Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:48
Kuran Meali
Yönetici

Kuranda nar Ayetleri.. Nar ile ilgili Ayetler

Kuranda nar Ayetleri.. Nar ile ilgili Ayetler

Hoca
kuranı kerimde nar
Kuranda nar ile alakali tahmini 3 ayet geçiyor

İkisinde de her türlü meyveler, hurma ve nar vardır. (Rahman Süresi 68)

O, gökten su indirendir. İşte biz her çeşit bitkiyi onunla bitirdik. O bitkiden de kendisinde üstüste binmiş taneler bitireceğimiz bir yeşillik; hurmanın tomurcuğundan sarkan salkımlar; üzüm bağları; bir kısmı birbirine benzeyen, bir kısmı da benzemeyen zeytin ve nar bahçeleri meydana getirdik. Meyve verirken ve olgunlaştığı zaman her birinin meyvesine bakın! Kuşkusuz bütün bunlarda inanan bir toplum için ibretler vardır. (En’am Süresi 99)

Çardaklı ve çardaksız (üzüm) bahçeleri, ürünleri çeşit çeşit hurmaları, ekinleri, birbirine benzer ve benzemez biçimde zeytin ve narları yaratan O’dur. Herbiri meyve verdiği zaman meyvesinden yeyin. Devşirilip toplandığı gün de hakkını (zekât ve sadakasını) verin, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez.
(En’am Süresi 141)

Okudunuz mu?  Ruh ile ilgili ayetler

Kur’an’da adı geçen meyve: Nar

betafix
Kur’an’da adı geçen meyve: Nar
Hem bereketi temsil eder hem de mübarek bir tarafı da vardır narın, zira Kur’an-ı Kerim’de adı geçen nadir meyvelerdendir.
Dilek Güray’ın haberi:

Ülkemiz tam bir nar cenneti. Sonbahardan ilkbaharın sonuna kadar nar eksik olmaz bizim topraklardan. Mayhoşu, tatlısı, beyazı, kırmızısı ile her lezzeti sofralardaki baş köşeyi hak ediyor. Güllaç da aşure de muhallebi de onunla bir başka olur. Hele tanelerini kaşık kaşık yemenin zevkini hiçbir meyvede bu kadar yaşayamazsınız.

Okudunuz mu?  Allahın benzeri yoktur ile ilgili ayetler

Malumunuz şu sıralar çarşı-pazarı, market rafları ve dahi sokakları çeşit çeşit nar tezgâhları süslüyor. Onun o görsel zarafeti de ister istemez iştahınızı kabartıyor, soyup yeme noktasında epey bir naz yapsak da her seferinde elimiz nara uzanıyor. Onu büyük zahmetle kabuğundan çıkarıp yemenin arkasında aslında büyük bir rahmet var. Çünkü narın çiçeği, kabuğu, çekirdeği ve suyu her derde deva! Pekmezi yapılır, onun o ekşimsi tadı konsantre edilip nar ekşisi halini aldıktan sonra salatalara ve yemeklere de müthiş bir aroma verir, hatta kırmızı et ve sebze yemeklerinde tazesi bile kullanılır. O bu kadar çok işe yarayınca hakkını teslim etmek gerekir.

Okudunuz mu?  HACC SURESİ Hakkında Bilgi

Hem bereketi temsil eder hem de mübarek bir tarafı da vardır narın, zira Kur’an-ı Kerim’de adı geçen nadir meyvelerdendir. "Gökten suyu indiren O’dur. Onunla her çeşit bitkiyi çıkardık, o bitkiden bir yeşillik çıkardık, ondan da birbiri üzerine binmiş taneler; hurmanın tomurcuğundan sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar (bahçeleri) çıkarıyoruz. (Bunların) kimi birbirine benzer, kimi benzemez. Bunlar meyvelendikleri zaman meyvelerinin olgunlaşmasına bakın! Bunlarda inanan bir toplum için ibretler vardır." (En"am Sûresi, 99)

Suyu, kabuğu, çekirdeği, çiçeği… Her biri ayrı ilaç!

C vitamini, demir ve potasyum bakımından zengin olan narın bin bir çeşit faydası tıp tarafından da onaylanıyor. Doğal bir antibiyotik olan nar bağışıklık sistemini koruyor, içeriğindeki bazı maddeler kolesterol ve şekeri dengeliyor. Narın suyundaki C vitamini kış hastalıklarına karşı vücuda adeta bir kalkan görevi üstleniyor, prostat kanserine karşı koruyucu etkisi biliniyor. Nar kabuğunun ishal kesici ve kurt düşürücü, virüs ve mikrop öldürücü özelliği bulunuyor. Aynı zamanda nar kabuğunun antioksidan ve anti tümör etkileri olduğu da biliniyor. Nar çiçeği çayı bağırsaktaki yara ve iltihapları gidermede kullanılıyor ve şeker hastalığını tedavi edici özelliği de bulunuyor.

Okudunuz mu?  Cehennem ve Cenneti anlatan ayet mealleri ve hadisler

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’na göre nar suyunun faydaları:

Yüksek tansiyon hastaları

Nar suyu yüksek tansiyon şikâyetlerine karşı iyi bir destekleyicidir. Yüksek tansiyona yeni yakalanmış olanlar için aynı zamanda tedavide mükemmel bir destekleyicidir. Özellikle, yüksek tansiyon şikâyeti yeni başlamış olanlara, iki bardak nar suyu içmelerini tavsiye ederim. Nar suyu, yüksek tansiyonun yerleşmesine karşı güçlü bir silahtır. Tansiyon düşüklüğü şikâyeti olanların da nar suyundan uzak durmalarını öneririm.

Okudunuz mu?  Nur Suresi 3. Ayet-i Kerime Tefsir (Fizilal'il Kur'an)

Diş eti ve diş kökü iltihaplanmalarında

Bazı sebze ve meyveler belirli organ ve dokular üzerinde daha etkilidir. Adeta ilgili organa veya dokuya daha fazla tercihli olarak yönelirler. Nar suyu da, diş kökü ve diş eti iltihaplarına ve böbrek enfeksiyonlarına karşı daha fazla etkilidir.

Diş eti ve diş kökü iltihaplarına karşı kür

Günde iki-üç kez birer çay bardağı dolusu, ağızda bekleterek yudum yudum içmektir. Narın tanelerini ayırıp sadece tanelerini sıkmak yeterli değildir. Tıpkı portakal veya limon sıkar gibi, bıçakla narı ortadan kesip narenciye sıkacağında sıkmak şeklinde olmalıdır. Çünkü anti bakteriyel, antiseptik ve anti inflamatuvar etkili maddeler narın tanelerinin bağlı olduğu buruk ve kekremsi tadı olan etli kısmında bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  İlyas (a.s.) ile ilgili ayetler

Dikkat: Narı çekirdekleri ile beraber tüketmek bağırsak hareketlerine engel olup kabızlığa neden olmaktadır.
Zaman


Nar ve nar suyunun faydaları

rumedil
NAR VE NAR SUYUNUN FAYDALARI

Nar Kalbi sağlamlaştırır, kanser ve cinsel sorunlardan korur.6 hafta boyunca nar suyu içen 45 kadın ve 45 erkekte kalp krizi riski yüzde17, kansere yakalanma riski yüzde 22, cinsel problem yaşama riski ise yüzde 16 oranında azalıyor. Önceki araştırmalarda, narın kolestrolü ve şekeri dengeleyip, ishali kestiği, bağışıklık sistemini güçlendirip, prostat ve cilt kanserini önlediği saptanmıştı.

Okudunuz mu?  Cuma Süresi

Nar suyu yüksek tansiyon hastalığının tedavisinde, kalp ağrılarında, basur hastalığının tedavisinde faydalı olmaktadır.
Böbrek zafiyetine karşı nar suyu içilmesi yararlıdır.
Nar suyunun harareti giderici özelliği bulunmakta, şeker ve kurdeşen hastalığına iyi gelmektedir.

Kalbi kuvvetlendiren nar suyu, karaciğer zafiyetini gidermekte, mide iltihabını ve ağrısını geçirmektedir.
Nar ekşisi şeker hastalarına tavsiye edilmektedir.

Nar şırasının şekerle hazırlanan şerbetinin idrar söktürücü özelliği vardır.

Romatizma ağrılarının hissedildiği eklem ve uzuvlara nar şırası sürüldüğünde, ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Allahın Hz. Muhammedi uyarması ile ilgili ayetler

Bayılmalara karşı nar şerbeti içilmelidir. Tatlı nar suyu, ses kısıklığı ve zatürreye karşı şifalıdır.
Narın meyvesi ve suyunun yanı sıra çiçekleri ve kabuğu da yararlarıdır. Nar çiçeği bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir. Boyun tutulmasında nar çiçeği lapası boyna konursa şifalı gelir.

Narın kabuğu çay gibi demlenerek içildiğinde, mide ve bağırsak hastalıkları ile ishal ve dizanteriye karşı oldukça faydalı olmaktadır.


Cevap: Kuranda nar Ayetleri.. Nar ile ilgili Ayetler

Hoca
Kuranda NAR kelimesi geçen ayetler
Nar ayetleri
Nar meyvesi hakkında ayetler

6. Sure (En’âm Suresi), 99. Ayet
O gökten su indirendir. İşte biz onunla her türlü bitkiyi çıkarıp onlardan yeşillik meydana getirir ve o yeşil bitkilerden, üst üste binmiş taneler, -hurma ağacının tomurcuğunda da aşağıya sarkmış salkımlar- üzüm bahçeleri, zeytin ve nar çıkarırız: (Herbiri) birbirine benzer ve (her biri) birbirinden farklı. Bunların meyvesine, bir meyve verdiği zaman, bir de olgunlaştığı zaman bakın. Şüphesiz bunda inanan bir topluluk için (Allah’ın varlığını gösteren) ibretler vardır.

Okudunuz mu?  Müminlerin imtihan edilmesi ile ilgili ayetler

6. Sure (En’âm Suresi), 141. Ayet
O, çardaklı, çardaksız olarak bahçeleri, ürünleri çeşit çeşit hurmalıkları ve ekinleri, zeytini ve narı (herbiri) birbirine benzer ve (herbiri) birbirinden farklı biçimde yaratandır. Bunlar meyve verince meyvelerinden yiyin. Hasat günü de hakkını (öşürünü) verin, fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.

Okudunuz mu?  Enbiya suresi 69. ayet: "Ey ateş! İbrahim için serinlik ve esenlik ol!" dedik.

43. Sure (Zuhruf Suresi), 18. Ayet
Süs içerisinde (narin bir biçimde) yetiştirilen ve tartışmada (delilini erkekler gibi) açıklayamayanı mı Allah’a isnad ediyorlar?

55. Sure (Rahmân Suresi), 68. Ayet
İçlerinde her türlü meyve, hurma ve nar vardır.


kuranda nar meyvesi, kuranda nar, nar suresi

Bu kategoride yer alan Sulh ile ilgili Ayet ve Hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda nar Ayetleri.. Nar ile ilgili Ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.