti
İslamoğlu’nunkini bulamadım ama şuna bakın:

ENFAL SURESİ 9-10 AYETLER..

9- Hani bir zaman rabbinizden yardım dilemiştiniz de o, "Ben size, peşpcşe bin Melek ile yardım edeceğim." diye dileğinizi kabul etmişti.

Hz. Ömer (r.a.) diyor ki:

"Peygamber efendimiz Bedir savaşında, bin kişiden meydana gelen müş-rik ordusuna ve üçyüz on kişiden meyana gelen sahabelerine bakmış ve sonra kıbleye dönüp ellerini açarak rabbine şöyle yalvarmıştır: "Ey Allahım bana va-dettiğini gerçekleştir. Ey Allahım bana vadettiğini gönder. Ey Allahım, şayet müslümanlann bu topluluğunu helak edece kolursan artık yeryüzünde sana iba-det edilmeyecektir."

Okudunuz mu?  Tevrat ile ilgili ayet mealleri (14 ayet)

Dua sırasında Resulullah (s.a.v.)´in üzerindeki cübbesi omuzlarından aşa-ğı düşünceye kadar elleri açık ve kıbleye yönelik olarak rabbine yavarmiştir. Hz. Ebubekir gelip cübbesini almış ve Resulullah´ın omuzuna koymuş ve yanın-dan aynlmayarak demiştir ki: "Ey Allahın Peygamberi, artık rabbine yalvarman kafidir. O, sana vaadettiğini gerçekleştirecektir." İşte bunun üzerine Aziz ve Ce-lil olan Allah bu ayetleri indirmiş ve Melekleriyle ona yardım etmiştir.(1)

Okudunuz mu?  Dinde Zorlama Yoktur (Bakara 256) Ayetin Meal ve Tefsiri

10- Allah bunu ancak bîr müjde olarak ve bununla kalbinizi huzura kavuşturmak için yapmıştır. Yardım ancak Allah katindandir. Şüphesiz ki Allah, her şeye galiptir, hüküm ve hikmet sahibidir,

Allah´ın size Melekler vasıtasıyla yardım etmesi, sizi zaferle müjdelemesi vekablerinizi sükunete kavuşturması içindir. Gerçekte zafer, ancak Allah kalın-dadır. O halde onun zaferine güvenin, kendi gücünüze aldanmayın. Zira Allah, her şeye galip gelendir, yapıklarında hikmet sahibidir. [2]

Okudunuz mu?  ASR SURESİ Hakkında Bilgi

(1)Müslim. K. el-Cihad, bab: 58 HN: 1763 /Tirmizi K. Tefsir el-Kur´an bab: 9 IIN:3O81
Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 4/189-190.

(2)Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 4/191.


Yanıt: Mustafa islamoğlu Tefsiri (meali) Enfal süresi 9 ve 10 ayetleri

adem2697
Enfal suresi (Mustafa İSLAMOĞLU’nun Mealidir.)
9-Hani Rabbinizden yardım dileniyordunuz; bunun üzerine size şöyle icabet etmişti: "Size birbirini izleyen bin melekle icabet edeceğim!"
10-Çünkü Allah bunu yalnızca bir müjde olsun için, bu vesileyle içiniz ferahlayıp moraliniz yükselsin diye yaptı; kaldı ki zafer garantili yardım, başkasından değil yalnızca Allah katındandır: Elbette Allah her işinde mükemmel olan , her hükmünde isabet edendir.
İslamoğlu bu meallerini şöyle açıklıyor:
1-Zımmen: Kulun gücünün bittiği yerde Allah’ın yardımı yeter. O anın "bitim noktası" olduğunun delili, Resulullah’ın şu duasıdır: "Allah’ım! Eğer şu bir avuç insanın yok olmasına izin verirsen, yeryüzünde kulluğu sana tahsis eden kimse kalmayacak!"
2-Melekle yapılan yardımın nasıl anlaşılması gerektiğini açık ve net ifade eden cümleler. Yani: Allah yardımını, koyduğu yasaları gözeterek yapar. Mü’münlerin yüreklerini takviye, bunun ifadesidir. Akleden kalbe yapılan bu büyük yardımı -haşa- bir blöf gibi gören anlayış, insanın gücünü "kas kuvvetine " indirgeyen mekanik anlayıştır.
Kaynak: HAYAT KİTABI KUR’AN. KÜÇÜK BOY SAYFA 778.(MUSTAFA İSLAMOĞLU)

Okudunuz mu?  Kaf Süresi Meali (türkçe anlamı)

Soru: Mustafa islamoğlu Tefsiri (meali) Enfal süresi 9 ve 10 ayetleri

deli gönül
o zaman burda şumu anlaşılıyor Allah moral olsun meleklerle yardım edeceğini söylemiş (ama yalan yere haşa …kandırmış yani haşa) vay be daha neler duyacağız. Tövbe YARABBİ..

Sayın değerli mum hocam nasıl oluyor bu sitenizde.. acaba bilginiz varmı böyle yorumlayan başka alimler varmı bir araştırma yapıp istifademize sunabilirmisiniz.. sizin gibi ehli sünnet bir aliminin bu konudaki düşünceleri nelerdir. böyle düşünmüyorsanız böyle fikirlerin sitenizde beyan edilmesi doğrumudur. o zaman her isteyen islama aykırı görüşlerini tefsir ederek burada yayınlayabilirmi. çok teşekkür ederim şimdiden..

Okudunuz mu?  Kurtubi tefsirinden kureyş süresi tefsiri

Hoca
< o zaman burda şumu anlaşılıyor Allah moral olsun meleklerle yardım edeceğini söylemiş (ama yalan yere haşa …kandırmış yani haşa) vay be daha neler duyacağız. Tövbe YARABBİ..

Sayın değerli mum hocam nasıl oluyor bu sitenizde.. acaba bilginiz varmı böyle yorumlayan başka alimler varmı bir araştırma yapıp istifademize sunabilirmisiniz.. sizin gibi ehli sünnet bir aliminin bu konudaki düşünceleri nelerdir. böyle düşünmüyorsanız böyle fikirlerin sitenizde beyan edilmesi doğrumudur. o zaman her isteyen islama aykırı görüşlerini tefsir ederek burada yayınlayabilirmi. çok teşekkür ederim şimdiden. >
konuları saptırmak ne kadar hoşunuza gidiyor. Birileri Mustafa islamoğlunu hedef gösterdi diye ona yüklenmeniz ne kadar zalimce! Adeta karalama kampanyası başlatılmış…
(tabir güzel olmayabilir afven) koyu bir sünniyim.
Mustafa İslamoğlu hoca Bedirdeki yadımı inkar etseydi elbette elimde bulunan bütün eserlerini yakardım.
ama sadece farklı bir te’vil söz konusu. ehli sünnetin te’vil ile imani konulara yaklaşanın durumu gayet açıktır.

Okudunuz mu?  LOKMAN SURESİ Hakkında Bilgi

Size ehli sünnet imamlarının önderlerinden imam azamın ve diğer çok değerli ehli sünnet alimlerinin ehli sünnete muhalif bazı sözlerini yazarsam neye uğradığını şaşırırsınız!!

sonuç olarak;
Bedir savaşının şekli, Yusuf kandehlevinin Hayatüssahabe adlı eserinde anlatıldığı şekildedir.
vesselam.

not: Karalama kampanyasına katılan herkes siteden atılacaktır.

Okudunuz mu?  Yunus (a.s.) ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
İmam-ı azam kim siz kimsiniz
İmam-ı azamın kılı olamazsınız onunla ilim yarıştırıyorsunuz
Hocanız imam-ı azama sardığı için sarıyorsunuz birde millete cahil yaftası yapıştırıyorsunuz

Allah MUSTAFA İSLAMOĞLU hocayı eksik etmesin


Kayıtsız Üye
şimdi kafirler 1000 kişi. yardıma gelen melekler 1000 ila 5000 arası zikrediliyor. fiziki bir yardım ise neden 70 kafir ölüyor. ve islam tarihi kitaplarında birçok sahabenin öldürdüğü kefereler sayılıyor. Rabbim istese ol der tüm kafirler ölürlerdi. sebepler biz kullar için ve bu kainatta sünnetullah geçerli. yoksa cezalar dünyada verilir tek kafir kalmazdı. manevi bir destek olduğu açık değilmi.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi tefsiri kısa

enfal 9. 10. ayet

Bu kategoride yer alan Nesefi tefsiri tercümesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mustafa islamoğlu Tefsiri (meali) Enfal süresi 9 ve 10 ayetleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.